Ultima oră
Mihai Rotaru visează la grupele Ligii Campionilor. ”Trebuie luate pas cu pas” Mihai Rotaru visează la grupele Ligii Campionilor. ”Trebuie luate pas cu pas”
”Se prezintă foarte bine echipa lui Adrian Mititelu”. Mircea Rednic a prefaţat duelul cu FCU Craiova ”Se prezintă foarte bine echipa lui Adrian Mititelu”. Mircea Rednic a prefaţat duelul cu FCU Craiova
Mbappe a acceptat provocarea lui Usain Bolt! Cele două staruri se vor întrece pe distanţa de 100 de metri Mbappe a acceptat provocarea lui Usain Bolt! Cele două staruri se vor întrece pe distanţa de 100 de metri
VIDEO | Hermannstadt - Poli Iaşi 0-1, în direct la Prima Sport 1! Bettaieb, gol fabulos de la distanţă VIDEO | Hermannstadt - Poli Iaşi 0-1, în direct la Prima Sport 1! Bettaieb, gol fabulos de la distanţă
Ofertă exotică pentru Alex Băluţă. ”Eram convins că o să merg acolo!” Ofertă exotică pentru Alex Băluţă. ”Eram convins că o să merg acolo!”
Urcare importantă în clasamentul ATP pentru Andrei Rublev, după ce a câştigat la Madrid. Jucătorii români ocupă poziţii modeste Urcare importantă în clasamentul ATP pentru Andrei Rublev, după ce a câştigat la Madrid. Jucătorii români ocupă poziţii modeste

VIDEO | FC U Craiova - CS Universitatea Craiova 0-2. Primul "război al Craiovelor" în Casa Liga 1, la discreţia lui Reghecampf. Nistor şi Baiaram au marcat

Superliga Publicat pe 3 oct 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20415489/3/sg.jpg

CS Universitatea Craiova a câştigat primul derby al Craiovei pe prima scenă a fotbalului românesc. În direct la Look Sport+, echipa lui Laurenţiu Reghecampf a învins marea rivală din oraş, FC U Craiova 1948, cu 2-0. Dan Nistor şi Ştefan Baiaram au înscris golurile meciului de pe "Ion Oblemenco", unul pe care gazdele l-au terminat în zece oameni ca urmare a eliminării italianului Compagno.
 
Indicat drept momentul zero al rivalităţii FC U - CS U pentru supremaţia în Craiova fotbalistică, derby-ul etapei a 11-a a stat mai mult sub semnul orgoliilor, torţelor şi fumigenelor din tribună. Pe teren, Nistor (7) a trimis practic o pasă la portarul Popa, apoi arbitrul Adrian Cojocaru a fost nevoit să întrerupă meciul timp de câteva minute, după ce suporterii oaspeţilor au aruncat torţe în teren. Cu Vlădoiu accidentat (20) şi înlocuit cu Căpăţână, CS U Craiova a avut prima ocazie în minutul 23, când şutul-centrare al lui Bancu a trecut prea departe de Gustavo, aflat la bara a doua. A urmat un penalty cerut de oaspeţi (minutul 36) la o fază la care Cojocaru a dictat fault în atac şi...binemeritata pauză!

Nistor, decisiv într-un meci cenuşiu

După 45 de minute în care ritmul jocului nu a fost unul încurajator, scânteia a venit în primul minut al reprizei a doua şi a fost aprinsă de Dan Nistor. Dar nu fără ajutor! Diallo, fundaşul gazdelor, s-a bâlbâit la o pasă a lui Albu la marginea propriului careu, i-a oferit mingea pe tavă lui Nistor, iar stângul mijlocaşului central nu a ratat: şut cu interiorul, la colţul lung, pe lângă Popa. 1-0 pentru echipa mai activă!
 
Incapabilă să găsească vreo cărare spre poarta lui Pigliacelli, echipa lui Mutu şi-a văzut şansele năruite în minutul 72, când italianul Compagno a considerat că ar fi bine să-l lovească peste faţă pe conaţionalul Pigliacelli. Roşu direct din partea lui Cojocaru, de doi lei speranţe pentru Mutu! Pe final, găurile din defensiva Briliantului au fost speculate de tandemul Nistor-Baiaram. Primul a pasat decisiv pe un culoar imens, al doilea şi-a păstrat calmul şi l-a executat pe Popa pentru 2-0.
 
Aşa cum era de aşteptat, Reghecampf a ştiut să închidă meciul, iar FC U Craiova 1948 - CS Universitatea Craiova s-a terminat 0-2, un rezultat logic având în vedere raportul de forţe din teren. Dacă Reghecampf urcă la 19 puncte, suficient pentru locul al cincilea, la 11 puncte de lider, Mutu rămâne pe locul al 13-lea, cu doar nouă puncte şi spectrul demiterii din ce în ce mai prezent.

FC U Craiova - Universitatea Craiova 0-2 (Nistor 47, Baiaram 85), live pe Look Sport+

  • FCU CRAIOVA 1948: R. Popa - Negru, Kovacic, Diallo, Huyghebaert (Buşu 88) - Paramatti (Ondaan 75), D. Albu (Raicea 88), Asamoah, Bauza (Cl. Bălan 75) - Sidibe (Van Durmen 68),   Compagno
  • Rezerve: Cobrea, Gajic, Vl. Pop, Blidar
  •  
  • CSU CRAIOVA: Pigliacelli - Vlădoiu (Căpăţână 23), Găman, Screciu, Bancu - Nistor, Al. Creţu (Fedele 68), L. Houri - Gustavo (Câmpanu 46), Koljic (Baiaram 69), A. Ivan
  • Rezerve: Lazar, Vătăjelu, M. Constantin, Markovic, Ivanov

Minutul 85: GOL UNIVERSITATEA CRAIOVA! Lansat excelent pe un contraatac rapid, Baiaram, introdus pe teren în repriza a doua în locul lui Koljic, îl execută pe Popa şi închide meciul!


Minutul 72 ROŞU FC U CRAIOVA!: Compagno, masivul atacant italian al gazdelor, e eliminat după o fază la care Adrian Coocaru a văzut o lovitură pe care peninsularul i-a aplicat-o conaţionalului Pigliacelli. Reluările arată un gest prostesc, o lovitură cu palma care nu-i face cinste vârfului.


Minutul 67: Căpăţână opreşte un contraatac promiţător al gazdelor, apoi Mutu face şi el prima schimbare, cu Van Durmen în locul lui Sidibe. Mută şi Reghecampf, cu Fedele pentru Creţu şi Baiaram în locul lui Koljic.


Minutul 60: Trece primul sfert de oră din partea a doua şi controlul meciului aparţine tot oltenilor lui Reghecampf. FC U Craiova pare incapabilă să se desprindă de stilul ofensiv de până acum, cu Campagno şi Bauza ieşiţi complet din meci.


Minutul 47: GOL UNIVERSITATEA CRAIOVA! Diallo greşeşte flagrant pe construcţia echipei lui Mutu, Nistor se trezeşte cu mingea la 18 metri, şutează perfect cu stângul, la colţul lung, şi face inutil plonjonul lui Popa.


Minutul 46: Restart în Bănie. Gustavo, absent complet în prima repriză, e înlocuit cu Câmpanu.


Minutul 45+4: Final de repriză. Orgolii multe, faze puţine: FC U Craiova 1948 nu a avut nicio acţiune periculoasă la poarta lui Pigliacelli, în timp ce elevii lui Reghecampf au dominat, au pus stăpânire pe minge, dar nu au creat un pericol real pentru tânărul Popa.


Minutul 45+2: Servit bine de Bancu, Elvir Koljic se desprinde din marcaj, reia cu capul, dar ratează cu mult ţinta.


Minutul 36: Oaspeţii cer penalty pentru un henţ al lui Diallo în propriul careu, dar Adrian Cojocaru dictează fault în atac pentru o împingere.


Minutul 23: Ivan şi Bancu dezechilibrează flancul drept al apărării gazdelor, Nicuşor intră în careu şi încearcă un şut-centrare, dar nu trimite nici pe poartă, nici aproape de Gustavo, aflat la bara a doua. Rămâne, însă, cel mai periculos moment al meciului.


Minutul 20: Probleme pentru Vlădoiu. Fundaşul dreapta al echipei lui Reghecampf acuză probleme la coapsă şi iese prematur de pe teren, fiind înlocuit cu Căpăţână.


Minutul 10: Meciul e întrerupt pentru câteva zeci de secunde din cauza fumului degajat de torţele şi fumigenele folosite de suporterii oaspeţi. Adrian Cojocaru aşteaptă calm, apoi fluieră reluarea partidei.


Minutul 7: Primul moment ofensiv le aparţine oaspeţilor, dar şutul lui Nistor e reţinut de Robert Popa.


21:00: Start joc pe "Ion Oblemenco".


UPDATE: Cele două echipe au publicat filmuleţe cu sosirea jucătorilor pe ”Ion Oblemenco.

 

Echipe probabile:

  • FC ”U” Craiova 1948: Popa – Negru, Kovacic, Diallo, Huyghebaert – Albu, van Durmen, Asamoah – Bauza, Bălan, Ondaan
  • Antrenor: Adrian Mutu
  •  
  • Universitatea Craiova: Pigliacelli – Conte, Screciu, Găman, Vătăjelu – Creţu, Nistor, Houri – Gustavo, Ivan, Cîmpanu
  • Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Unul dintre cele mai aşteptate meciuri ale acestui sezon în fotbalul românesc va avea loc în etapa a 11-a, în prime time, când FC U Craiova şi Universitatea Craiova se vor înfrunta în luptă dreaptă pentru titlul de cea mai bună echipă a Olteniei fotbalistice. Un meci cât un sezon, o partidă a orgoliilor, dar care, din cauza pandemiei de COVID-19, nu va avea parte de un public pe măsură.

Derby, dar fără Peluza Sud!

Peluza Sud 1997, entitatea care a însoţit clubul patronat de familia Mititelu în toate ligile inferioare ale fotbalului românesc, a anunţat, sâmbătă, că nu va lua parte la meci, o decizie care vine ca o formă de protest faţă de hotărârea autorităţilor de a permite accesul doar persoanelor vaccinate împotriva COVID-19. Ultraşii au anunţat că se vor aduna în oraş, apoi îşi vor încuraja echipa de lângă tribuna a doua:

"Dat fiind faptul ca terasele din Centrul Vechi impun de asemenea măsuri care interzic accesul unor persoane, mutam locul de întrunire în PĂRCULEŢUL DIN ROVINE, ora 17:00. De aici vom pleca organizat spre ESPLANADA TEATRULUI NAŢIONAL, urmând ca ultima oprire să fie pe ESPLANADA DIN DREPTUL TRIBUNEI 2, loc de unde ne vom încuraja echipa. Invităm toţi suporterii Universităţii Craiova alături de noi! Toţi în negru şi pregătiţi de Ziua Judecăţii! Ştiinţa suntem noi!", se arată într-un comunicat al celor din Peluza Sud.

Presiunea e pe Mutu

Dacă Laurenţiu Reghecampf a reuşit să redreseze Universitatea Craiova şi să o ducă în zona play-off-ului, cu 16 puncte în zece etape şi o eventuală urcare până pe locul al patrulea în cazul unui succes, lucrurile stau altfel pentru Adrian Mutu. Tânărul tehnician al FC U Craiova 1948 e ameninţat de mai multă vreme cu demiterea, iar cele şase meciuri consecutive fără victorie (ultimul succes a venit pe 7 august, 2-1 cu Academica Clinceni) nu-i mai lasă loc de manevră. FC U Craiova ocupă locul al 13-lea, cu nouă puncte, unul peste Gaz Metan şi două peste Dinamo.

"Sunt sigur că ne vom ridica la nivelul partidei şi vom încerca să câştigăm acest meci. E un meci special pentru mine şi Reghecampf, pentru că suntem prieteni de mici. 

Ambiţia va fi şi mai mare, ambiţia de a câştiga este mereu mai mare când joci împotriva unui prieten. Eu sper ca acest meci să nu provoace indicente în Craiova şi să se desfăşoare într-un spirit sportiv. Am mulţi străini în echipă şi probabil că ei nu simt ce simt românii. Le-am explicat că zona noastră este una caldă, există multă pasiune în oraş. Trebuie să dăm totul pentru acest tricou, să intrăm cu atitudine pe teren", a spus Mutu, la conferinţa de presă de dinaintea meciului.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele