Ultima oră
Brazilia va găzdui Cupa Mondială de fotbal feminin din 2027 Brazilia va găzdui Cupa Mondială de fotbal feminin din 2027
Marian Iancu şi-a anunţat revenirea în fotbalul românesc: „Mă gândesc să fiu unul din acţionari” Marian Iancu şi-a anunţat revenirea în fotbalul românesc: „Mă gândesc să fiu unul din acţionari”
Parma nu stă pe gânduri în cazul lui Dennis Man! Decizia luată de nou-promovata din Serie A, după ce jucătorul a cerut 2 milioane de euro pe an Parma nu stă pe gânduri în cazul lui Dennis Man! Decizia luată de nou-promovata din Serie A, după ce jucătorul a cerut 2 milioane de euro pe an
Ţărilor de Jos şi-au anunţat lotul pentru Euro 2024. Cei 30 de jucători convocaţi de Koeman Ţărilor de Jos şi-au anunţat lotul pentru Euro 2024. Cei 30 de jucători convocaţi de Koeman
Stadionul „Arcul de Triumf” ar putea avea o nouă gazdă: „Vrem să jucăm acolo” Stadionul „Arcul de Triumf” ar putea avea o nouă gazdă: „Vrem să jucăm acolo”
Nicolae Dică a analizate eşecurile din mandatele de la FC Voluntari şi FCU Craiova: „Nu mi-au dat nicio şansă. Mi-au făcut doar rău” Nicolae Dică a analizate eşecurile din mandatele de la FC Voluntari şi FCU Craiova: „Nu mi-au dat nicio şansă. Mi-au făcut doar rău”

Preşedintele Federaţiei Ruse de Patinaj, primul campion olimpic la dansul pe gheaţă, a murit la 76 de ani

Legendele sportului Publicat pe 17 nov 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38223/20923388/1/rusia.jpg

Preşedintele Federaţiei Ruse de Patinaj, Aleksandr Gorcihov, primul campion olimpic la dans pe gheaţă alături de soţia sa Liudmila Pahomova şi de şapte ori campion mondial, a murit la vârsta de 76 de ani.

Gorcihov, o vedetă uriaşă în ţara sa, a fost primul patinator care a fost încoronat campion olimpic la dansul pe gheaţă, alături de soţia sa Liudmila Pahomova, la Jocurile Olimpice de la Innsbruck din 1976.

Din 2010, a condus Federaţia Rusă de Patinaj şi a contribuit foarte mult la dezvoltarea excelenţei patinajului artistic în Rusia.

Împreună cu Ludmila Pahomova, Gorcikov a fost de şapte ori campion mondial şi de şase ori campion european în proba de dans.

”Aleksandr Gorcihov şi-a dat întreaga viaţă patinajului artistic, contribuţia sa la dezvoltarea patinajului rusesc este nepreţuită!”, a declarat directorul general Alexandr Kogan pentru agenţia oficială de presă TASS. ”Toată familia de patinatori ruşi […] este în doliu alături de familia lui. Este o pierdere uriaşă pentru noi!”, a adăugat el, informează lequipe.fr.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri