Ultima oră
MM Stoica a spus lucrurilor pe nume după eşecul cu Universitatea Craiova: ”Nu s-a pus problema. Am dominat partida!”

MM Stoica a spus lucrurilor pe nume după eşecul cu Universitatea Craiova: ”Nu s-a pus problema. Am dominat partida!”
VIDEO | PSG - Borussia Dortmund 0-1! Francezii au avut ratări imense! Nemţii au reuşit miracolul şi sunt prima echipă care ajunge în finala Champions League VIDEO | PSG - Borussia Dortmund 0-1! Francezii au avut ratări imense! Nemţii au reuşit miracolul şi sunt prima echipă care ajunge în finala Champions League
Olimpiada de la Paris din acest an se pregăteşte să facă faţă unei provocări fără precedent în materie de securitate cibernetică Olimpiada de la Paris din acest an se pregăteşte să facă faţă unei provocări fără precedent în materie de securitate cibernetică
”Sper ca Gloria să devină Steluţa 2”. Primarul din Buzău, savuros, după revenirea în Superliga ”Sper ca Gloria să devină Steluţa 2”. Primarul din Buzău, savuros, după revenirea în Superliga
Barcelona are patru jucători pe care îi consideră netransferabili Barcelona are patru jucători pe care îi consideră netransferabili
Impresionează în Superliga, dar nu i se dau şanse să fie la EURO. ”A fost contestat vehement din interior” Impresionează în Superliga, dar nu i se dau şanse să fie la EURO. ”A fost contestat vehement din interior”

EXCLUSIV | Triumful la Wimbledon, apogeul carierei pentru Simona Halep? Daniel Dobre: "A jucat cel mai bun tenis al ei"

Simona Halep Publicat de Andrei Ionascu pe 15 dec 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38213/19734144/1/hale.jpg

Simona Halep a câştigat în mod neaşteptat turneul de la Wimbledon, în 2019, după ce a învins-o categoric în finală pe americanca Serena Williams, septuplă campioană pe iarba londoneză. În exclusivitate la emisiunea 'Look Sport Live' de la Look Sport+, Daniel Dobre, fost antrenor al Simonei, a declarat că Halep a etalat cel mai bun tenis din carieră la ediţia de anul trecut a turneului de la Wimbledon.

Simona Halep a făcut un meci perfect în finala de la Wimbledon şi i-a cedat Serenei Williams doar patru game-uri, scor 6-2, 6-2, în 58 de minute. Românca a comis doar trei erori neforţate, un record pentru un meci din finala unui turneu de Mare Şlem în ultimii ani.

Simona Halep şi Daniel Dobre au colaborat în perioada 2015-2017, atunci când Darren Cahill nu putea să fie prezent la anumite turnee. Parteneriatul a fost reluat în 2019, când Halep a câştigat turneul de la Wimbledon sub îndrumarea lui Dobre. Colaborarea a încetat spre finalul anului 2019.

"Eram copil când am văzut prima oară o finală la Wimbledon. Te marchează acest lucru. Când mergeam în turneu cu băieţii, în anii '90, cu o generaţie foarte bună, visam Roland Garros-ul. Fascinaţia Wimbledon-ului a fost întotdeauna, dar bucuria cea mare e că majoritatea jucătorilor pe care i-am antrenat au reuşit să joace tenisul pe care îl voiam eu. Bine, probabil au fost şi mult mai talentaţi decât mine şi mult mai bine îndrumaţi de la o vârstă fragedă.

Fără un joc complet, nu poţi ajunge niciodată unde a ajuns Simona Halep, care a făcut saltul la profesionişti de la 16 ani. Wimbledonul a fost un vis şi s-a adeverit. Ştiam că Simona poate juca foarte bine pe iarbă şi cred că au fost două săptămâni de graţie. A jucat cel mai bun tenis al ei din toată cariera în acel moment, spun eu.

Sunt diferenţe din punct de vedere fizic, emoţional, al refacerii la efort. Sunt jucători care după un meci foarte greu au nevoie de mult timp de recuperare, dar şi jucători şi jucătoare care după un meci de trei ore ar putea să o ia de la capăt peste o oră.

Ar fi egoist să spun că eu am câştigat. Am fost o echipă întreagă, e meritul tuturor, inclusiv al lui Darren Cahill, care ne-a ajutat de pe margine şi a fost alături de noi. Succesul nu e raportat la o persoană, ci la o atmosferă care e în cadrul echipei", a spus Daniel Dobre la emisiunea 'Look Sport Live' de la Look Sport+.

Fost jucător de tenis şi multiplu campion naţional, Daniel Dobre (51 de ani) s-a pregătit pentru antrenorat în Germania, între anii 1994 şi 2000, la academia lui Gunther Bosch, unul dintre prietenii lui Ion Ţiriac.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Simona Halep

Ultimele articole Toate articolele