Ultima oră
Lando Norris l-a învins pe Max Verstappen pe circuitul de la Miami şi a obţinut prima victorie în Formula 1 Lando Norris l-a învins pe Max Verstappen pe circuitul de la Miami şi a obţinut prima victorie în Formula 1
Neluţu Varga, decizie finală cu privire la Tachtsidis 
Neluţu Varga, decizie finală cu privire la Tachtsidis
VIDEO | Dan Petrescu, ”săgeţi” către foştii antrenori de la CFR. ”Dacă eram eu mai aveam doi la acest nivel” VIDEO | Dan Petrescu, ”săgeţi” către foştii antrenori de la CFR. ”Dacă eram eu mai aveam doi la acest nivel”
VIDEO | ”Trebuie să consolidăm ce am făcut bine”. Rapid e fără victorie în play-off, dar Bogdan Lobonţ vede părţile bune VIDEO | ”Trebuie să consolidăm ce am făcut bine”. Rapid e fără victorie în play-off, dar Bogdan Lobonţ vede părţile bune
Şumudică a depistat marea problemă de la Rapid, după înfrângerea cu CFR Cluj. „Asta se întâmplă peste tot în lume” | EXCLUSIV Şumudică a depistat marea problemă de la Rapid, după înfrângerea cu CFR Cluj. „Asta se întâmplă peste tot în lume” | EXCLUSIV
VIDEO | AS Roma – Juventus Torino 1-1. Derby-ul rundei din Serie A s-a  terminat indecis VIDEO | AS Roma – Juventus Torino 1-1. Derby-ul rundei din Serie A s-a terminat indecis

Preşedintele FIFA recunoaşte că rasismul este o mare problemă în fotbal: „Trebuie să fim uniţi”

Fotbal Internațional Publicat pe 12 apr 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21556394/1/gf.jpg

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a făcut joi un apel la "unitate în lupta împotriva rasismului (...) şi a violenţei", el recunoscând să există aceste probleme în fotbal, relatează AFP.

"Sunt probleme în fotbal", a afirmat Infantino, care a făcut apel la "unitate pentru combaterea rasismului (...) şi a violenţei".

"Trebuie să fim uniţi pentru a lupta împotriva rasismului. Vinicius (n.r. - atacantul brazilian al echipei Real Madrid) şi alţii suferă din cauza rasismului. Nu există niciun motiv pentru aceste atacuri împotriva lor. Trebuie să fim uniţi împotriva violenţei care există în lume", a declarat şeful FIFA la Congresul Confederaţiei sud-americane de fotbal (Conmebol), în Paraguay.

"Trebuie să acţionăm împreună cu guvernele, echipele şi jucătorii. Să mergi la un meci ar trebui să fie o sărbătoare", a continuat Infantino, care s-a exprimat în faţa preşedinţilor uruguayan şi paraguayan Luis Lacalle Pou şi Santiago Peña, dar în absenţa omologului lor argentinian Javier Milei.

Aceste trei ţări vor găzdui meciurile inaugurale ale Cupei Mondiale din 2030, înainte ca restul competiţiei să se desfăşoare în Spania, Portugalia şi Maroc.

Mai multe meciuri de fotbal, în special în Europa, au fost din nou perturbate în ultimele săptămâni de incidente rasiste în tribune, care au obligat uneori arbitrii să întrerupă meciurile. Atacantul brazilian Vinicius este o ţintă frecventă a unor astfel de insulte pe stadioanele spaniole şi, recent, a izbucnit în lacrimi când a vorbit la o conferinţă de presă despre lupta împotriva discriminării, pentru care a fost organizat un meci amical simbolic între Spania şi Brazilia la sfârşitul lunii martie (3-3).

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri