Ultima oră
Costel Gâlcă l-a revitalizat pe Andrei Ivan, iar fostul antrenor al Craiovei nu s-a abţinut: ”Asta e cartea de vizită!”

Costel Gâlcă l-a revitalizat pe Andrei Ivan, iar fostul antrenor al Craiovei nu s-a abţinut: ”Asta e cartea de vizită!”
Elias Charalambous a anunţat echipa unde vrea să antreneze: ”Am câştigat titlul de campion, aş merge!”

Elias Charalambous a anunţat echipa unde vrea să antreneze: ”Am câştigat titlul de campion, aş merge!”
Box | Saul "Canelo" Alvarez şi-a păstrat titlul unificat la categoria supermijlocie Box | Saul "Canelo" Alvarez şi-a păstrat titlul unificat la categoria supermijlocie
Lionel Messi intră în istoria MLS după ce a oferit cinci pase decisive şi un gol în meciul cu New York Red Bulls Lionel Messi intră în istoria MLS după ce a oferit cinci pase decisive şi un gol în meciul cu New York Red Bulls
Ladislau Boloni, atac la adresa arbitrajului după înfrângerea suferită în duelul cu Rennes: ”Nu ştiu dacă să urlu, să plâng sau să râd” Ladislau Boloni, atac la adresa arbitrajului după înfrângerea suferită în duelul cu Rennes: ”Nu ştiu dacă să urlu, să plâng sau să râd”
Cristiano Ronaldo, de neoprit! Starul portughez a marcat o triplă pentru  Al Nassr

Cristiano Ronaldo, de neoprit! Starul portughez a marcat o triplă pentru Al Nassr

Oscar Pistorius poate scăpa de arest, după ce şi-a ucis iubita. Fostul atlet, eligibil pentru eliberare condiţionată luna viitoare

Atletism Publicat de Daian Cutu pe 14 feb 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/21018975/1/pistorius.jpg

Părinţii Reevei Steenkamp „încă sunt îndureraţi şi îşi jelesc” fiica, la 10 ani după ce a fost împuşcată şi ucisă de iubitul ei, fostul sportiv paralimpic sud-african Oscar Pistorius, relatează CNN.

Fostul sprinter este eligibil pentru eliberare condiţionată în martie, relatează South African Broadcasting Corporation.

„Oamenii care şi-au pierdut copii ştiu că este nevoie de mult timp pentru a-ţi reveni cât de cât şi pentru a înţelege că nu vor mai fi prin preajmă”, a spus June Steenkamp, într-un interviu pentru Good Morning Britain de la ITV de Ziua Îndrăgostiţilor.

„O iubim atât de mult şi ne este dor de ea. O parte din viaţa noastră a dispărut. O vom vedea într-o zi, asta aşteptăm cu nerăbdare”, a spus ea.

Pistorius a împuşcat-o pe Steenkamp – un model şi absolventă de drept – la casa lui dintr-un cartier de lux din Pretoria, în primele ore ale zilei de 14 februarie 2013.

El a spus că uciderea a fost un accident după ce a confundat-o pe Steenkamp cu un intrus, dar acuzarea a numit-o un act deliberat după ce cei doi s-au certat.

Pistorius a fost iniţial condamnat pentru ucidere din culpă în 2014 şi condamnat la cinci ani de închisoare.

Un an mai târziu, o instanţă superioară a anulat condamnarea şi a schimbat-o în crimă, mărindu-i pedeapsa la şase ani.

Procuratura a făcut apel, susţinând că sentinţa a fost prea blândă, iar Curtea Supremă de Apel din Africa de Sud i-a mărit pedeapsa la 13 ani şi cinci luni în 2017.

Dar acea sentinţă a fost modificată luna trecută, deoarece judecătorii aparent nu au luat în considerare timpul executat, conform presei din Africa de Sud.

Rezultatul: Pistorius va fi eligibil pentru eliberare condiţionată luna viitoare când îşi va împlini jumătate din pedeapsă, potrivit presei sud-africane.

Pentru a deveni eligibil, el a trebuit să participe la procesul de „justiţie restaurativă” din ţară, care le oferă infractorilor posibilitatea de a „recunoaşte şi a-şi asuma responsabilitatea pentru acţiunile lor”.

Tatăl lui Reeva s-a întâlnit cu Pistorius în închisoare: „Eu şi June şi am vrut să ştim că este adevărat, ceea ce simţim că este adevărul: că el a ucis-o din cauza furiei”.

Dar Barry Steenkamp spune că nu a primit răspunsurile pe care le dorea, adăugând că „doar Oscar ştie povestea adevărată”.

„Dacă trebuie să primească eliberarea condiţionată, lăsaţi legea să-şi urmeze cursul, atâta timp cât totul se face legal... Nu sunt împotriva ca eliberarea condiţionată să-şi urmeze cursul”, a spus el.

Mama Reevei a lansat Fundaţia Reeva Rebecca Steenkamp după ce fiica ei a fost ucisă. Aceasta urmăreşte să educe şi să ajute victimele violenţei şi abuzului.

„După proces, am vrut doar să stau şi să plâng şi să fiu supărată”, a spus June Steenkamp. „Dar apoi m-am gândit: „Nu, trebuie să fac ceva singură. Nu pot să stau şi să plâng, mai degrabă fac ceva.”

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Atletism

Ultimele articole Toate articolele