Hagi, Adi Ilie și mai cine? 13 români au jucat la Galatasaray - LOOKSPORT
Skip to content
Noutăți Superlig Video

Hagi, Adi Ilie și mai cine? 13 români au jucat la Galatasaray

Între Galatasaray și fotbaliștii români a fost dragoste la prima vedere. De-a lungul timpului la Galatasaray au evoluat 13 români. Drumul spre Turcia l-a deschis Iosif Rotariu în 1990, atunci cand Galata l-a transferat de la Steaua.
După Rotariu, cel de-al doilea român la Galatasaray a fost Iulian Filipescu. El a fost transferat în 1999, tot de la Steaua, iar după trei ani a plecat la Betis Sevilla.
În 1996 a fost momentul când pe Ali Sami Yen a sosit cel ce avea să devină cel mai iubit român de către turci, de atunci și până în prezent și probabil că și în viitor va rămâne cel mai apreciat fotbalist român care a îmbrăcat tricoul lui Galatasaray. Gheorghe Hagi a jucat pentru Galatasaray în 191 de meciuri și a marcat 71 de goluri. Cu Hagi pe teren, turcii au câștigat patru campionate în cinci ani, dar și Cupa UEFA și Supercupa Europei într-un meci cu Real Madrid.

În 1996, la trei luni după venirea lui Hagi, la Galatasaray a venit și Adrian Ilie, care a marcat 17 goluri în 37 de meciuri. Un an mai târziu a sosit de la Barcelona Gică Popescu, care a stat patru ani la Galata și avea să marcheze penalty-ul decisiv la loviturile de departajare, în finala Cupei UEFA contra lui Arsenal în 2000, la Copenhaga.

O scurtă perioadă în tricoul Galatei a jucat și Ionuț Luțu. În 2002 a venit pe Ali Sami Yen și Radu Niculescu. Turcii au iubit jucătorii români și aproape în fiecare an transferau un fotbalist român. În 2003 la Galatasaray vine Gabi Tamaș de la Dinamo. După ce au cumpărat de la Dinamo, turcii îl transferă de la Rapid pe Florin Bratu. În 2003 este rândul lui Ovidiu Petre să îmbrace tricoul galben-roșu. După acesta a urmat o pauză de câțiva ani fără jucători români, până în 2011, la venirea lui Bogdan Stancu. În 2017, la Galatasaray a venit Iasmin Latovlevici, care a stat un an la formația turcă.
În toamna lui 2019, Galatasaray l-a împrumutat de la Brighton pe Florin Andone. La a cincea apariție în tricoul Cim Bom, Andone a marcat o dublă, dar a avut și ghinionul unei accidentări care l-a ținut departe de gazon ceva timp.

Atacantul român a revenit însă și astăzi îl poti vedea în direct de la 19.30 pe Look Sport în cea de-a doua manșă a Cupei Turciei. În tur Galata a pierdut în deplasare cu 2-0 contra lui Alanyaspor.

Look Plus și Look Sport transmit cele mai importante competiții din sport, o diversitate unică de drepturi TV: Champions League, Europa League, Liga 1, Liga 2, Serie A, Bundesliga, La Liga, Ligue 1, campionatele din Turcia, Cehia, Portugalia, Scoția, Olanda și Belgia, campionatul Mondial de handbal feminin, Liga Campionilor la handbal feminin si masculin sau Liga Națională de baschet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră să vezi ce meciuri sunt pentru tine