Ultima oră
Brazilia va găzdui Cupa Mondială de fotbal feminin din 2027 Brazilia va găzdui Cupa Mondială de fotbal feminin din 2027
Marian Iancu şi-a anunţat revenirea în fotbalul românesc: „Mă gândesc să fiu unul din acţionari” Marian Iancu şi-a anunţat revenirea în fotbalul românesc: „Mă gândesc să fiu unul din acţionari”
Parma nu stă pe gânduri în cazul lui Dennis Man! Decizia luată de nou-promovata din Serie A, după ce jucătorul a cerut 2 milioane de euro pe an Parma nu stă pe gânduri în cazul lui Dennis Man! Decizia luată de nou-promovata din Serie A, după ce jucătorul a cerut 2 milioane de euro pe an
Ţărilor de Jos şi-au anunţat lotul pentru Euro 2024. Cei 30 de jucători convocaţi de Koeman Ţărilor de Jos şi-au anunţat lotul pentru Euro 2024. Cei 30 de jucători convocaţi de Koeman
Stadionul „Arcul de Triumf” ar putea avea o nouă gazdă: „Vrem să jucăm acolo” Stadionul „Arcul de Triumf” ar putea avea o nouă gazdă: „Vrem să jucăm acolo”
Nicolae Dică a analizate eşecurile din mandatele de la FC Voluntari şi FCU Craiova: „Nu mi-au dat nicio şansă. Mi-au făcut doar rău” Nicolae Dică a analizate eşecurile din mandatele de la FC Voluntari şi FCU Craiova: „Nu mi-au dat nicio şansă. Mi-au făcut doar rău”

Cazul Valieva are consecinţe. Federaţia Internaţională de Patinaj a ridicat vârsta de la 15 la 17 ani

Legendele sportului Publicat de Daian Cutu pe 7 iun 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38223/20732516/1/valieva.jpg

Federaţia Internaţională de Patinaj (ISU) a ridicat, marţi, vârsta minimă pentru patinatorii artistici la 17 ani, în loc de 15 în prezent, pentru a participa la competiţiile de seniori, scrie lefigaro.fr.

Decizia, luată la Congresul ISU din Phuket, Thailanda, vine la câteva luni după un caz de dopaj la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing în care era implicată rusoaica de 15 ani Kamila Valieva.

La prima ei participare la Jocurile Olimpice de iarnă, la doar 15 ani, Valieva a ajutat Rusia să câştige proba pe echipe de la Beijing, devenind prima patinatoare care a reuşit să execute o săritură cvadruplă la Jocurile Olimpice.

Autorităţile antidoping au anunţat apoi că adolescenta rusă a fost depistată pozitiv, la un test efectuat la sfârşitul lunii decembrie, cu trimetazidină, o substanţă folosită pentru tratarea anginei pectorale, considerată că îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Valieva a primit în ultimul moment dreptul de a concura în continuare la JO din partea Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a participa la proba individuală feminină, la care era favorită, fără a se pronunţa asupra testului ei pozitiv.

Pe locul I după programul scurt, ea a ratat complet programul liber, căzând de mai multe ori şi încheindu-şi exerciţilul în lacrimi. Ea a ocupat locul 4 şi a ratat podiumul olimpic.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri