Ultima oră
VIDEO | Real Madrid - Bayern Munchen 2-1. Remontada realizată de Joselu îi duce pe ”galactici” în finala Ligii Campionilor VIDEO | Real Madrid - Bayern Munchen 2-1. Remontada realizată de Joselu îi duce pe ”galactici” în finala Ligii Campionilor
Flacăra olimpică a ajuns în Franţa. Momente spectaculoase la Marsilia Flacăra olimpică a ajuns în Franţa. Momente spectaculoase la Marsilia
A jucat în semifinala ”UEFAntastică” şi acum a intrat în politică. Candidează pentru o funcţie importantă A jucat în semifinala ”UEFAntastică” şi acum a intrat în politică. Candidează pentru o funcţie importantă
”Este o listă mult mai lungă”. Denis Politic, dorit de o formaţie cu pretenţii din Superliga ”Este o listă mult mai lungă”. Denis Politic, dorit de o formaţie cu pretenţii din Superliga
Fiorentina, prima finalistă a Conference League. Italienii au trecut de Club Brugge Fiorentina, prima finalistă a Conference League. Italienii au trecut de Club Brugge
Jose Mourinho regretă că a refuzat să antreneze Portugalia. "Am făcut o greşeală" Jose Mourinho regretă că a refuzat să antreneze Portugalia. "Am făcut o greşeală"

A venit în probe la Rapid, dar a ajuns la Chelsea! Cum au ratat giuleştenii aducerea jucătorului implicat într-un scandal monstru

Rapid Publicat de Tudor Moisa pe 30 dec 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38244/21446169/1/profimedia-0726469864.jpg

John Obi Mikel este un nume sonor în lumea fotbalului. Cariera nigerianului este strâns legată de Chelsea, formaţie pentru care a jucat timp de 11 ani şi a bifat nu mai puţin de 372 de meciuri în toate competiţiile.

Acum, Alin Buzărin a povestit cum au ratat giuleştenii transferul lui Obi Mikel. Fostul mijlocaş a fost în probe la Rapid, dar nu a fost oprit de staff din cauză că nu era obişnuit cu vremea în timpul iernii!

“Cu Obi Mikel tu erai? Nu mai erai. Povestea cu Obi Mikel, prin 2006-2007. Ce face Obi Mikel. Vine p-aici şi era perioada de iarnă. Vine direct din Africa. Şi a venit, a fost la probe şi au zis că e bun.

Cineva de la Rapid a zis că nu e rău, dar ce se fac cu ei că vine iarna şi nu e obişnuit, a venit direct din Nigeria, e cam plăpând. Aşa că impresarii l-au dus la Oslo pe Obi Mikel şi direct de la Oslo l-a pescuit Chelsea. Nu are rost să dăm nume pentru că au trecut 20 de ani de atunci”, a declarat Alin Buzărin, conform Fanatik.

Transferul în Anglia a dat naştere la un scandal monstru

John Obi Mikel a ajuns în Europa în 2004, pe când avea 17 ani. Fostul mijlocaş a impresionat la Lyn, în Norvegia, iar pe 29 aprilie 2005, oficialii de la Manchester United au anunţat că au parafat transferul nigerianului.

Agenţii lui Mikel au fost şocaţi la aflarea veştii, iar Lyn le-ar fi trimis un fax acestor în care scria că serviciile lor nu mai sunt necesare.

Presa din Anglia de atunci preciza că mutarea era în valoare de patru milioane de lire sterline, iar Mikel ar fi urmat să ajungă în Anglia în ianuarie 2006.

După, Chelsea a ieşit public şi a dezvăluit că nigerianul a semnat cu formaţia londoneză şi că există şi un contract parafat cu agenţii jucătorului.

Lyn a negat acest lucru, dar după a apărut informaţia că aducerea în Europa a lui MIkel a fost aranjată de Chelsea! Acesta l-ar fi impresionat de Jose Mourinho, antrenorul londonezilor în acea perioadă, în vara lui 2004, iar mutarea la Lyn era doar temporară.

Ce a urmat pare desprins dintr-un film. Lyn a aranjat o conferinţă de presă în care Mikel spunea că vrea să joace la United, în timp ce ţinea în mână un tricoul al diavolilor roşii. În următoarea perioadă, nigerianul a primit telefoane de ameninţare şi a avut pază permanentă la hotelul în care stătea.

Pe 11 mai 2005, înainte de un meci din Cupa Norvegiei, Mikel a fost dat dispărut. Vestea a trimis o undă de şoc în presa norvegiană, iar Morgan Andersen, directorul de la Lyn, a spus că MIkel ar fi fost răpit!

Până şi Carlos Queiroz, asistent la Manchester United, a spus că este vorba de o răpire şi mai mult decât atât, a dezvăluit că Chelsea ar fi implicată!

Până la urmă, la 9 zile după dispariţie, Obi Mikel a apărut la Sky Sports şi a spus că vrea să joace pentru Chelsea, iar mutarea la United a fost făcută de Lyn şi a fost forţat să semneze fără ca agenţii lui să fie prezenţi.

Telenovela s-a încheiat peste un an, după ce Chelsea le-a plătit norvegienilor patru milioane de lire sterline, iar celor de la United nu mai puţin de 12.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Rapid

Ultimele articole Toate articolele