Ultima oră
Marius Şumudică, dezvăluiri de ultim moment despre transferul lui Denis Drăguş: „A semnat deja” Marius Şumudică, dezvăluiri de ultim moment despre transferul lui Denis Drăguş: „A semnat deja”
Au fost puse în vânzare biletele pentru partidele amicalele cu Bulgaria şi Liechtenstein Au fost puse în vânzare biletele pentru partidele amicalele cu Bulgaria şi Liechtenstein
Agentul lui Neil Lennon a făcut anunţul! Când este aşteptat tehnicianul nord-irlandez să ajungă în Giuleşti Agentul lui Neil Lennon a făcut anunţul! Când este aşteptat tehnicianul nord-irlandez să ajungă în Giuleşti
„Poate ajunge FCSB în faza grupelor Ligii Campionilor?”. Fostul mare jucător al „roş-albaştrilor” a dat un răspuns clar „Poate ajunge FCSB în faza grupelor Ligii Campionilor?”. Fostul mare jucător al „roş-albaştrilor” a dat un răspuns clar
Federaţia palestiniană a cerut suspendarea Israelului. Când va anunţa FIFA o decizie Federaţia palestiniană a cerut suspendarea Israelului. Când va anunţa FIFA o decizie
La 41 de ani, etiopianul Kenenisa Bekele a fost selecţionat pentru maratonul olimpic de la Paris La 41 de ani, etiopianul Kenenisa Bekele a fost selecţionat pentru maratonul olimpic de la Paris

VIDEO | Let's fight! Derby-ul Rapid – FCSB, transpus într-un meci de rugby. Durităţi duse la extrem şi un arbitru mediocru. Giuleştenii au ieşit învingători, după autogolul lui Vinicius

Superliga Publicat pe 15 aug 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20362389/11/rapid-liga-12a.jpg

Nou-promovata FC Rapid a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa FCSB, în etapa a V-a a Ligii I. Partida de pe Arena Naţională a fost una tensionată, cu multe durităţi, cu două eliminări şi cu o atmosferă incendiară în tribune. A marcat: Vinicius '39 (a)

  • 1-0, min. 39: Pe un contraatac, Belu Iordache a centrat pe jos în faţa porţii, Alexandru Creţu a deviat balonul în Vinicius şi din jucătorul brazilian mingea a ricoşat în poartă;

Lovitura de începere a fost dată de fostul jucător rapidist Ion "Puiu" Ionescu.

În minutul 83, Şerban (FCSB) şi Claudiu Iordache (Rapid) au avut o altercaţie, s-au îmbrâncit. Sefer (Rapid) a venit tare şi l-a doborât pe Şerban. După acest incident, în care s-au implicat mai mulţi jucători de la ambele echipe, Sefer şi Şerban au fost eliminaţi.

Meciul a fost presărat de incidente, galeriile, mai ales cea a gazdelor, aruncând petarde şi obiecte pe teren.

Au evoluat următoarele echipe:

  • FC Rapid: Moldovan - Belu Iordache, Săpunaru, Dr. Grigore, Junior Morais - Crepulja, Albu, Pănoiu (Sefer '62) - Carnat (Dandea '88), Bălan (Goge '88), Hlistei (Moise '62). Antrenor Mihai Iosif;
  • FCSB: Vlad - V.Creţu, Vinicius, Al. Creţu (I. Cristea '46), S. Şerban - Oct. Popescu (Mamut '46), Ov. Popescu, Olaru (Moruţan '46) - Cordea, Fl. Tănase, Fl. Coman (Dumiter 78). Antrenor Dinu Todoran.

După acest meci, lider în clasament este CFR Cluj, cu 15 puncte, echipă urmată de Rapid, cu 13 puncte, FC Botoşani, cu zece puncte, FCSB, Farul Constanţa şi UTA, cu câte opt puncte.


Rapid – FCSB 1-0 (Vinicius 39' - autogol) 

Echipele de start:

  • Rapid: H. Moldovan - Belu, Săpunaru, D. Grigore, Junior Morais - Crepulja, Albu, Pănoiu - Carnat, Bălan, Hlistei
    Rezerve: Drăghia, Dandea, Alami, R. Ilie, Moise, Goge, Florică, Marzouk, Sefer
    Antrenor: Mihai Iosif
  • FCSB: Vlad - V. Creţu, Vinicius, Al. Creţu, Şerban - Oct. Popescu, Ov. Popescu, Olaru - Cordea, Tănase, Coman
    Rezerve: Straton, Haruţ, Moruţan, Cristea, Oaidă, Dumiter, Musi, Mamut, Radunovic
    Antrenor: Dinu Todoran

Min. 90+7: Final de meci! Rapid se impune cu 1-0. 

Min. 90+5: Tănase bate bine o lovitură liberă de la marginea careului, dar Moldovan respinge peste poartă, în corner. 

Min. 88: Dublă modificare la Rapid. Intră Goge şi Dandea, ies Bălan şi Carnat.

Min. 83: Bătaie la propriu pe Arena Naţională! Sefer, gest golănesc, îi loveşte la propriu pe Şerban! Şerban e elimnat, la fel şi Sefer. 

Min. 78: Schimbare la FCSB, intră Dumiter, iese Coman.

Min. 75: Rapid încearcă să ”îngheţe” derby-ul şi îi iese. FCSB nu finalizează atacurile cu şut.

Min. 68: Şerban vede galben după un fault la Carnat. Jocul e fragmentat în multe momente.

Min. 64: Săpunaru vede în sfârşit galben, după ”n” faulturi nesancţionate. Arbitrul e depăşit de multe ori. Multe intrări extrem de dure, ale ambelor echipe, nu sunt luate în seamă.  

Min. 62: Dublă modificare la Rapid. Intră Moise şi Sefer, ies Hlistei şi Pănoiu.

Min. 61: Albu îşi încearcă şansa de la distanţă, dar şutul său se duce mult peste poarta lui Vlad.

Min. 55: Coman face o cursă bună în stânga, intră în careu, paseză pe jos pentru Mamut, dar Grigore respinge în corner.

Min. 52: Coman bate bine o fază fixă, dar execuţia sa este scoasă incredibil de Moldovan de pe spaţiul porţii.

Min. 48: Cordea încearcă să îl angajeze pe Coman, dar acesta nu ajunge la centrare.

Min. 46: Se reia partea a doua. FCSB face trei schimbări. Intră Cristea, Moruţan şi Mamut, ies Olaru, Ov. Popescu şi Alex. Creţu.

Min. 45+3: Final de primă parte. Rapid, mai activă în ultimele minute ale primei părţi, după autogolul lui Vinicius.

Min. 39: GOOOL Rapid! Autogol Vinicius, după o nesincronizare în apărarea FSCB-ului, venită în urma uni centrări pe jos din partea dreaptă.

Min. 37: Multe atacuri de ambele părţi, dar care se opresc în preajma careului. Posesia e în aceste minute în favoarea FCSB-ului.

Min. 31: Şansă uriaşă pentru FCSB! Reluarea cu capul a lui Vinicius, dintr-o lovitură liberă, trece puţin pe lângă poartă.

Min. 29: O lovitură liberă duce balonul la 15 metri, la Săpunaru, care trage tare, dar mult peste poartă.

Min. 28: Creţu vede şi el galben, după un fault la centrul terenului. Arbitrul pare că scapă meciul din mână, pentru că multe faulturi nu sunt sancţionate.

Min. 26: Florinel Coman îşi încearcă şansa de la distanţă, dar execuţia se duce pe lângă. Hlistei vede galben după un fault din spate la Cordea.

Min. 25: Pauză de hidratare. Un singur şut pe poartă până acum, dar nu periculos, al FCSB-ului. Statistica posesiei, 52% - 48% în favoarea FCSB-ului.

Min. 21: Multe intrări periculoase de ambele părţi, multă duritate şi puţine faze de poartă până acum. Un şut de la distanţă al lui Pănoiu se duce pe lângă poartă.

Min. 10: Coman e faultat în flancul stâng. Tot el bate lovitura liberă, dar centrarea sa e respinsă de Săpunaru.

Min. 8: Rapid începe să iasă periodic din propria jumătate, încearcă centrări din benzi.

Min. 5: Suporterii fac spectacol în tribune, în amintirea derby-urilor din anii trecuţi, din Liga 1.
Fanii Rapidului iau FCSB peste picior, în ceea ce priveşte disputa cu Steaua. Coregrafie ”FCSB=Steaua - page not found”.

Min. 3: FCSB are posesia, domină startul de meci, dar fără şut pe sau spre poarta Rapidului.

Min. 1: Începe partida! 


UPDATE: Fanii Rapidului au vrut, cu câteva minute înaintea fluierului de start, să intre în sectorul suporterilor FCSB-ului. Au fost opriţi de forţele de ordine.


UPDATE: Potrivit ultimelor informaţii, la partida de pe Arena Naţională vor participa peste 30.000 de suporteri, estimare preconizată şi de oficialii echipei gazdă, Rapid, zilele trecute.


UPDATE: Există o mare problemă, se pare, cu câteva ore înainte de startul partidei dintre Rapid şi FCSB. Potrivit Fanatik, fanii oaspeţilor nu pot cumpăra bilete de la casele de la Arena Naţională pentru că... ar fi închise. Din jurul orei 14:00 se pare că e întâmpinată această problemă.


Rapid - FCSB, live pe Look Sport+ de la 21:30. Echipele probabile:

  • Rapid: H. Moldovan - Belu-Iordache, Dr. Grigore, Săpunaru, Junior Morais - A. Albu, Crepulja - Hlistei, Pănoiu, Carnat - Ad. Bălan

  • FCSB: A. Vlad - V. Creţu, Vinicius, Al. Creţu, S. Şerban - Olaru, Ov. Popescu, Moruţan - Fl. Coman, Fl. Tănase, Oct. Popescu

Primul derby după şase ani, interval în care Rapid a trecut prin toate diviziile fotbalului românesc, se va juca într-o atmosferă incendiară, cu 40.000 de suporteri, în mare parte rapidişti, aşteptaţi pe Arena Naţională. În timp ce fanii giuleşteni au luat cu asalt casele de bilete, Gigi Becali a anunţat că Peluza Nord a FCSB-ului va încerca să ocupe toate cele opt mii de bilete rezervate oaspeţilor, dar şi că-i va ajuta pe suporteri cu bani pentru realizarea unei coregrafii excepţionale.

În mod surprinzător, Comisia Centrală a Arbitrilor a ales să-l delege la acest meci pe Marian Barbu, arbitru în vârstă de doar 33 de ani originar din Făgăraş, care va fi ajutat la cele două linii de Vasile Marinescu (Bucureşti) şi Imre Bucsi (Sfântu Gheorghe), în timp ce al patrulea oficial a fost desemnat Lucian Rusandu (Sfântu Gheorghe).

Săpunaru şi Tănase au "aprins derby-ul"

La conferinţa de presă de vineri, căpitanul Rapidului i-a răspuns lui Florin Tănase: "Să nu începem cu din astea, că nu poate să vorbească Florin Tănase. Nu are rost să începem să ne războim în declaraţii. Ne merge şi nouă gura, dacă vor să discutăm. Noi ne respectăm adversarul, vom vedea la ora meciului", a punctat Săpunaru, după ce atacantul FCSB-ului spusese că: "Cine este FCSB? O să vadă! Când o să-i întrebaţi după meci să ştie că noi suntem Steaua. Ironii ieftine găseşti la orice colţ!".

Nici declaraţiile lui Duckadam nu i-au plăcut lui Săpunaru: "Vorbeşte domnul Duckadam...Dacă ştie dinainte, să pună la pariuri. Să nu li se facă rău de la nervi, poate se vor calma până la ora meciului", a mai declarat liderul giuleşean.

"Cred că cei de la Rapid au făcut greşeli că i-au provocat pe cei de la FCSB şi prevăd o victorie facilă pentru FCSB. Pentru că se vor ambiţiona. FCSB este favorită!", spusese fostul director de imagine al FCSB-ului.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele