Ultima oră
Dayro Moreno "rupe norii" şi la 38 de ani! Fostul atacant de la FCSB, aproape să doboare un record spectaculos Dayro Moreno "rupe norii" şi la 38 de ani! Fostul atacant de la FCSB, aproape să doboare un record spectaculos
LIVE VIDEO | Hermannstadt - Poli Iaşi, astăzi, de la 15:00, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start LIVE VIDEO | Hermannstadt - Poli Iaşi, astăzi, de la 15:00, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start
Brigadă din Polonia la meciul dintre Real Madrid şi Bayern Brigadă din Polonia la meciul dintre Real Madrid şi Bayern
"E de la ţară, nu ştiu de unde vine băiatul ăsta. Giuleştiul e templul fotbalului românesc". Continuă scandalul dintre Paul Iacob şi galeria Rapidului | VIDEO EXCLUSIV "E de la ţară, nu ştiu de unde vine băiatul ăsta. Giuleştiul e templul fotbalului românesc". Continuă scandalul dintre Paul Iacob şi galeria Rapidului | VIDEO EXCLUSIV
Comunicatul de ultimă oră emis de "U" Cluj Comunicatul de ultimă oră emis de "U" Cluj
A fost numit "tricolorul" lunii aprilie. Surpriză mare pe podium A fost numit "tricolorul" lunii aprilie. Surpriză mare pe podium

VIDEO EXCLUSIV ǀ Povestea lui Dan Nistor, golgheterul la zi al Superligii care n-a făcut junioratul: ”Cred că este ceva nativ, asta m-a ambiţionat!”

U Cluj Publicat de Emanoil Ursache pe 26 oct 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38242/21360596/2/farul-constanta-universitatea-cluj-superliga-superbet-21-10-2023-1.jpg

Dan Nistor are parte de cel mai bun sezon al carierei la vârsta de 35 de ani. Mijlocaşul central al Universităţii Cluj este golgheterul Superligii cu 7 goluri marcate şi 3 pase de gol oferite, la egalitate la ambele capitole cu Aurelian Chiţu, atacantul formaţiei FC ”U” Craiova.

De fire un om modest, Nistor ne-a mărturisit că nu se aştepta să ajungă la un astfel de nivel, ţinând cont că nu a făcut junioratul şi a ajuns în Liga a 3-a abia la 19 ani.

Sursa de motivaţie a lui Dan Nistor

Internaţionalul român cu 6 selecţii pentru prima reprezentativă a fost motivat să rămână serios de imaginile de la televizor din meciurile de fotbal, în contrast cu copilăria sa în care avea posibilitatea să se joace doar pe maidan sau pe la ţară, fără să se antreneze profesionist.

”(n.r.- dacă se aştepta să ajungă la un asemenea nivel, deşi a început fotbalul târziu) Sincer să vă zic, nu m-am aşteptat la acest lucru. Practic, am început foarte târziu. La 19 ani am mers la Liga a 3-a. Să ajung la echipa naţională şi un transfer în străinătate nu mă aşteptam. Dar, să zic, şi cu un pic de noroc, şi cu mai multă muncă m-a ajutat Dumnezeu să ajung aici.

Cred că este ceva nativ. E foarte greu să nu faci junioratul şi să ajungi la nivelul acesta. Cel mai important este junioratul. Acolo înveţi să loveşti mingea, să te demarci, să pasezi. Cred că este ceva nativ şi este dorinţa asta foarte mare, pentru că atunci când eram mic şi mă uitam la televizor vedeam ce frumos este să mergi pe stadion, să joci fotbal, vedeam şi iarba aşa verde. Jucând numai pe maidane şi pe la ţară era altceva şi, practic, m-a ambiţionat foarte tare şi când am văzut acest lucru am zis de ce să nu reuşesc.”, a povestit Dan Nistor într-un interviu acordat pentru Prima Sport.

  • Pandurii Târgu Jiu, Universitatea Craiova, Dinamo Bucureşti, CFR Cluj, CS Mioveni şi Thonon Evian Grand Geneve sunt restul echipelor din cariera lui Dan Nistor.

Redăm integral video interviul acordat în exclusivitate de Dan Nistor pentru Prima Sport:

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

U Cluj

Ultimele articole Toate articolele