Ultima oră
VIDEO | Barcelona - Valencia 4-2. Catalanii revin pe locul secund, însă mai au şanse infime la titlu VIDEO | Barcelona - Valencia 4-2. Catalanii revin pe locul secund, însă mai au şanse infime la titlu
Nigeria a anunţat numele noului selecţioner Nigeria a anunţat numele noului selecţioner
”După ce au bătut pe FCSB, s-au crezut campioni!”. Vasile Miriuţă ”răsuceşte cuţitul în rana” Giuleştenilor după ce au pierdut şi cu Universitatea Craiova | VIDEO EXCLUSIV

”După ce au bătut pe FCSB, s-au crezut campioni!”. Vasile Miriuţă ”răsuceşte cuţitul în rana” Giuleştenilor după ce au pierdut şi cu Universitatea Craiova | VIDEO EXCLUSIV
Genoa - Cagliari 3-0. Gazdele îşi asigură rămânerea în Serie A Genoa - Cagliari 3-0. Gazdele îşi asigură rămânerea în Serie A
VIDEO | Bogdan Lobonţ, deranjat de mai multe întrebări după eşecul cu Universitatea Craiova. ”Eu discuţii cu conducerea am în fiecare zi” VIDEO | Bogdan Lobonţ, deranjat de mai multe întrebări după eşecul cu Universitatea Craiova. ”Eu discuţii cu conducerea am în fiecare zi”
VIDEO | ”Trebuie să avem mai multă siguranţă”. Costel Gâlcă are un început de mandat bun VIDEO | ”Trebuie să avem mai multă siguranţă”. Costel Gâlcă are un început de mandat bun

O echipă din play-off ar putea juca în Europa League! Cele patru scenarii înaintea semifinalelor Cupei României

Fotbal Romania Publicat de Tudor Moisa pe 6 apr 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/40167/21549842/1/sepsi-osk-sfantu-gheorghe-fc-voluntari-cupa-romaniei-19-05-2022.jpg

Oţelul Galaţi, U Cluj, FC Voluntari şi Corvinul Hunedoara sunt semifinalistele Cupei României. Niciuna dintre cele patru echipe nu se află în play-off-ul Superligii, iar lupta pentru accederea în cupele europene a devenit mai crâncenă pentru formaţiile fruntaşe din prima ligă.

Este ştiut faptul că echipa care se va impune în Cupa României va evolua în Europa League, cu o singură excepţie. FC Voluntari nu va avea drept de a juca în cupele europene, în cazul în care va câştiga cupa. Astfel, se naşte o situaţie de care ar putea profita cluburile din play-off.

Cele patru scenarii

U Cluj

Dacă Universitatea Cluj va câştiga Cupa României, atunci va evolua, în stagiunea următoare, în Europa League. Câştigătoarea Superligii va juca în preliminariile Champions League, iar locul secund în Conference League.

Dacă Oţelul Galaţi sau FCU Craiova nu se vor afla printre primele patru echipe din play-out, atunci locul al treilea din play-off va merge în Conference League. În caz contrar, ultima ocupantă a podiumului va trebuie să joace un baraj cu Oţelul sau FCU Craiova.

Oţelul Galaţi

Dacă Oţelul Galaţi va triumfa în Cupa României, atunci echipa lui Dorinel va juca în Europa League, iar câştigătoarea Superligii va merge în Champions League, în vreme ce locul secund va evolua în Conference League.

Este aproape sigur că U Cluj va termina în primele patru echipe în play-out, astfel că ocupanta locului al treilea va juca un baraj cu formaţia ardeleană,sau cu învingătoarea primului baraj, în cazul în care FCU Craiova va scăpa de retrogradarea directă şi de barajul de menţinere.

Corvinul Hunedoara

Corvinul pare că va avea dreptul de a juca în cupele europene. La fel ca în cazurile prezentate anterior, primele două locuri din Superligă vor avea biletele asigurate pentru cupele europene, iar ultima formaţie se va decide în urma unui baraj.

FC Voluntari

Formaţiile din play-off îşi doresc cu ardoare ca FC Voluntari să câştige Cupa României. Ilfovenii nu au dreptul de a juca în cupele europene, astfel că locul secund din Superligă ar urma să joace în Europa League, în cazul în care FC Voluntari va triumfa în Cupa României.

Locul al treilea ar urma să fie sigură de preliminariile Conference League, iar echipa de pe locul patru ar intra în cursa pentru cupele europene! Dacă acest scenariu se va concretiza, atunci rămâne de văzut dacă U Cluj va fi nevoită să joace un meci şi cu Oţelul / FCU Craiova sau va avea de disputat doar duelul cu echipa de pe poziţia a patra din play-off.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Fotbal Romania

Ultimele articole Toate articolele