Ultima oră
”Se prezintă foarte bine echipa lui Adrian Mititelu”. Mircea Rednic a prefaţat duelul cu FCU Craiova ”Se prezintă foarte bine echipa lui Adrian Mititelu”. Mircea Rednic a prefaţat duelul cu FCU Craiova
Mbappe a acceptat provocarea lui Usain Bolt! Cele două staruri se vor întrece pe distanţa de 100 de metri Mbappe a acceptat provocarea lui Usain Bolt! Cele două staruri se vor întrece pe distanţa de 100 de metri
VIDEO | Hermannstadt - Poli Iaşi 0-0, în direct la Prima Sport 1! Gol anulat al oaspeţilor pentru offside VIDEO | Hermannstadt - Poli Iaşi 0-0, în direct la Prima Sport 1! Gol anulat al oaspeţilor pentru offside
Ofertă exotică pentru Alex Băluţă. ”Eram convins că o să merg acolo!” Ofertă exotică pentru Alex Băluţă. ”Eram convins că o să merg acolo!”
Urcare importantă în clasamentul ATP pentru Andrei Rublev, după ce a câştigat la Madrid. Jucătorii români ocupă poziţii modeste Urcare importantă în clasamentul ATP pentru Andrei Rublev, după ce a câştigat la Madrid. Jucătorii români ocupă poziţii modeste
"U", copia fidelă a CFR-ului. Comunicatele atipice emise de cele două rivale "U", copia fidelă a CFR-ului. Comunicatele atipice emise de cele două rivale

BREAKING NEWS ǀ Formaţia de tradiţie dă lovitura! Stadion ultramodern de aproape 65 de milioane de euro

Liga II Publicat de Emanoil Ursache pe 15 dec 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38110/21424580/2/yzflzjflnzdhndgwzdg1ytbkm2y0nwziyjg2nq-thumb.jpg

Corvinul Hunedoara se va număra printre echipele de tradiţie care vor beneficia de un stadion ultramodern din banii alocaţi de Guvernul României.

Dan Colesniuc, preşedintele Corvinului, a dezvăluit că o nouă arenă va fi construită de la zero pentru formaţia hunedoreană.

Primii paşi în această direcţie au fost făcuţi deja. Executivul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului, iar la începutul lui 2024 va avea loc licitaţia pentru construirea noului stadion.

64,5 milioane de euro, alocaţi proiectului

Ulterior, va începe demolarea arenei actuale a Corvinului, ceea ce pentru următoarele sezone îi va provoca un disconfort divizionarei secunde.

”În parelel, în aceeaşi perioadă (n.r. - în care se plănuia revenirea echipei în liga secundă), aveam discuţii despre demararea unui proiect de construcţie a stadionului. Am făcut tot felul de demersuri şi am pornit acest proiect.

În ianuarie, pe 21, se va porni licitaţia pentru construirea acestui stadion. Mai avem încă puţin, apoi spune că am îndeplinit şi acest pas (n.r. - ultimul obstacol înaintea demolării vechiului stadion).

O să ne fie puţin mai greu sezonul viitor. Se va demola stadionul, o să trebuiască să ne mutăm. Încă nu s-a fixat o locaţie în care să mergem, dar s-ar dori cât mai aproape de Hunedoara ca să putem să avem sprijinul hunedorenilor, pentru ei luptăm, nu pentru altcineva”, a declarat Dan Colesniuc, preşedintele Corvinului, conform GSP.ro

Costul estimat de Guvern în decembrie 2022 se ridică la 313.785.691,12 lei, circa 64,5 de milioane de euro cu tot cu TVA, iar durata de proiectare şi execuţie la 28 de luni.

Noul stadion se va numi tot ”Michael Klein”, fotbalist legendar cu peste 300 de meciuri jucate pentru Corvinul în decursul a 15 ani.

”Complexul va cuprinde şi vestiare dotate cu grupuri sanitare şi camere de duşuri, grupuri sanitare pentru public, cabinet medical, birouri administrative, spaţii tehnice şi de depozitare, zonă de restaurant, săli de conferinţă, sală de box, săli de forţă şi cardio, dar şi spaţii destinate închirierii”, precizau reprezentanţii Ministerului Dezvoltării, conform sursei citate.

Capacitatea arenei va fi de 10.000 de locuri şi va putea găzdui inclusiv meciuri din cupele europene.

Foto: Facebook - Primăria Hunedoara

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Liga II

Ultimele articole Toate articolele