Ultima oră
România a obţinut 11 medalii de aur în prima zi de participare la Campionatul European de Culturism şi Fitness 2024 România a obţinut 11 medalii de aur în prima zi de participare la Campionatul European de Culturism şi Fitness 2024
Dinamo Bucureşti va întâlni SG Flensburg-Handewitt în semifinala European League, de la Hamburg Dinamo Bucureşti va întâlni SG Flensburg-Handewitt în semifinala European League, de la Hamburg
Victor Piţurcă aruncă săgeţi către patronul Universităţii Craiova. „Ţin minte nişte declaraţii urâte ale lui Mihai Rotaru” Victor Piţurcă aruncă săgeţi către patronul Universităţii Craiova. „Ţin minte nişte declaraţii urâte ale lui Mihai Rotaru”
Ruşii şi belaruşii nu mai sunt acceptaţi ca voluntari, la JO de la Paris. „Ne tratează ca pe nişte terorişti” Ruşii şi belaruşii nu mai sunt acceptaţi ca voluntari, la JO de la Paris. „Ne tratează ca pe nişte terorişti”
Un fan al echipei Aston Villa a suferit un stop cardiac la meciul cu Olympiakos Un fan al echipei Aston Villa a suferit un stop cardiac la meciul cu Olympiakos
Sportivilor ucraineni li s-a spus să evite orice contacte cu ruşii la Jocurile Olimpice de la Paris Sportivilor ucraineni li s-a spus să evite orice contacte cu ruşii la Jocurile Olimpice de la Paris

Mutare în stilul lui Dan Petrescu înainte de CFR Cluj – FCSB! ”Bursucul” a decis să scoată din echipa de start un titular

CFR Cluj Publicat de Emanoil Ursache pe 16 apr 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38228/20676415/1/cfr-cluj-academica-clinceni-liga-1-casa-pariurilor-29-11-2021-2-1.jpg

Dan Petrescu nu vrea să îşi asume niciun risc în ”finala”  campionatului cu FCSB, în contextul în care ”roş-albaştrii” s-au apropiat la doar cinci puncte de lidera Ligii 1, CFR Cluj, iar un succes al acestora pe arena Dr. Constantin Rădulescu ar echivala cu relansarea totală a luptei pentru titlu.

”Bursucul” a decis să facă o schimbare importantă în primul 11 al ”feroviarilor”. Cunoscut ca un antrenor care preferă mai degrabă fotbaliştii experimentaţi în detrimentul celor tineri, Petrescu va miza în duelul de foc cu FCSB în poartă pe Cristian Bălgrădean (34 de ani), potrivit ProSport. Otto Hindrich (19 ani) a greşit la primul gol marcat de olteni, prin Alexandru Creţu, în meciul câştigat de Universitatea Craiova, scor 3-2, pe Ion Oblemenco, în faţa campioanei en-titre CFR Cluj.

Regula under 21, avantajul lui Otto Hindrich

Dan Petrescu i-a acordat până acum încredere lui Hindrich pentru a se putea baza pe fotbalişti experimentaţi în poziţiile de jucător de câmp. În acest mod, ”Bursucul” şi-a putut crea planul tactic fără să fie influenţat de regula under 21, care obligă echipele de club să utilizeze măcăr un fotbalist eligibil naţionalei de tineret a României pe durata meciului.

Prestaţia nesigură din FCSB – CFR Cluj, scor 3-3, în returul sezonului regular, când puştiul ardelenilor a avut vină la două goluri ale ocupantei poziţiei secunde din Liga 1, l-a făcut pe tehnicianul ardelenilor să îl treacă pe Otto Hindrich pe bancă. Locul său a fost preluat de Cristian Bălgrădean, care a apărat în două jocuri consecutive: acasă cu FC Botoşani, 1-1, şi în deplasare cu Universitatea Craiova, terminat cu acelaşi scor. De atunci, însă, au trecut alte zece meciuri în competiţia internă în care ”Pufi” nu a mai fost titularizat de ”Bursuc”, iar Hindrich a redevenit prima opţiune pentru buturile liderei.

Bălgrădean şi Letica, rechemaţi la lot

Cristian Bălgrădean nu a mai prins nici măcar lotul de la momentul respectiv. Răzvan Sava (19 ani) a fost preferat de Dan Petrescu ca rezervă lui Hindrich, cel mai probabil tot din raţiuni ce ţin de influenţa regulei under 21. În cazul în care Hindrich s-ar fi accidentat, Petrescu ar fi avut în Sava un înlocuitor sub vârsta de 21 de ani. Sursa citată menţionează că antrenorul ”feroviarilor” l-a rechemat în lot şi pe croatul Karlo Letica. Este puţin probabil ca Letica să îi ”sufle” locul de titular lui Bălgrădean cu FCSB, ţinând cont că nu a apucat să debuteze la CFR Cluj. Însă, CV-ul său bogat l-ar putea transforma într-o opţiune viabilă pentru alte meciuri din play-off. Nelu Varga l-a adus la Cluj pentru partidele din stagiunea viitoare, din cupele europene. Goalkeeper-ul în vârstă de 25 de ani a apărat până acum pentru echipe precum Hajduk Split, FC Brugge sau Sampdoria.

CFR Cluj – FCSB se joacă duminică, de la ora 20:30, în direct pe Look Sport+ şi PrimaPlay.ro. Golurile, ratările, potenţialele decizii controversate de arbitraj în absenţa VAR şi alte faze importante ale jocului din etapa a 5-a a play-off-ului vor fi redate în regim live video de către site-ul www.looksport.ro.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

CFR Cluj

Ultimele articole Toate articolele