Ultima oră
VIDEO | Betis - FC Sevilla 1-1. Fără învingătoare în derby-ul andaluz VIDEO | Betis - FC Sevilla 1-1. Fără învingătoare în derby-ul andaluz
Interimarul Dican o duce pe CFR Cluj pe locul doi în Superliga. ”Nu ştiu nimic despre revenirea lui Dan Petrescu” Interimarul Dican o duce pe CFR Cluj pe locul doi în Superliga. ”Nu ştiu nimic despre revenirea lui Dan Petrescu”
VIDEO | ”Am avut o şansă mare”. Mario Camora nu poate trece peste eşecul umilitor din Cupă VIDEO | ”Am avut o şansă mare”. Mario Camora nu poate trece peste eşecul umilitor din Cupă
Adi Mutu, replică dură pentru Tachtsidis! "Nu are minte. Am goluri câte meciuri are el în Italia" | VIDEO EXCLUSIV
Adi Mutu, replică dură pentru Tachtsidis! "Nu are minte. Am goluri câte meciuri are el în Italia" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Fiorentina - Sassuolo 5-1. Formaţia viola s-a descătuşat cu penultima clasată VIDEO | Fiorentina - Sassuolo 5-1. Formaţia viola s-a descătuşat cu penultima clasată
Răsturnare de situaţie! Când începe Dan Petrescu mandatul la CFR Cluj Răsturnare de situaţie! Când începe Dan Petrescu mandatul la CFR Cluj

VIDEO | Academica Clinceni - FCSB 0-2. Man şi Moruţan marchează târziu, trupa lui Petrea are cel mai bun atac din Casa Liga 1 şi urcă pe locul al doilea, la egalitate cu CFR

Superliga Publicat pe 19 oct 2020
mail-share icon Email
 

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19518496/1/man-clinceni-fcsb.jpg

FCSB a plecat cu trei puncte de la Călăraşi, după 2-0 cu Academica Clinceni, graţie reuşitelor frumoase semnate de Dennis Man (minutul 86) şi Olimpiu Moruţan (minutul 89). Trupa lui Petrea are cel mai bun atac din Casa Liga 1, cu 17 goluri, a egalat CFR în clasament (15 puncte) şi a ajuns la şase lungimi în spatele liderului U Craiova.

 
"Mie imi place de Ilie Poenaru. Organizează bine echipa, e pragmatică, stau bine în teren. Va fi un meci echilibrat, Clinceniul nu are nimic de pierdut şi cred că vor face o partidă bună", spunea Vasile Miriuţă, la Fotbal Look, înaintea meciului, iar startul avea să-i dea dreptate. Fără vedete, dar bine puşi în teren, ilfovenii reuşesc să facă faţă calităţii superioare a lui Man, Moruţan şi Tănase, iar singurele emoţii adevărate apar în minutul 19, când căpitanul FCSB izbeşte bara transversală, după o combinaţie intre Man şi Buş. În rest, dominare teritorială a oaspeţilor şi un final de primă repriză care-l prinde, din nou, pe MM Stoica discutând la telefonul mobil.

Victorie târzie, dar cu stil

Cu MM Stoica vorbind la telefon pe final de primă repriză, continuarea e clasică: două schimbări la pauză, Octavian Popescu şi Perianu pentru Buziuc şi Ovidiu Popescu. Dar jocul nu se animă şi Rusescu (61), introdus şi el la pauză, îl dezmorţeşte cu un şut de la jumătatea terenului, peste poartă. E nevoie de 25 de minute din repriza a doua, de o incursiune a lui Creţu şi o centrare perfectă, dar Moruţan (70)) ratează cea mai mare ocazie a oărţii secunde. Apoi, Cristea îl doboară pe Rusescu din postura de ultim apărător, dar Cojocaru îl iartă de roşu şi îi arată doar galben. Cerut la naţională de Becali, Tănase încearcă din nou, din lovitură liberă, dar Vâlceanu respinge şutul pe colţul scurt (79).
 
Iar finalul le aparţine lui Man şi Moruţan, care, rând pe rând, îl ridiculizează pe Patache şi, în minutele 86, respectiv 89, îl înving pe Vâlceanu cu şuturi din apropiere. Game over pentru Poenaru, victorie muncită pentru FCSB, care se apropie la şase puncte de liderul Craiova, (15, faţă de 21), la egalitate cu CFR.

