Ultima oră
A picat varianta Louis Munteanu! Cine este atacantul din Superliga pe care îl vrea Gigi Becali A picat varianta Louis Munteanu! Cine este atacantul din Superliga pe care îl vrea Gigi Becali
Rrahmani putea fi golgheterul Superligii, dar Lobonţ l-a schimbat. Explicaţie uluitoare. ”Trebuie să-şi canalizeze energia la ce trebuie să facă” Rrahmani putea fi golgheterul Superligii, dar Lobonţ l-a schimbat. Explicaţie uluitoare. ”Trebuie să-şi canalizeze energia la ce trebuie să facă”
Probleme la FCSB? Elias Charalambous a răbufnit după un nou eşec cu Rapid: ”Vreau să discut cu cineva din conducere!” Probleme la FCSB? Elias Charalambous a răbufnit după un nou eşec cu Rapid: ”Vreau să discut cu cineva din conducere!”
VIDEO | Metz - PSG 0-2. Ladislau Boloni va juca baraj pentru a rămânerea în Ligue 1 VIDEO | Metz - PSG 0-2. Ladislau Boloni va juca baraj pentru a rămânerea în Ligue 1
Dan Şucu, noul Gigi Becali? "Bagă dictatură" | VIDEO EXCLUSIV Dan Şucu, noul Gigi Becali? "Bagă dictatură" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Dan Şucu a anunţat când va semna noul antrenor al Rapidului! ”Suntem hotărâţi să investim în club”
VIDEO | Dan Şucu a anunţat când va semna noul antrenor al Rapidului! ”Suntem hotărâţi să investim în club”

Farul - HJK 2-1. Echipa lui Gică Hagi revine şi se impune

Conference League Publicat de Tudor Moisa pe 24 aug 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/39126/21292966/1/farul-constanta-flora-tallinn-uefa-europa-conference-league-10-08-2023-1.jpg

Farul Constanţa a învins joi seara, pe teren propriu, scor 2-1, formaţia finlandeză HJK Helsinki, în manşa tur a play-off-ului pentru grupele Conference League.

Joona Toivio a deschis scorul la Ovidiu, în minutul 50, din voleu, iar Farul a răspuns cu bara lui Budescu, în minutul 54.  În minutul 59 a venit şi egalarea, Rivaldinho primind de la Budescu şi înscriind. Hagi a avut inspiraţie în minutul 81, când l-a trimis în teren pe Mihai Popescu, care a înscris la prima atingere de balon, în minutul 83, din pasa aceluiaşi Budescu şi constănţenii merg la Helsinki cu prima şansă.

  • FARUL: Aioani – Sîrbu (Dussaut 58), Larie, K. Boli, Kiki - Artean, Nedelcu (M. Popescu 81), T. Băluţă - Ad. Mazilu (L. Munteanu 58), Rivaldinho (Andronache 81), Budescu. ANTRENOR: Gică Hagi
  • HJK HELSINKI: Maenpaa - Toivio, Tenho, Halme (Da Graca 46) - Soiri, Peltola, Kanellopoulos (Tanaka 85), Ollila (Hamalainen 85) – Hostikka (Bande 67), Radulovic, Keskinen (Hetemaj 67). ANTRENOR: Toni Korkeakunnas

Farul - HJK 2-1 (Rivaldinho 61; Popescu 82 / Toivio 50)

Echipele de start: 

  • Farul: Aioani - Sîrbu, Larie, Boli, Kiki - Artean, Nedelcu, Băluţă - Mazilu, Rivaldinho, Budescu
    Rezerve: Buzbuchi, Popescu, Diogo Queiros, Vînă, Munteanu, Vianna, Andronache, Carnat, Grameni, Marins, Sali, Dussaut
  • HJK: Maenpaa - Toivio, Tenho, Halme - Soiri - Peltola, Kanellopoulos, Ollila - Hostikka, Radulovic, Keskinen
    Rezerve: Ost, Ramula, Hamalainen, Da Graca, Riski, Bande, Olusanya, Tanaka, Hetemaj

Min. 90+4: Final de meci! Farul se impune cu 2-1! 

Min. 82: GOOOL Farul! Popescu marchează la prima atingere, cu piciorul din plonjon, după ce Hagi îl introduce pe teren. Punctează după o lovitură liberă executată de la 25 de metri.

Min. 61: GOOOL Farul! Rivaldinho marchează cu un şut pe jos, din careu, după o pasă execelentă a lui Budescu. Reuşita e validată după analiza VAR.

Min. 53: Budescu, ce şansă! Trage superb din întoarcere, de la 16 metri, poziţie centrală, dar execuţia se duce puţin pe lângă. 

Min. 50: GOOOL HJK! Finlandezii marchează la prima şansă de gol a părţii secunde. Toivio marchează cu piciorul din careu, în urma unui corner, de lângă Sârbu.

Min. 46: Începe repriza secundă, de la 0-0. 

Min. 45+2: Final de primă parte. Ultima ocazie i-a aparţinut lui Băluţă, dar şutul său, de la distanţă, a fost prins de portar. 

Min. 39: Aioani este la un pas să gafeze din nou, cum a obişnuit. Scapă o recentrare simpli cu capul, dar colegii săi sunt pe fază şi resping în ultimul moment. 

Min. 36: Şansă bună pentru Rivaldinho! Trage din unghi, pe jos, dar Maenpaa intervine din nou bine şi reţine. 

Min. 25: HJK iese mai mult din propria jumătate şi pune mai multă presiune pe Farul. Obţine chiar şi câteva cornere, dar fundaşii lui Hagi rezolvă uşor. 

Min. 16: Farul pune stăpânire pe meci, are posesia, dar în ultimii 16 metri nu ia cele mai bune decizii. Hagi se agită la marginea terenului. Finlandezii ies greu din propria jumătate. 

Min. 10: Budescu, aproape de un super-gol! Trage bine dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, dar portarul Maenpaa respinge în corner. În urma fazei fixe, Nedelcu reia cu capul, dar portarul oaspeţilor e iar la post. 

Min. 1: Începe partida de la Ovidiu! 


Farul a debutat în acest sezon european contra Sheriff Tiraspol, în primul tur preliminar Champions League. După ce au câştigat cu 1-0 la Constanţa, elevii lui Hagi au pierdut cu 3-0 returul de la Tiraspol, după prelungiri.

Constănţenii au continuat în Conference League, unde au trecut de armenii de la Urartu, cu scorul general de 6-4 şi de estonii de la Flora Tallinn, cu scorul general de 5-0.

Pe de altă parte, HJK vine după două eliminări consecutive. După ce a trecut de Larne în primul tur preliminar Champions Leauge, Helsinki a fost eliminată de Molde, cu scorul de 2-1. "Retrogradată" în Europa League, HJK a pierdut ambele meciuri împotriva azerilor de la Qarabaq.

În campionat, finlandezii sunt pe locul al doilea după 20 de etape, la un punct în spatele liderului KuPS.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri