Ultima oră
VIDEO | Barcelona - Valencia 4-2. Catalanii revin pe locul secund, însă mai au şanse infime la titlu VIDEO | Barcelona - Valencia 4-2. Catalanii revin pe locul secund, însă mai au şanse infime la titlu
Nigeria a anunţat numele noului selecţioner Nigeria a anunţat numele noului selecţioner
”După ce au bătut pe FCSB, s-au crezut campioni!”. Vasile Miriuţă ”răsuceşte cuţitul în rana” Giuleştenilor după ce au pierdut şi cu Universitatea Craiova | VIDEO EXCLUSIV

”După ce au bătut pe FCSB, s-au crezut campioni!”. Vasile Miriuţă ”răsuceşte cuţitul în rana” Giuleştenilor după ce au pierdut şi cu Universitatea Craiova | VIDEO EXCLUSIV
Genoa - Cagliari 3-0. Gazdele îşi asigură rămânerea în Serie A Genoa - Cagliari 3-0. Gazdele îşi asigură rămânerea în Serie A
VIDEO | Bogdan Lobonţ, deranjat de mai multe întrebări după eşecul cu Universitatea Craiova. ”Eu discuţii cu conducerea am în fiecare zi” VIDEO | Bogdan Lobonţ, deranjat de mai multe întrebări după eşecul cu Universitatea Craiova. ”Eu discuţii cu conducerea am în fiecare zi”
VIDEO | ”Trebuie să avem mai multă siguranţă”. Costel Gâlcă are un început de mandat bun VIDEO | ”Trebuie să avem mai multă siguranţă”. Costel Gâlcă are un început de mandat bun

S-a stabilit calendarul sezonului 2025 din Formula 1. Prima etapă va fi în Australia

Formula 1 Publicat de Daian Cutu pe 12 apr 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38121/21557060/1/ver.jpg

Sezonul 2025 de Formula 1 va include 24 de Mari Premii, la fel ca în 2024, dar va începe la jumătatea lunii martie în Australia şi nu în Golf, au anunţat vineri organizatorii competiţiei, potrivit AFP.

Melbourne va găzdui runda inaugurală a celei de-a 76-a ediţii a Campionatului Mondial de Formula 1, între 14 şi 16 martie, înainte ca participanţii să se îndrepte spre China în săptămâna următoare şi să facă o escală la Suzuka la începutul lunii aprilie.

Bahrain, unde se dă startul sezonului de mai mulţi ani, a fost mutat la mijlocul lunii aprilie, cu o săptămână înaintea cursei din Arabia Saudită, din cauza Ramadanului, care va avea loc în luna martie anul viitor.

Spre deosebire de acest an, aceste două etape vor reveni la formatul obişnuit de weekend din F1, cu cursa de duminică. Doar GP-ul de la Las Vegas, de la sfârşitul sezonului, va avea loc într-o zi de sâmbătă.

Restul calendarului din 2025 va fi foarte asemănător cu cel din 2024, cu câteva date uşor modificate, cum ar fi Marele Premiu al Spaniei de la Barcelona, devansat la începutul lunii iunie, iar Marele Premiu al Ungariei amânat până după cursa din Belgia, chiar înainte de pauza de vară.

F1 nu a dezvăluit încă numărul de sprinturi sau circuitele care le vor găzdui. De asemenea, nu se cunosc nici datele şi locul de desfăşurare a testelor de pre-sezon, deşi este posibil ca acestea să aibă loc în Bahrain, ca în ultimii ani.

În 2026, calendarul va avea cel puţin o noutate, odată cu sosirea Madridului, care va găzdui Marele Premiu al Spaniei pe un circuit urban. Ar putea urma şi altele, poate în detrimentul unor circuite istorice, precum Spa-Francorchamps (Belgia), al cărui contract cu F1 expiră în 2025.

Calendarul pentru 2025:

16 martie: Marele Premiu al Australiei (Melbourne)
 
23 martie: Marele Premiu al Chinei (Shanghai)
 
6 aprilie: Marele Premiu al Japoniei (Suzuka)
 
13 aprilie: Marele Premiu al Bahrainului (Sakhir)
 
20 aprilie: Marele Premiu al Arabiei Saudite (Jeddah)
 
4 mai: Marele Premiu de la Miami
 
18 mai: GP-ul din Emilia-Romagna (Imola, Italia)
 
25 mai: GP-ul de la Monaco
 
1 iunie: Marele Premiu al Spaniei (Barcelona)
 
15 iunie: Marele Premiu al Canadei (Montreal)
 
29 iunie: Marele Premiu al Austriei (Spielberg)
 
6 iulie: GP-ul Marii Britanii (Silverstone)
 
27 iulie: Marele Premiu al Belgiei (Spa-Francorchamps)
 
3 august: Marele Premiu al Ungariei (Budapesta)
 
31 august: Marele Premiu al Olandei (Zandvoort)
 
7 septembrie: Marele Premiu al Italiei (Monza)
 
21 septembrie: Marele Premiu al Azerbaidjanului (Baku)
 
5 octombrie: GP-ul din Singapore
 
19 octombrie: Marele Premiu al Statelor Unite (Austin)
 
26 octombrie: GP-ul Mexicului (Mexico City)
 
9 noiembrie: Marele Premiu al Braziliei (Sao Paulo)
 
22 noiembrie: GP-ul din Las Vegas
 
30 noiembrie: Marele Premiu al Qatarului (Lusail)
 
7 decembrie: GP-ul din Abu Dhabi (Yas Marina)

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Formula 1

Ultimele articole Toate articolele