Ultima oră
VIDEO | Nicuşor Bancu speră să prindă locul doi. ”Suntem acolo, se va juca până în ultima etapă” VIDEO | Nicuşor Bancu speră să prindă locul doi. ”Suntem acolo, se va juca până în ultima etapă”
VIDEO | Scene ireale în Giuleşti! Iacob a fost înjurat de un fan şi a sărit la bătaie VIDEO | Scene ireale în Giuleşti! Iacob a fost înjurat de un fan şi a sărit la bătaie
Marius Şumudică, revenire de senzaţie în Superligă. Anunţul a fost făcut: ”El va fi noul antrenor!”

Marius Şumudică, revenire de senzaţie în Superligă. Anunţul a fost făcut: ”El va fi noul antrenor!”
VIDEO | Rapid - Universitatea Craiova 1-2. Oltenii dau lovitura în minutul 90+6 şi încheie speranţele giuleştenilor VIDEO | Rapid - Universitatea Craiova 1-2. Oltenii dau lovitura în minutul 90+6 şi încheie speranţele giuleştenilor
Nou-promovata Corona Braşov a cucerit titlul naţional la volei masculin Nou-promovata Corona Braşov a cucerit titlul naţional la volei masculin
VIDEO | Rafa Nadal is back! Calificare palpitantă în optimi la Madrid VIDEO | Rafa Nadal is back! Calificare palpitantă în optimi la Madrid

Un britanic a traversat Africa de la Sud la Nord în 351 de zile

Atletism Publicat de Daian Cutu pe 7 apr 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/21550628/1/atl.jpg

Britanicul Russ Cook va sosi duminică la Ras Angela, în Tunisia, unde încheie o călătorie de 16 250 de kilometri, începută în urmă cu aproape un an, relatează AFP.

A alergat peste 16.000 de kilometri, din sudul până în nordul Africii: britanicul Russ Cook urmează să încheie această aventură nebună în Tunisia duminică seara, devenind prima persoană care a traversat continentul african alergând.

Russ Cook, în vârstă de 27 de ani, urmează să ajungă la Capul Angela, chiar în nordul Tunisiei. El a pornit de la extremitatea sudică a Africii de Sud în data de 22 aprilie 2023 pentru "Proiectul Africa".

Între timp, el a traversat şaisprezece ţări africane, parcurgând peste 16.250 de kilometri, echivalentul a 385 de maratoane în 351 de zile. Acest bărbat, supranumit "Hardest geezer", a alergat prin munţi, păduri tropicale şi deşerturi, inclusiv, bineînţeles, prin Sahara.

"Nu-mi vine să cred că aproape s-a terminat", a scris el pe reţeaua de socializare X duminică dimineaţă. Mai multe persoane l-au însoţit pe ultimii kilometri. "Am parcurs un drum lung", a mai scris el, modest, sâmbătă.

Russ Cook a reuşit să strângă peste 574.000 de lire sterline (668.730 de euro), bani pe care îi va dona organizaţiei caritabile britanice Running Charity, care ajută tinerii fără adăpost. Înainte de plecarea sa în februarie 2023, el explicase agenţiei britanice PA că scopul său este să profite la maximum de viaţă.

"Sunt un om absolut normal, aşa că, dacă eu pot face asta, sper ca oamenii să o poată aplica în viaţa lor, în orice mod doresc", a spus el. "Pentru 99% dintre oameni, nu va fi vorba de a alerga prin Africa, ci poate de a-şi urma un pic mai mult visele".

El nu intenţionează să se odihnească la sosirea în Cap Angela. A fost anunţată o petrecere şi a plănuit deja să savureze un Daiquiri.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Atletism

Ultimele articole Toate articolele