Academica Clinceni - FCSB 0-2 (D. Man 86, Moruţan 89)

  • Academica Clinceni: Vâlceanu - Pashov, Jutric, Patriche, M. Dobrescu - Cebotaru, Cascini (Dumitriu 83) -A. Cordea, Chunchucov (Boiciuc 71), P. Petrescu (Fl. Achim 46) - R. Andronic (Rusescu 46)
  • Rezerve: G. Ureche - Chandarov, C. Şerban, P. Pîrvulescu
  •  
  • FCSB: A. Vlad - V. Creţu, I. Cristea, Miron, Panţîru - Moruţan, Ov. Popescu (Perianu 46), Fl. Tănase - D. Man, Sg. Buş (Vînă 65), Buziuc (Oct. Popescu 46)
  • Rezerve: Straton - G. Simion, Briceag, C. Dumitru,  G. Enache, A. Şut

Minutul 89: GOL FCSB! Moruţan, excelent deschis de Octavian Popescu, driblează spre exterior, apoi finalizează frumos cu dreptul, pe lângă Vâlceanu. GAME OVER!


Minutul 86: GOL FCSB! Dennis Man interceptează o minge în careul advers, îl ameţeşte pe Patriche, apoi catapultează mingea sub bara lui Vâlceanu!


Minutul 79: Tănase mai încearcă o dată! Vrea să-l surprindă pe Vâlceanu din lovitură liberă, dar goalkeeperul e la post.


Minutul 75: Rusescu scapă singur spre poartă, e oprit de Cristea, dar Cojocaru îi arată doar galben fundaşului de la FCSB. Lovitura liberă rezultată e irosită de acelaşi Rusescu.


Minutul 70: Moruţa, ce ratare! Creţu îi pasează perfect tânărului mijlocaş, dar reluarea acestuia, cu stângul, se duce pe lângă poartă.


Minutul 65: Iese şi Buş, înlocuit cu Vînă. Man trece nouă fals.


Minutul 61: Rusescu încearcă să-l copieze pe Borja Valle: îl vede ieşit pe Vlad, vrea şutul de la mare distanţă, dar loveşte mingea prea tare şi trimite peste.


Minutul 56: Octavian Popescu ia o acţiune pe cont propriu, vrea finalizarea elegantă la colţul lung, cu interiorul, dar trimite pe lângă.


Minutul 55: Aelaşi start ca în prima repriză, cu FCSB în terenul advers, dar incapabilă să-şi creeze ocazii cu adevărat clare de gol.


Minutul 46: Patru schimbări la pauză: Rusescu şi Achim pentru Andronic şi Petrescu, respectiv Octavian Popescu şi Perianu pentru Buziuc şi Ovidiu Popescu.


Minutul 45+1: Pauză la Călăraşi, în timp ce camerele TV îl surprind pe Mihai Stoica vorbind din nou la telefon.


Minutul 39: O minge ajunge neaşteptat în careul celor de la FCSB. Dennis Man trage puternic, dar cei de la Clinceni resping în corner.


Minutul 38: Cordea vede primul cartonaş galben al partidei, pentru simulare.


Minutul 35: Academica Clinceni are o lovitură liberă de la 20 de metri, din partea laterală. Petrişor Petrescu execută slab, mingea fiind respinsă de zid.


Minutul 29: Panţîru se desprinde de defensiva adversă şi pleacă cu mingea în viteză. Trage din marginea careului, dar şutul său se duce mult peste poartă.


Minutul 23: Moruţan trimite o centrare bună pe bara a doua, dar mingea este respinsă de Pashov. Dacă nu intervenea bulgarul, atunci faza putea fi una foarte periculoasă.


Minutul 19: Prima mare ocazie a partidei. Panţîru trece cu greu prin defensivă adversă, îi pasează lui Man, care îl pasează lui Florin Tănase, care loveşte bara.


Minutul 15: Partida nu are un ritm alert, niciuna din echipă nu produce ocazii.


Minutul 11: Florin Tănase trage din lovitură liberă mult peste poartă.


Minutul 5: FCSB pune stăpânire pe posesie. Apar şi două faze fixe, un corner şi o lovitură liberă executate de Moruţan, dar apărarea lui Poenaru se descurcă.


21:00 Start joc la Călăraşi!


20:45: Cristi Dulca şi Vasile Miriuţă, experţii Look Sport, o dau favorită pe FCSB: "Cred că nu va fi un joc simplu pentru FCSB, deşi cred că FCSB are prima şansă pentru a câştiga. O echipă mai experimentată, cu jucători mai valoroşi, dar orice e posibil", spune Dulca, completat de Miriuţă: "Mie imi place de Ilie Poenaru. Organizează bine echipa, e pragmatică, stau bine în teren. Va fi un meci echilibrat, Clinceniul nu are nimic de pierdut şi cred că vor face o partidă bună. Datorită lotului, FCSB e favorită. Cred că vor câştiga azi, dar nu le va fi uşor".


20:15 Avem echipele de start. Detaliul interesant este că Petrea mizează în premieră în acelaşi timp pe Sergiu Buş şi Buziuc.


Academica Clinceni şi FCSB se înfruntă astăzi, de la ora 21:00, în ultimul meci al etapei a şaptea din Liga 1. Meciul se va juca pe arena ”Ion Comşa” din Călăraşi, întrucât stadionul din Clinceni nu are instalaţie de nocturnă. În cazul unei victorii, FCSB va urca pe locul doi în clasament, la egalitate de puncte cu campioana en titre, CFR Cluj.
  • Meciul va fi transmis în direct pe Look Sport +. Cele mai importante faze vor putea fi văzute pe site-ul looksport.ro.
Academica Clinceni are patru rezultate de egalitate în ultimele cinci meciuri. Echipa antrenată de către Ilie Poenaru a pierdut doar în prima rundă, 1-2 pe teren propriu cu CFR Cluj.
"Va fi un meci greu, dar şi noi suntem total schimbaţi faţă de anul trecut. Nu mai suntem aceeaşi echipă, acelaşi lot. La momentul ăsta, zic eu, suntem mult mai bine organizaţi şi din punct de vedere fizic stăm mult mai bine. Avem jucători cu experienţă, nu pierdem de cinci meciuri. Nu primim gol de câteva etape şi asta ne dă speranţe şi încredere. Întâlnim o echipă foarte bună, FCSB-ul, cu jucători foare buni, atât ca echipă, cât şi individual. Practică un fotbal foarte bun şi va fi un meci bun, zic eu, sper să fie un meci frumos pe care ne dorim să-l câştigăm", a spus Ilie Poenaru la conferinţa de presă.
Pentru FCSB, pauza competiţională pentru meciurile echipei naţionale a fost un bun prilej pentru a-şi recupera jucătorii afectaţi de coronavirus.
 
'Roş-albaştrii' au un moral bun după victoria cu Dinamo, scor 3-2, din runda a şasea.
 
"Am avut această perioadă de două săptămâni benefică pentru noi, cred eu, sunt mulţumit de felul în care au răspuns jucătorii şi cred eu că am depăşit momentele mai puţin plăcute pe care le-am avut înainte de această pauză competiţională. Întâlnim o echipă bună, care a pierdut în acest sezon doar un singur meci, împotriva CFR-ului, au o echipă bună cu apărare bună, organizaţi bine defensiv, drept dovadă şi numărul redus de goluri pe care le-au primit. Sunt o echipă periculoasă pe contraatac, trebuie să fim foarte atenţi la acest aspect şi să fim foarte concentraţi. O echipă în componenţa căreia sunt cinci jucători experimentaţi, valoroşi, care pot decide anumite situaţii de joc, depinde numai de noi să intrăm sută la sută concentraţi şi motivaţi să ne gândim că trebuie să câştigăm acest meci. Eu mă aştept să văd o echipă agresivă, o echipă care joacă bine, să ne impunem stilul şi să câştigăm, să arătăm că ne-am pregătit bine în astea două săptămâni", a spus Toni Petrea la conferinţa de presă.
 
FCSB va avea o misiune complicată, având în vedere că Academica Clinceni este singura echipă din Liga 1 fără gol primit în ultimele patru runde. Totuşi, echipa antrenată de către Toni Petrea are cel mai bun atac din campionat - 15 goluri marcate, dintre care opt în prima repriză.
 
Cele două echipe s-au mai întâlnit în Liga 1 doar în ediţia precedentă, atunci când FCSB s-a impus în deplasare cu 3-0 (meci jucat tot pe stadionul "Ion Comşa" din Călăraşi), apoi au remizat fără gol pe Arena Naţională.
 
Echipe probabile:
 
CLINCENI: Vâlceanu - Paşov, Jutrici, Patriche, Dobrescu - Cebotaru, Gardoş - F. Sandu, L. Dumitriu, Rusescu - Boiciuc
Rezerve: Ureche, F. Achim, Bilali, P. Pârvulescu, Cascini, A. Cordea, P. Petrescu, Andronic
 
FCSB: A. Vlad - V. Creţu, I. Cristea, A. Miron, Panţâru - Vână, Ov. Popescu, Moruţan - Man, Sg. Buş, Fl. Tănase
Rezerve: Straton, Simion, Briceag, Soiledis, Buziuc, Perianu, Oaidă, Pantea, Cană.

Foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele