Ultima oră
MM Stoica a spus lucrurilor pe nume după eşecul cu Universitatea Craiova: ”Nu s-a pus problema. Am dominat partida!”

MM Stoica a spus lucrurilor pe nume după eşecul cu Universitatea Craiova: ”Nu s-a pus problema. Am dominat partida!”
VIDEO | PSG - Borussia Dortmund 0-1! Francezii au avut ratări imense! Nemţii au reuşit miracolul şi sunt prima echipă care ajunge în finala Champions League VIDEO | PSG - Borussia Dortmund 0-1! Francezii au avut ratări imense! Nemţii au reuşit miracolul şi sunt prima echipă care ajunge în finala Champions League
Olimpiada de la Paris din acest an se pregăteşte să facă faţă unei provocări fără precedent în materie de securitate cibernetică Olimpiada de la Paris din acest an se pregăteşte să facă faţă unei provocări fără precedent în materie de securitate cibernetică
”Sper ca Gloria să devină Steluţa 2”. Primarul din Buzău, savuros, după revenirea în Superliga ”Sper ca Gloria să devină Steluţa 2”. Primarul din Buzău, savuros, după revenirea în Superliga
Barcelona are patru jucători pe care îi consideră netransferabili Barcelona are patru jucători pe care îi consideră netransferabili
Impresionează în Superliga, dar nu i se dau şanse să fie la EURO. ”A fost contestat vehement din interior” Impresionează în Superliga, dar nu i se dau şanse să fie la EURO. ”A fost contestat vehement din interior”

VIDEO | Fanii dinamovişti sărbătoresc 24 de ani de la incendierea peluzei stadionului Ghencea. "A fost prima coregrafie 3D din Europa"

Dinamo Publicat de Andrei Ionascu pe 10 mai 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38229/20174472/2/incendiere-ghencea.jpg

Fanii dinamovişti sărbătoresc azi 24 de ani de la incendierea peluzei stadionului Ghencea, cel mai grav incident provocat de către suporteri la un meci de fotbal din România. Pe 10 mai 1997, Steaua şi Dinamo se înfruntau în Ghencea, într-o partidă din prima ligă. Atunci, suporterii dinamovişti au aprins zeci de torţe şi au aprins peluza stadionului rivalei.

În 1997, fanii lui Dinamo au reuşit să distrugă aproape în totalitate peluza stadionului Steaua. Între timp, ‘roş-albaştrii’ au un stadion nou în Ghencea, care a costat 95 de milioane de euro, în timp ce Dinamo joacă în continuare pe vechea arenă din ‘Ştefan cel Mare’.

Cristi Borcea, fost finanţator la Dinamo, a dezvăluit că a contribuit la incendierea peluzei din Ghencea, lipind torţe pe interiorul tobelor, înaintea derby-ului.

"10 MAI 1997 - Imaginile cu prima coregrafie 3D au făcut ştirea zilei la CNN, BBC şi EuroNews.  A doua zi, au început să sosească fax-uri de felicitare din partea altor peluze din Europa.

Ultraşii lui AC Milan erau fascinaţi şi ne-au transmis auguri şi "Un grande rispetto e complimenti per lo spettacolo!"

Aceea a fost proto-coregrafia 3D şi avea să devină peste decenii o modă printre ultraşii din întreaga lume. Şi de-atunci nu ne-am mai stins niciodată... În 10 minute am înnegrit toată peluza din Ghencea", este mesajul PCH, postat pe Facebook.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38229/20174472/1/incendiere.jpg

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Dinamo

Ultimele articole Toate articolele