Ultima oră
Iga Swiatek, al doilea an consecutiv în finală la Madrid Open Iga Swiatek, al doilea an consecutiv în finală la Madrid Open
”Nu m-am dus în România ca să rămân aici”. Siyabonga Ngezana a anunţat unde vrea să joace! ”Nu m-am dus în România ca să rămân aici”. Siyabonga Ngezana a anunţat unde vrea să joace!
”Am fost sub orice critică”. Csikszereda e aproape OUT din lupta pentru promovarea directă! Robert Ilyes, foarte dezamăgit ”Am fost sub orice critică”. Csikszereda e aproape OUT din lupta pentru promovarea directă! Robert Ilyes, foarte dezamăgit
Numele sonor care a refuzat banca tehnică a celor de la Bayern Munchen Numele sonor care a refuzat banca tehnică a celor de la Bayern Munchen
Antrenorul Will Still a părăsit clubul Stade de Reims Antrenorul Will Still a părăsit clubul Stade de Reims
Lovitură pentru naţionala Franţei! Un nume important nu va juca la EURO Lovitură pentru naţionala Franţei! Un nume important nu va juca la EURO

Eveniment de colecţie la Muzeul Fotbalului! Legendarul Robbie Fowler vine în România

Special Publicat de Daian Cutu pe 12 mar 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/21521542/1/profimedia-0850656516.jpg

Muzeul Fotbalului este din nou punctul principal de atracţie al sportului românesc. Pe 17 martie, fostul mare atacant englez Robbie Fowler (48 de ani) vine în România pentru un eveniment de colecţie.

Legenda lui Liverpool va susţine o conferinţă de presă, iar apoi va avea loc vizionare de meci.

Dincolo de sutele de goluri şi meciuri în tricoul lui Liverpool FC, Robbie Fowler a rămas în memoria suporterilor şi prin câteva recorduri şi momente istorice:

  • Pe 28 august 1994, Fowler a marcat un hat-trick în doar 4 minute şi 33 de secunde; cele 3 goluri marcate atunci de Fowler au adus victoria lui Liverpool FC în faţa lui Arsenal, într- un moment în care atacantul avea doar 19 ani. A fost cel mai rapid hat-trick din istoria Premier League, iar recordul a rezistat mai bine de 20 de ani, până în 2015, când Sadio Mane, un alt fost jucător al lui Liverpool, l-a doborât.
  • În 1997, într-un meci împotriva lui Arsenal, Fowler a refuzat un penalty acordat în favoarea echipei lui şi i-a spus arbitrului să nu dicteze lovitură de pedeapsă. Acest gest i- a adus un premiu de fair-play din partea UEFA.
  • Considerat un fenomen încă din primul sezon la echipa de seniori, Fowler a marcat chiar de la debutul pentru Liverpool FC, într-un meci din Cupa Ligii împotriva lui Fulham. La scurt timp, în meciul retur, le-a demonstrat tuturor că golul nu a fost o întâmplare şi a mai înscris de 5 ori. A fost desemnat de două ori consecutiv cel mai bun tânăr jucător din campionatul Angliei.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Special

Ultimele articole Toate articolele