Ultima oră
Dorinel Munteanu, reacţie sinceră după ce Oţelul a pierdut şi cu ”U” Cluj: ”Nu ştiu dacă unii mă consideră nebun!” 

Dorinel Munteanu, reacţie sinceră după ce Oţelul a pierdut şi cu ”U” Cluj: ”Nu ştiu dacă unii mă consideră nebun!”
VIDEO | Udinese - Empoli 1-1. Trupa lui Răzvan Marin e egalată în minutul 90+14 şi e pe loc retrogradabil VIDEO | Udinese - Empoli 1-1. Trupa lui Răzvan Marin e egalată în minutul 90+14 şi e pe loc retrogradabil
Totul a fost stabilit! Primul fotbalist care pleacă de la FCSB. Jucătorul semnează cu o rivală din Superligă. MM Stoica, emoţionat: ”El e de toate. Nacho n-a jucat niciodată atacant lateral!”

Totul a fost stabilit! Primul fotbalist care pleacă de la FCSB. Jucătorul semnează cu o rivală din Superligă. MM Stoica, emoţionat: ”El e de toate. Nacho n-a jucat niciodată atacant lateral!”
Pauza s-a terminat! Cristi Balaj revine în Superliga Pauza s-a terminat! Cristi Balaj revine în Superliga
Max Verstappen, succes foarte muncit pe circuitul din Emilia Romagna. L-a învins la mai puţin de o secundă pe Lando Norris Max Verstappen, succes foarte muncit pe circuitul din Emilia Romagna. L-a învins la mai puţin de o secundă pe Lando Norris
Ioan Ovidiu Sabău îşi ia revanşa în faţa Oţelului şi speră la cupele europene. ”Am putea încheia sezonul senzaţional” Ioan Ovidiu Sabău îşi ia revanşa în faţa Oţelului şi speră la cupele europene. ”Am putea încheia sezonul senzaţional”

VIDEO | O penalizare a schimbat podiumul la Trofeul Baia Mare. Jerome France a rămas învingător

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 27 aug 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21297072/2/copyrightflaviuscroitoriu-trofeulgutin2023-3.jpg

Jerome France s-a abonat la victorii, dominând categoric ediţia din acest an a Trofeului Baia Mare pentru a-şi adjudeca a doua victorie din acest sezon al Trofeului Naţional Masters de viteză în coastă, preluând astfel şi şefia categoriei II

După ce în prima zi a stabilit un nou record şi le-a oferit o lecţie de pilotaj tuturor celor prezenţi pe Gutâi: atât spectatorilor cât şi celorlalţi sportivi, Jerome France a luat-o de unde-a lăsat-o, câştigând rând pe rând toate cele 4 manşe ale zilei decisive - adică, inclusiv pe cele două de concurs. Nu doar atât, pilotul francez şi-a doborât şi propriul record - bifând pentru al doilea sezon consecutiv titlul de "King of the Hill" acordat pilotului cu cel mai rapid timp - 2:45,781. Astfel, experimentatul pilot preia conducerea TNMVC după jumătatea sezonului şi devine prim-favorit la supremaţia categoriei sale.

Poziţia secundă a ierarhiei absolute i-a revenit mangaliotului Emil Ghinea, totul după ce braşoveanul Octavian Ciovică – al doilea cel mai rapid pilot al zilei precedente – a fost descalificat. Astfel, podiumul absolut precum şi cel al categoriei II a fost completat de băcăuanul Costel Căşuneanu, care astfel bifează al doilea podium absolut consecutiv cu monopostul german Wolf F1 Mistral.

Iar dacă reuşita dominantă a lui France nu mai reprezintă o surpriză, ceea ce s-a consumat în cadrul categoriei I în cele două zile de competiţie de la Trofeul Baia Mareproiect organizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Maramureş, rămâne o surpriză atât pentru protagonistul principal cât şi pentru fanii sportului cu motor. La numai a treia prezenţă cu modelul Audi R8 GT3 LMS, hunedoreanul Mihai Leu şi-a învins adversarii cu un timp cumulat de 06:12,432 preluând astfel şi şefia provizorie a categoriei I din mâinile ocupantului poziţiei secunde de pe Gutâi - Alexandru "Dodo" Piţigoi. Nu doar că a pierdut şefia clasamentului dedicat turismelor, dar bucureşteanul a fost foarte aproape de a pierde şi poziţia secundă la finele etapei băimărene, totul după ce localnicul Călin Făgădar a dat dovadă de o evoluţie demnă pilotajului său.

 

Acelaşi Mihai Leu s-a impus şi la Grupa 1, fiind urmat de Călin Făgădar, în timp ce podiumul Grupei 2 a fost cucerit de "Dodo" Piţigoi învingător, urmat de către bănăţeanul Radu Benea. Cu un timp cumulat de 06:36,620 şi un loc 11 la general, Dudu Şenchea s-a impus în matematica Grupei 3, podiumul fiind completat de reşiţenii George Şchiopulescu şi Claudiu Ciucă în ordinea enumerării. Primul înscris al acestei ediţii - Aurelian Albu - s-a impus în cadrul Grupei 4, acolo unde a fost urmat de Sorin Huţanu, acesta din urmă fiind la prima prezenţă într-o etapă de Masters cu modelul Logan RS. Nimeni n-a putut să-i ţină piept experimentatului Cătălin Ţuţuian, acesta învingându-i atât pe Alexandru Krepelka cât şi pe Loredan Ştefan în clasamentul Grupei 5. Braşoveanul Vlad Colceriu a obţinut o victorie mare la Grupa 6, urmat de Claudiu Moţoc - pe 2, respectiv Bogdan Toma pe 3.

Chiar dacă a încheiat pe locul 10, Dominic Marcu a dovedit că este un pilot mai mult decât rapid, însă mai mult decât atât a confirmat faptul că greutatea unei Tesla Model 3 Performance coroborată cu gestionarea consumului din baterii poate fi o bătaie de cap chiar şi pentru cei mai experimentaţi piloţi şi maşinile lor mult mai uşoare şi puternice.

Fotografiile au fost realizate de Flavius Croitoriu şi Dan Cristian Griga

Clasamentele pot fi accesate AICI

 


 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele