Ultima oră
Pep Guardiola la Bayern Munchen? Răspunsul a venit imediat Pep Guardiola la Bayern Munchen? Răspunsul a venit imediat
Începe revoluţia la Manchester United, după umilinţa 4-0 cu Crystal Palace! „Au decis să părăsească clubul” Începe revoluţia la Manchester United, după umilinţa 4-0 cu Crystal Palace! „Au decis să părăsească clubul”
Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu sunt calificaţi la Jocurile Olimpice Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu sunt calificaţi la Jocurile Olimpice
Rapid ar putea da lovitura! Dan Şucu se întâlneşte cu unul dintre cei mai mari antrenori români. „Este foarte posibil să se ia o decizie” Rapid ar putea da lovitura! Dan Şucu se întâlneşte cu unul dintre cei mai mari antrenori români. „Este foarte posibil să se ia o decizie”
De la FC Barcelona, direct la Dinamo! Anunţul făcut de formaţia bucureşteană De la FC Barcelona, direct la Dinamo! Anunţul făcut de formaţia bucureşteană
Noi informaţii după cazul de dopaj a lui Paul Pogba! Compania implicată în testul antidoping pozitiv al mijlocaşului Noi informaţii după cazul de dopaj a lui Paul Pogba! Compania implicată în testul antidoping pozitiv al mijlocaşului

VIDEO | FCSB - Clinceni 0-1. Surpriză pe Arena Naţională: Jutric a adus prima înfrângere a FCSB-ului pe teren propriu. CFR poate deveni lider

Superliga Publicat de Andrei Ionascu pe 7 feb 2021
mail-share icon Email

 

FCSB a suferit, duminică seară, a patra înfrângere a sezonului şi prima pe teren propriu, 0-1 pe Arena Naţională cu Academica Clinceni, rezultat care o poate lăsa fără poziţia de lider la finalul acestei etape.
Într-un meci pe care fosta vicecampioană l-a terminat fără o ocazie foarte mare de gol, fundaşul Jutric a dat lovitura, din corner, în minutul 61, şi a ajutat echipa lui Ilie Poenaru să-şi consolideze locul al cincilea.

Poenaru ştie să se închidă. Şi loveşte din fază fixă!

Antrenor care nu a reuşit să-şi ia licenţa PRO, Ilie Poenaru a demonstrat, în primele 45 de minute, că deţine antidotul pentru a bloca linia ofensivă atât de lăudată a FCSB-ului. A tremurat doar în minutul 8, când Vâlceanu l-a blocat pe Tănase, apoi meciul a intrat într-un ritm perfect pentru oaspeţi. Rusescu (27 şi 42) a avut şansele deschiderii scorului, iar o consecinţă directă a jocului bun al Academicii s-a văzut la pauză, când antrenorul din lojă i-a schimbat pe Haruţ, Simion şi Coman cu Cristea, Perianu şi Vukusic, într-o încercare de a revigora un joc slab, fără orizont şi fără sclipiri.
 
Ceva mai alertă în atac, FCSB a cerut penalty în minutul 48, dar arbitrul Lucian Rusandu a considerat că atacul lui Pârvulescu la Moruţan nu a avut intensitatea necesară pentru o lovitură de la 11 metri. Nu peste mult timp, în minutul 61, a venit şi surpriza: abia intrat în locul accidentatului Patriche, Jutriv a apărut perfect la un corner, l-a pierdut pe drum pe Ovidiu Popescu şi nu i-a dat nicio şansă lui Vlad! Răspunsul a venit tot din fază fixă, dar Vâlceanu (70) a avut un reflex extraordinar şi a blocat respingerea neinspirată a lui Dumitriu spre propria poartă. Tănase şi-a bătut joc de o lovitură liberă de la 17 metri, Vukusic s-a făcut de râs cu o simulare penibilă, iar FCSB-ul a pierdut trei puncte importante.
 
Acum, liderul la zi aşteaptă meciul FC Botoşani - CFR Cluj pentru a afla dacă e depăşită în clasament de rivala din Gruia, în faţa căreia are un punct (48 faţă de 47). Academica urcă la 33 de puncte, suficient pentru locul al cincilea şi un avans de cinci puncte faţă de Chindia, prima echipă aflată sub linia play-off-ului.

FCSB - Academica Clinceni 0-1 (Jutric 61')

Min. 90+4: S-a încheiat meciul!
Min. 82: Dublă schimbare la Clinceni: au ieşit Rusescu şi Cordea, au intrat Andronic şi Cebotaru.

Min. 81: Cartonaş galben pentru Vukusic (FCSB), pentru o simulare în careu!

Min. 78: Ocazie pentru FCSB! Florin Tănase a încercat să înscrie din lovitură liberă.

Min. 72: Schimbare la FCSB! Iese Ovidiu Popescu şi intră Oaidă.

Min. 71: FCSB a cerut penalty, după un duel între Paul Pîrvulescu şi Octavian Popescu.

Min. 69: Ocazie pentru FCSB! Dumitriu a fost aproape de autogol, după o lovitură liberă din partea stângă.

Min. 63: Cartonaş galben pentru Perianu (FCSB)!

Min. 60: GOL pentru Academica Clinceni! 0-1! A înscris Jutric, cu o lovitură de cap, în urma unui corner.

Min. 59: Schimbare la Clinceni! A ieşit Patriche, accidentat, şi a intrat Jutric.

Min. 48: FCSB a cerut penalty, după un duel între Paul Pîrvulescu şi Olimpiu Moruţan! 

Min. 46: A început repriza a doua! Trei schimbări la FCSB: au ieşit Coman, Haruţ şi Simon, au intrat Vukusic, Cristea şi Perianu. Înlocuire şi la Clinceni: a ieşit Moulin, a intrat Dumitriu.

Min. 45+1: S-a încheiat prima repriză! FCSB - Clinceni 0-0

Min. 45: Ocazie pentru FCSB! Florinel Coman a şutat din afara careului, iar mingea s-a dus puţin pe lângă stâlpul din dreapta porţii lui Vâlceanu.

Min. 42: Ocazie pentru Academica Clinceni! Raul Rusescu n-a reuşit să preia o minge primită la marginea careului, iar portarul Vlad a ieşit şi a prins balonul.

Min. 37: Cartonaş galben pentru Moruţan (FCSB)!

Min. 27: Ocazie mare pentru Clinceni! Adi Popa a centrat perfect pentru Rusescu, care a şutat peste poartă din centrul careului.

Min. 13: Cartonaş galben pentru Patriche (Academica Clinceni), pentru o intrare dură asupra lui Olaru.

Min. 8: Ocazie mare pentru FCSB! Tănase a pătruns în careu în partea stângă, dar a fost blocat de către portar.

Min. 6: Schimbare la Clinceni! A ieşit Longher, a intrat Raul Rusescu. În acest moment, pentru Chindia joacă 4 foşti componenţi ai FCSB: Rusescu, Pîrvulescu, Gardoş şi Adi Popa.

UPDATE 20:30 A început meciul de pe Arena Naţională!

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19956231/5/echipe-fcsb-clinceni.jpg

UPDATE 20:10 Iată ce au declarat cei doi antrenori, Toni Petrea şi Ilie Poenaru, înaintea meciului de pe Arena Naţională.


FCSB şi Academica Clinceni se înfruntă pe Arena Naţională, duminică, de la ora 20:30, în direct pe Look Sport+, în etapa a 22-a din Casa Liga 1. 'Roş-albaştrii' vin după victoria din derby-ul cu Dinamo, în timp ce echipa din Clinceni a suferit un eşec usturător cu UTA Arad.

FCSB - Academica Clinceni, live pe Look Sport+ de la 20:30. Echipele de start:

  • FCSB: A. Vlad - Ov. Popescu, Haruţ, Miron, Radunovic - Moruţan, Simion, D. Olaru - Oct. Popescu, Fl. Tănase, Fl. Coman
  • Rezerve: Straton, Creţu, Panţîru, Nedelcu, Cristea, Buziuc, Perianu, Oaidă, Vukusic
  •  
  • Clinceni: Vâlceanu - Pashov, Patriche, Gardoş, Pîrvulescu - Ad. Popa, Moulin, Ventura, Cordea - Chunchucov, Longher
  • Rezerve: Ureche, Achim, Chandarov, Rusescu, Markovic, Jutric, Andronic, Cebotaru, Dumitriu

FCSB are 8 meciuri consecutive fără eşec în Liga 1. Academica Clinceni are cinci partide la rând fără victorie în deplasare.

În meciul tur, FCSB a învins-o pe Academica Clinceni cu 2-0.

FCSB are un atac impresionant (48 de goluri marcate în 21 de meciuri) şi înregistrează cea mai mare medie de goluri pe meci în Liga 1 - 3,2.

Academica Clinceni are o singură victorie în 2021 şi riscă să piardă poziţia de play-off.

FCSB ar putea fi cu gândul şi la meciul de Cupă cu Dinamo, din 10 februarie, din faza optimilor de finală.

Echipele probabile

FCSB: Vlad – Ovidiu Popescu, Miron, Cristea, Radunovic – Moruţan, Şut, Olaru – Octavian Popescu, Tănase, Coman.

Clinceni: Vâlceanu – Dobrescu, Patriche, Jutric, Achim – Andronic, Ventura, Pashov, Adi Popa – Morar, Rusescu

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19956231/1/clasament-fcsb.jpg

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele