Ultima oră
VIDEO | Florinel Coman, marele absent al duelului de titlu cu Farul VIDEO | Florinel Coman, marele absent al duelului de titlu cu Farul
VIDEO | FCSB - Farul 0-0, în direct la Prima Sport 1! Derby cu titlul pe masă. Echipele de start VIDEO | FCSB - Farul 0-0, în direct la Prima Sport 1! Derby cu titlul pe masă. Echipele de start
Medalie de bronz pentru judoka Alex Creţ, la CE de la Zagreb Medalie de bronz pentru judoka Alex Creţ, la CE de la Zagreb
VIDEO | Eugen Trica aduce revirimentul la FCU Craiova! ”Să nu ne îmbărăm cu apă rece, am câştigat doar prima finală” VIDEO | Eugen Trica aduce revirimentul la FCU Craiova! ”Să nu ne îmbărăm cu apă rece, am câştigat doar prima finală”
”Lipsesc multe lucruri”. Ioan Ovidiu Sabău nu îşi explică atitudinea elevilor săi ”Lipsesc multe lucruri”. Ioan Ovidiu Sabău nu îşi explică atitudinea elevilor săi
Cristi Balaj a dat verdictul! Trebuia sau nu dictat penalti pentru FCU Craiova | VIDEO EXCLUSIV Cristi Balaj a dat verdictul! Trebuia sau nu dictat penalti pentru FCU Craiova | VIDEO EXCLUSIV

Viitorul - CFR Cluj 1-1. VIDEO | Campioana pleacă doar cu un punct din curtea "Regelui"

Superliga Publicat pe 4 oct 2020
mail-share icon Email

 

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19501107/8/cfr.jpg

 

Viitorul şi CFR Cluj au terminat la egalitate, 1-1, în direct la Look Plus, meciul din etapa a şasea din Casa Liga 1 2020/2021. Luckassen a deschis scorul devreme, în minutul şapte, dar Deac, din penalty, în minutul 54, a stabilit scorul final.

Luckassen, apoi nervi!

Petrescu s-a opus în oglindă 4-3-3-ului propus de Barrera şi multă lume aştepta un duel tactic echilibrat. Care s-a şi întâmplat, chiar dacă startul nu a fost cel aşteptat, cu gol Luckassen, după o centrare perfectă a lui De Nooijer, în minutul 7. Surprinzător, poate, tot Viitorul a avut iniţiativa, iar Petrescu a hotârât că destul e destul, iar în minutul 29 l-a aruncat în luptă pe Rondon, în locul lui Costache. Apoi, minutele 39 şi 41 au adus două faze la care oaspeţii au cerut penalty, pentru henţ, dar de fiecare dată Marcel Bârsan a lăsat jocul liber, enervându-l pe Petrescu, pe care pauza l-a găsit cu un cartonaş galben în cont.

Penalty-ul cerut în prima repriză a venit în a doua

Pe fondul unui mic pas în spate făcut de Viitorul, CFR a pus stăpânire pe minge, logic pe undeva. Iar insistenţele au fost răsplătite destul de devreme în repriza a doua, în minutul 54, când Bârsan a arătat lovitură de la 11 metri după o fază în care Ghiţă l-a doborât în careu pe venezueleanul Rondon. A bătut Deac, prea bine pentru ca Valentin Cojocaru, care a ghicit colţul, să poată face ceva. Şi, în clasicul stil al lui Petrescu, tot CFR a fost mai periculoasă, dar Omrani (84) a ratat de puţin ţinta din centrarea lui Manea. În rest, un meci echilibrat la mijlocul terenului, cu perioade împărţite de dominare, dar departe de ritmul susţinut din derby-ul FCSB - Dinamo 3-2.
 
După 1-1 la Ovidiu, pauza internaţională o găseşte pe CFR pe locul trei, cu 12 puncte, la egalitate cu FCSB, dar şa lase lungimi în spatele Craiovei, singura echipă cu maximum de puncte. Dincolo, Viitorul stă pe un modest loc 13, cu doar şase puncte. Etapa viitoare, constănţenii merg la FC Voluntari, iar CFR-ul primeşte vizita lui FC Botoşani.
 

Viitorul - CFR 1-1 (Luckassen 7 / Deac pen. 54), live pe Look Plus

  • Viitorul: V. Cojocaru - Boboc, Mladen, V. Ghiţă, De Nooijer - R. Benzar, (Stoian 66) Gaztanaga, C. Matei (Dussaut 85)- G. Iancu, Luckassen (Castaneda 78), Al. Măţan (Casap 85)
  • Rezerve: Căbuz, Dobrosavlevici, G. Ganea,  A. Ciobanu, 
  • Antrenor: Ruben Barrera 
  •  
  • CFR Cluj: Bălgrădean - Cr. Manea, A. Burcă, Cestor, Camora - Itu (Petrila 61), Bordeianu, C. Deac (Al. Păun 84) - Pereira (Djokovic 61), Omrani (Vojtus 84), V. Costache (Rondon 29)
  • Rezerve: Hindrich - D. Ciobotariu, Ov. Hoban, Chipciu
  • Antrenor: Dan Petrescu

Minutul 84: Centrarea lui Manea îl găseşte pe Omrani, dar "capul" francezului, din poziţie bună, se duce pe lângă poartă. Imediat, Petrescu face ultimele schimbări, cu Vojtus şi Păun înlocuindu-i pe Omrani şi Deac. Răspunde şi Barrera, cu Dussaud şi Casap, pentru Matei şi Măţan.


Minutul 66: Asistăm la un debut important: Adrian Stoian intră în locul lui Romario Benzar.


Minutul 61: Petrescu schimbă la mijlocul terenului: ies Itu şi Pereira, intră Petrila şi Djokovic.


Minutul 54: GOL CFR! Rondon îi ia faţa în careu lui Ghiţă, Bârsan fluieră penalty, Deac bate în stânga lui Cojocaru, portarul ghiceşte colţul, dar execuţia e prea bună!


Minutul 46: Reîncepe meciul de la Ovidiu, fără alte schimbări pentru moment.


Minutul 45+1: Pauză la Ovidiu. 45 de minute începute în forţă de Viitorul, dar marcate de cele două penalty-uri cerute de oaspeţi.


Minutul 41: CFR mai cere un penalty! Centrarea lui Deac e reluată pe spate de Pereira, Mladen o respinge stângaci, în propriul braţ, campionii protestează din nou în masă, dar nici de această dată nu-l conving pe Bârsan să arate punctul cu var.


Minutul 39: CFR ratează o mare ocazie şi cere penalty! Centrarea lui Pereira e lovită cu mâna de De Nooijer, mingea ajunge la Rondon, dar şutul acestuia, violent, e respins de Cojocaru peste poartă. Feroviarii, în frunte cu Dan Petrescu, cer penalty, dar Marcel Bârsan arată corner. Galben pentru SuperDan, ameninţat cu trimiterea în tribune.


Minutul 37: Ne apropiem de finalul primei reprize şi CFR-ul nu se regăseşte nici după intrarea lui Rondon. Viitorul închide bine spaţiile, Omrani e complet absent, iar senzaţia e că Dan Petrescu nu şi-a readus fotbaliştii la un nivel bun al concentrării, după calificarea în grupele Europa League.


Minutul 29: Costache l-a dezamăgit pe Petrescu şi e chemat pe margine. Intră Rondon!


Minutul 18: Ocazie CFR! Mladen gafează în propriul careu, mingea ajunge la Michael Pereira, dar şutul atacantului de bandă ocoleşte colţul lung al porţii lui Cojocaru.


Minutul 7: GOL VIITORUL! De Nooijer combină cu Măţan, apoi centrează perfect pentru Luckassen, iar vârful olandez se înalţă exemplar şi deschide scorul!


21:30 Start joc la Ovidiu!


20:30 Avem echipele de start. Consemnăm intrarea lui Benzar printre titulari, dar şi trimiterea lui Cristi Manea în banda dreaptă a apărării CFR-ului. 4-3-3 pentru ambii antrenori!


18:30 Gabi Iancu, omul de care se teme Dan Petrescu: "Cred că Viitorul are foarte mulţi jucători interesanţi tot timpul. Sezonul trecut, dar şi sezonul acesta, Iancu a arătat foarte bine. Nu a ajuns degeaba şi la echipa naţională. Va fi principalul pericolul la meciul de duminică", spune antrenorul CFR-ului despre golgheterul de anul trecut, care a ratat un transfer în Qatar.


Nimic nu pare să fi mers bine în acest start de sezon pentru gazde, însă o partidă împotriva campioanei pare cea mai bună ocazie pentru o mobilizare generală şi, de ce nu, poate chiar pentru un reviriment. „Ne aşteaptă un meci teribil cu CFR Cluj, dar avem încredere că putem câştiga. Sigur că ei sunt favoriţi, sigur că au o echipă bună, dar meciul începe de la 0-0 şi avem şansa noastră”, au transmis dobrogenii.

La rândul său, Dan Petrescu este conştient de dificultatea meciului, cu atât mai mult cu cât clujenii au avut de fiecare dată meciuri complicate pe litoral. Deşi vine după un succes important, 3-1 contra finlandezilor de la KuPS, rezultat care i-a dus în grupele Europa League, ardelenii sunt prudenţi. „Bursucul” este îngrijorat pentru că timpul de refacere a fost scurt.

„Va fi un meci foarte greu, mai ales că avem foarte puţin timp la dispoziţie. Exact cum a fost şi cu Chindia, meci pe care nu am avut timp să îl pregătim. Din punctul ăsta de vedere va fi greu pentru noi până la finalul anului. Această calificare în grupele Europa League este foarte bună pentru club, pentru băieţi, pentru mine, însă în acelaşi timp va fi foarte greu să facem faţă şi în campionat. Nu e uşor să joci la 3 zile. Lotul nostru are o vârstă înaintată şi nu e uşor să te refaci aşa repede. Aceşti jucători îmbătrânesc de la an la an şi e foarte greu să facă faţă. Dar trebuie să mergem înainte încrezători. Viitorul are mulţi jucători talentaţi. Iancu a arătat foarte bine şi sezonul trecut, la fel şi în acesta, a fost convocat şi la naţională. Aşa că eu cred că Iancu va fi principalul pericol pentru noi în meciul de duminică", a afirmat Petrescu.
 
Viitorul - CFR Cluj se dispută duminică, de la ora 21.30, şi va fi transmis în direct de Look Plus.
 
Echipe probabile
 
CFR: Bălgădean - Manea, Burcă, D. Ciobotariu, M. Cestor – C. Itu, Hoban, Pereira – Chipciu, Debeljuh, Costache
 
Viitorul: Cojocaru – Boboc, Mladen, Ghiţă, Dussaut – Ciobanu, Arrospide, Cosmin Matei – Iancu, Luckassen, Măţan
 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele