Ultima oră
VIDEO | Betis - FC Sevilla 1-1. Fără învingătoare în derby-ul andaluz VIDEO | Betis - FC Sevilla 1-1. Fără învingătoare în derby-ul andaluz
Interimarul Dican o duce pe CFR Cluj pe locul doi în Superliga. ”Nu ştiu nimic despre revenirea lui Dan Petrescu” Interimarul Dican o duce pe CFR Cluj pe locul doi în Superliga. ”Nu ştiu nimic despre revenirea lui Dan Petrescu”
VIDEO | ”Am avut o şansă mare”. Mario Camora nu poate trece peste eşecul umilitor din Cupă VIDEO | ”Am avut o şansă mare”. Mario Camora nu poate trece peste eşecul umilitor din Cupă
Adi Mutu, replică dură pentru Tachtsidis! "Nu are minte. Am goluri câte meciuri are el în Italia" | VIDEO EXCLUSIV
Adi Mutu, replică dură pentru Tachtsidis! "Nu are minte. Am goluri câte meciuri are el în Italia" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Fiorentina - Sassuolo 5-1. Formaţia viola s-a descătuşat cu penultima clasată VIDEO | Fiorentina - Sassuolo 5-1. Formaţia viola s-a descătuşat cu penultima clasată
Răsturnare de situaţie! Când începe Dan Petrescu mandatul la CFR Cluj Răsturnare de situaţie! Când începe Dan Petrescu mandatul la CFR Cluj

SPECIAL | Calificarea Soranei Cîrstea în semifinale este mai importantă decât pare

Tenis Publicat de Tudor Moisa pe 22 feb 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/21501453/1/profimedia-0849427794.jpg

Sorana Cîrstea a reuşit o calificare de senzaţie, joi, în semifinalele turneului WTA 1000 de la Dubai.

Românca a revenit senzaţional împotriva Marketei Vondrousova. După ce a fost condusă cu 6-2, 5-1, Sorana a salvat nu mai puţin de 6 mingi de meci, în actul secund, fruncitificându-o pe prima a sa, în setul al treilea. Scorul final a fost 6-2, 6-7(1), 2-6.

Turneele WTA 1000 sunt cele mai importante din circuit, după cele de Grand Slam. Din 2008 încoace, Sorana a participat pe tabloul principal la 77 de astfel de turnee, acesta fiind al 78-lea.

  • 31 de eliminări în primul tur
  • 30 de eliminări în turul al doilea
  • 8 eliminări în turul al treilea
  • 2 eliminări în turul al patrulea
  • 4 eliminări în sferturi
  • 1 semifinală
  • 1 finală

Astfel, Sorana ajunge abia pentru a treia oară în carieră în semifinalele unei competiţii WTA 1000. În 2023, a pierdut în penultimul act, la Miami, împotriva Petrei Kvitova, singura finală având loc în 2013, la Rogers Cup, atunci când a fost spulberată de Serena Williams, scor 6-2, 6-0.

De asemenea, pe lângă cele 78 de turnee în care a fost pe tabloul principal, Sorana a fost eliminată în calificări în alte 14 competiţii WTA 1000.

Semifinala de la Dubai este o performanţă remarcabilă pentru româncă, iar norocul i-a surâs astăzi, atunci când Rybakina s-a retras înaintea sfertului cu Paolini. Astfel, pentru un loc în ultimul act, Sorana va înfrunta o jucătoare clasată mai slab în clasamentul WTA, Paolini fiind pe locul 26, în vreme ce Sorana, înaintea turenului de la Dubai, se clasa pe locul 22.

În urma victoriei de joi, Cîrstea se clasează în continuare pe locul 21, în clasamentul provizoriu, poziţie pe care a urcat în urma victoriei din optimi. Dacă se va impune vineri, jucătoarea de tenis va face un salt spectaculos, până pe locul 15! Cea mai bună clasare a româncei în clasamentul WTA este locul 21, pe care a revenit, în această săptămână, după mai bine de 10 ani! 

În cazul în care va triumfa la Dubai, Sorana ar urma să urce până pe poziţia a 14-a.

Trebuie menţionate şi adversarele de care a trecut Cîrstea la Dubai. Sofia Kenin (55 WTA) este câştigătoare de Grand Slam, Veronika Kudermetova (19 WTA) a câştigat Turneul Campioanelor la penultima ediţie, Donna Vekic (31 WTA), care are 4 titluri WTA în palmares şi Marketa Vondrousova (8 WTA), câştigatoare la ultima ediţie de la Wimbledon!

În curând va urma Roland Garros, Sorana reuşind un sfert de finală acolo, în 2009. Forma arătată în acest moment de Sorana ne face să sperăm într-un parcurs lung la French Open. Mereu la turneele de Grand Slam, jucătoare din afara top 10 reuşesc să producă surprize. Yastremska şi Dodin sunt cele mai recente exemple ... de ce să nu reuşească şi Sorana acest lucru?

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele