Ultima oră
VIDEO | Borussia Dortmund - PSG 1-0. Nemţii iau prima opţiune pentru calificarea în finala Ligii Campionilor VIDEO | Borussia Dortmund - PSG 1-0. Nemţii iau prima opţiune pentru calificarea în finala Ligii Campionilor
Victor Piţurcă, deloc impresionat de Florinel Coman. ”Este invizibil! Dispare mult din joc!” Victor Piţurcă, deloc impresionat de Florinel Coman. ”Este invizibil! Dispare mult din joc!”
”M-am decis să nu mai susţin echipa”. Un club din Liga 2 rămâne fără finanţator ”M-am decis să nu mai susţin echipa”. Un club din Liga 2 rămâne fără finanţator
"Au început negocierile cu agentul lui”. Clubul care face tot posibilul să îl aibă pe Risto Radunovic "Au început negocierile cu agentul lui”. Clubul care face tot posibilul să îl aibă pe Risto Radunovic
S-a aflat motivul pentru care Jannik Sinner s-a retras de la Madrid Open S-a aflat motivul pentru care Jannik Sinner s-a retras de la Madrid Open
Dennis Man şi Valentin Mihăilă au pus umărul la revenirea Parmei în Serie A! Dennis Man şi Valentin Mihăilă au pus umărul la revenirea Parmei în Serie A!

EDITORIAL | Başkanul din Gruia

Editoriale Publicat de Tudor Moisa pe 3 apr 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38117/21545909/1/whatsapp-image-2024-04-03-at-10-43-58-am.jpg

Este supărare mare în Gruia. CFR Cluj a fost călcată în picioare de Corvinul, cu 4-0, un rezultat la care nu spera nici cel mai optimist microbist hunedorean. Scorul este unul corect. Fosta campioană a fost subminată pe toată durata meciului, iar tot ce mai rămâne de făcut în sânul echipei este căutarea unui ţap ispăşitor.

Adrian Mutu a spus că se gândeşte dacă va mai continua, Cristi Balaj a declarat că nu mai putea sta în picioare în timpul umilinţei, Mario Camora le-a dat liber la înjurături suporterilor. Totuşi, niciunul nu este la fel de vinovat ca Neluţu Varga, cel care transformă clubul în mica lui jucărie. Nu are rost să enumerăm personajele din fotbalul românesc care au făcut, de-a lungul timpului, acelaşi lucru, dar un lucru este cert: finanţatorul din Gruia le calcă pe urme.

Prima dată a avut noroc

August 2021. CFR Cluj a fost măcelărită, tot cu scorul de 4-0, dar trebuie menţionat un aspect. Eşecul a avut loc în Europa League şi împotriva unui adversar mult mai valoros, Steaua Roşie Belgrad. A urmat un retur fără miză şi o situaţie de-a dreptul penibilă.

Marius Şumudică a fost umilit, lăsat în afara stadionului atunci când a vrut să conducă un antrenament cu echipa, iar într-un final a fost şi demis. Deşi echipa era pe primul loc în campionat (acum doar un vis frumos pentru Varga), Şumudică a fost forţat să plece de la club pentru a îi face loc lui Dan Petrescu.

Practic, atunci când se iveşte o oprtunitate, Neluţu Varga gândeşte în termeni foarte primitivi când vine vorba de fotbal. Pentru acţionar nu a mai contat că Şumudică a creat şi pregătit echipa respectivă, care mergea brici în campionat. S-a folosit de dubla cu Steaua Roşie pentru a îl aduce pe Dan Petrescu.

La fel s-a întâmplat şi în acest sezon, după ce ardelenii au pierdut la Botoşani, scor 1-0. Pentru Varga nu a contat că Mandorlini a construit lotul formaţiei care, la acel moment, era pe locul secund în Superligă. Adrian Mutu, prietenul foarte bun al finanţatorului, devenise liber de contract, iar imperativ pentru Neluţu era cooptarea acestuia. Şi a recurs la această rocadă în cel mai josnic mod. Mandorlini nici nu terminase declaraţiile la flash-interviu, că finanţatorul îi cânta prohodul în presă.

Chiar dacă ar fi câştigat la Botoşani, Mandorlini tot ar fi fost demis după prima înfrângere. Declaraţia dată de Varga, la momentul respectiv, este foarte elocventă.

  • ”Cu Adi am discutat şi anul trecut, înainte de meciul cu U Cluj. Apoi s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu mama lui, noi am bătut cu 4-0 şi am zis să nu schimb antrenorul după o victorie la scor”

Mai mult decât atât, dacă s-ar fi uitat peste valoarea lotulurilor, başkanul din Gruia ar fi sesizat că echipa sa este abia pe poziţia a patra la acest capitol. Poate ştia acest aspect, dar ce a mai contat atâta timp cât tovarăsul său era liber de contract.

Rămâne de văzut ce decizie va lua Varga după această umilinţă istorică de la Hunedoara pe care el a creat-o. Prea multe nu mai are de făcut: sezonul este în mare parte compromis, iar Dan Petrescu nu este încă liber de contract.

mail-share icon Email
viewscnt

Editoriale

Ultimele articole Toate articolele