Ultima oră
Surpriză la Roma! Pe vine va înfrunta Alexander Zverev în finală Surpriză la Roma! Pe vine va înfrunta Alexander Zverev în finală
VIDEO | Universitatea Craiova - Sepsi, astăzi, de la ora 21:00, în direct la Prima Sport 2! Oltenii au nevoie de victorie VIDEO | Universitatea Craiova - Sepsi, astăzi, de la ora 21:00, în direct la Prima Sport 2! Oltenii au nevoie de victorie
VIDEO | CFR Cluj - Farul, astăzi, de la ora 21:00, în direct la Prima Sport 1! Ardelenii nu au voie să piardă VIDEO | CFR Cluj - Farul, astăzi, de la ora 21:00, în direct la Prima Sport 1! Ardelenii nu au voie să piardă
Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi s-a vândut la licitaţie pentru o sumă astronomică Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi s-a vândut la licitaţie pentru o sumă astronomică
VIDEO | Fiorentina - Napoli 2-2. Fosta campioană nu mai are şanse la cupele europene VIDEO | Fiorentina - Napoli 2-2. Fosta campioană nu mai are şanse la cupele europene
Cole Palmer a fost ales cel mai bun tânăr jucător al sezonului în Premier League Cole Palmer a fost ales cel mai bun tânăr jucător al sezonului în Premier League

VIDEO | Gabriela Ruse, discurs de mare campioană după victoria senzaţională de la Transylvania Open. "Într-o zi, lumea va vedea şi în primul rând, eu voi vedea că pot mai mult"

Tenis Publicat de Tudor Moisa pe 18 oct 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/21351294/1/profimedia-0814476892.jpg

Gabriela Ruse a reuşit o victorie de senzaţie, marţi, la Transylvania Open. Românca a revenit spectaculos în setul al treilea, împotriva favoritei numărul doi, Alysia Parks. Americanca a avut 3-0 şi minge de 4-0, dar Gabriela s-a impus, într-o atmosferă electrizantă, cu 6-4 în setul decisiv.

La finalul partidei, jucătoarea de pe poziţia 188 WTA a explicat aportul pe care l-a avut publicul în deznodământul meciului. Gabriela nu crede că ar fi câştigat fără ajutorul spectatorilor şi a povestit şi despre cât de mult a contat mentalul în duelul cu Parks.

"Sunt foarte fericită cu victoria mea de astăzi, am avut atât de multe emoţii pe teren. Alysia este o jucătoare mare, serveşte foarte tare şi a fost greu, pentru că joc şi la dublu cu ea şi avem o relaţie foarte bună.

Sincer, îmi pierdusem speranţa la un moment dat, pentru că am simţit că am pierdut meciul în primul game din al doilea set, dar am luptat până la final şi la un moment dat am reintrat în meci şi mă bucur extrem de mult că am făcut un meci atât de mare acasă.

Dacă nu era publicul nu ştiu dacă aş fi putut să scot un meci atât de bun şi atât de important. Am muncit mult în ultima perioadă şi sunt foarte fericită cu ce s-a întâmplat astăzi pe teren.

La 3-0 mi-au venit cuvintele lui Nadal în cap, el mereu spune că luptă pentru fiecare punct şi la 3-0 m-am detaşat de tot ce se întâmpla în momentul acela, pentru că am simţit că mi-a scăpat meciul printre degete.

Publicul, chiar dacă era alături de mine, simţeam cumva că pune presiune pe mine, pentru că nu îmi găseam ritmul, dar am încercat să mă focusez pe fiecare punct şi cred că asta a fost cheia succesului.

Cred că a fost cam aceeaşi situaţie (n.r. victoria împotriva Paulei Badosa la Dubai), nu m-am dat bătută şi cred că asta mă face să câştig astfel de meciuri, lupta aceasta interioară pe care o dau cu mine şi multe meciuri le câştig din cauza ambiţiei. Da, cred că au fost foarte similare meciurile. Astăzi, clar energia publicului am simţit-o şi nu ştiu dacă aş fi putut să trec de acest meci fără ei.

E drum lung până la câştigarea turneului, în momentul acesta mă simt mult mai pregătită decât atunci (n.r. turneul câştigat în 2021). În momentul în care am câştigat primul meu turneu cred că nu ştiam exact cu ce se mănâncă sportul acesta, eram fără experienţă, acum am calea mea şi ştiu exact ce trebuie să fac. Nu mă gândesc la rezultat, cum şi azi am arătat. Îmi doresc să dau tot ce e mai bun din mine şi cred că, la un moment dat, într-o zi, lumea va vedea şi în primul rând eu voi vedea că pot mai mult." a declarat Gabriela Ruse după victoria de marţi.

În turul al doiea, jucătoarea din România o va întâlni pe Anna Bondar, locul 116 WTA, care a trecut de ucrainianca Soboleva în primul tur la Transylvania Open.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele