Ultima oră
VIDEO | Atletico Madrid - Athletic Bilbao 3-1. Trupa lui Diego Simeone se apropie de podium VIDEO | Atletico Madrid - Athletic Bilbao 3-1. Trupa lui Diego Simeone se apropie de podium
Fotbaliştii de la FCSB au primit o sarcină de la Gigi Becali! "Eu asta le-am cerut" | VIDEO EXCLUSIV Fotbaliştii de la FCSB au primit o sarcină de la Gigi Becali! "Eu asta le-am cerut" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Lazio - Verona 1-0. Romanii urcă pe locul 6 în Serie A VIDEO | Lazio - Verona 1-0. Romanii urcă pe locul 6 în Serie A
VIDEO | ”A scăpat şi fără cartonaş galben”. MM Stoica şi-a spart arcada la celebrarea titlului şi a oferit o explicaţie fabuloasă VIDEO | ”A scăpat şi fără cartonaş galben”. MM Stoica şi-a spart arcada la celebrarea titlului şi a oferit o explicaţie fabuloasă
VIDEO | Jucătorii au intrat peste Charalambous la conferinţa de presă. Antrenorul campioanei a fost udat cu apă VIDEO | Jucătorii au intrat peste Charalambous la conferinţa de presă. Antrenorul campioanei a fost udat cu apă
Se cunoaşte prima echipă retrogradată din Premier League Se cunoaşte prima echipă retrogradată din Premier League

"M-a acuzat că am încercat să îl omor". Dezvăluirile lui David Coulthard în documentarul "Being Michael Schumacher"

Formula 1 Publicat de Tudor Moisa pe 22 nov 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38121/21395066/1/sch.jpg

Un documentar despre fostul campion de Formula 1 Michael Schumacher va fi lansat peste o lună, însă în presă au apărut deja detalii despre el, relatează La Libre.

Fanii lui Michael Schumacher mai au de aşteptat doar o lună până la lansarea documentarului "Being Michael Schumacher", realizat de postul german ARD. Documentarul în cinci părţi va relata viaţa fostului campion de Formula 1.

Conform relatărilor HLN, documentarul va aborda şi subiectul celebrului accident care a avut loc pe circuitul Spa-Francorchamps în 1998. În acea zi, ploaia a fost intensă şi au avut loc multe tamponări (şi abandonuri). Michael Schumacher a fost unul dintre cei afectaţi, după un accident cu canadianul David Coulthard.

Chiar înainte de acroşaj, germanul a încercat de mai multe ori să îl depăşească pe Coulthard (McLaren), dar fără succes. Schumi s-a enervat de mai multe ori pe canadian (care pilota pentru aceeaşi echipă cu Mika Häkkinen... rivalul lui Schumacher). În cele din urmă, pilotul Ferrari a călcat pe acceleraţie pe o linie dreaptă, dar ploaia i-a obturat o parte din vizibilitate. În acelaşi timp, Coulthard a părut să încetinească pentru a-l lăsa în cele din urmă să treacă. Rezultatul: Schumacher l-a acroşat pe canadian şi a pierdut o roată în accident. Coulthard nu s-a descurcat mult mai bine, pierzându-şi aripa spate.

Ce s-a întâmplat în continuare? Schumacher era extrem de nervos şi, odată ajuns la boxe, s-a grăbit spre locul echipei McLaren pentru a le spune lui Coulthard şi echipei sale tot ce credea.

În documentar, David Coulthard rememorează acest eveniment. "Michael a fost furios şi a crezut că a fost un fel de complot pentru a-l ucide. M-a acuzat pur şi simplu că am încercat să îl omor. Dar a fost doar un accident. Lucruri de genul acesta se mai întâmplă", spune fostul pilot. El a adăugat: "Schumacher putea fi foarte necruţător, dar şi rece şi distant. Cred că trebuie să fii aşa pentru a avea succesul pe care l-a avut el”.

Norbert Haug, fostul director al echipei Mercedes-Benz, oferă şi el versiunea sa privind accidentul: "Dacă aş fi blând, aş spune că a fost o chestiune de 50-50, dar, în realitate, 95% din vină a fost a lui Michael. Nu avea niciun motiv să conducă cu acea viteză în acel moment”.

Rămâne de văzut dacă documentarul va aborda şi subiectul delicat al accidentului de schi al lui Schumacher şi consecinţele acestuia pentru fostul campion şi familia sa. Poate că răspunsul va fi dat în data de 28 decembrie, când va fi difuzat primul episod.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Formula 1

Ultimele articole Toate articolele