Ultima oră
Motivul pentru care Alexandru Mitriţă nu este convocat la naţională: „Trebuie să facă şi asta” Motivul pentru care Alexandru Mitriţă nu este convocat la naţională: „Trebuie să facă şi asta”
Valentin Ţicu, afectat vizibil după reacţia fanilor Petrolului. „Etapa trecută am fost scuipat de suporteri” Valentin Ţicu, afectat vizibil după reacţia fanilor Petrolului. „Etapa trecută am fost scuipat de suporteri”
Actorul Will Ferrell a devenit acţionar minoritar la un club englez de tradiţie Actorul Will Ferrell a devenit acţionar minoritar la un club englez de tradiţie
Românii fac spectacol în Italia! Dennis Man a pasat la golul lui Valentin Mihăilă Românii fac spectacol în Italia! Dennis Man a pasat la golul lui Valentin Mihăilă
România, locul 4 în finala pe echipe de la Campionatul European România, locul 4 în finala pe echipe de la Campionatul European
Laszlo Balint îşi asigură un final de sezon liniştit. ”Respirăm uşuraţi” Laszlo Balint îşi asigură un final de sezon liniştit. ”Respirăm uşuraţi”

Greg Foster, triplu campion mondial la 110 metri garduri, a murit la 64 de ani. El a fost supus unui transplant de inimă în 2020

Atletism Publicat de Daian Cutu pe 20 feb 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/21025515/1/foster.jpg

Fostul atlet Greg Foster, triplu campion mondial la 110 metri garduri, a murit, duminică, la Chicago, la vârsta de 64 de ani.

În 2020, a suferit un transplant de inimă în urma amiloidozei cu care a fost diagnosticat în 2016 şi după ce a făcut chimioterapie.

El a dominat această disciplină de 110 m garduri în anii '90, cu excepţia Jocurilor Olimpice, unde nu a reuşit niciodată.

Foster avea să câştige primul titlu de campion mondial la 110 m garduri la Helsinki în 1983, apoi şi-a păstrat titlul la Roma în 1987 şi din nou patru ani mai târziu la Tokyo. În schimb, nu a fost niciodată campion olimpic.

La Los Angeles în 1984, când avea cei mai buni patru timpi ale anului şi era neînvins de un an şi jumătate, a terminat pe locul 2 la 3 sutimi de Roger Kingdom din cauza unui start slab.

În 1988, chiar înainte de selecţiile americane, şi-a fracturat braţul încercând o interceptare în timpul unui meci de baschet. El a luat totuşi startul la selecţiile americane, cu un gips impunător, dar nu a trecut de semifinale.

Şi în 1992, accidentat, a terminat pe locul 4 în selecţiile SUA.

Cariera lui a fost afectată de un test pozitiv pentru efedrina în 1990, ceea ce îi va aduce o suspendare de trei luni.

mail-share icon Email
viewscnt

Atletism

Ultimele articole Toate articolele