Ultima oră
GP-ul Kazahstanului a fost amânat din cauza inundaţiilor GP-ul Kazahstanului a fost amânat din cauza inundaţiilor
România a obţinut 11 medalii de aur în prima zi de participare la Campionatul European de Culturism şi Fitness 2024 România a obţinut 11 medalii de aur în prima zi de participare la Campionatul European de Culturism şi Fitness 2024
Dinamo Bucureşti va întâlni SG Flensburg-Handewitt în semifinala European League, de la Hamburg Dinamo Bucureşti va întâlni SG Flensburg-Handewitt în semifinala European League, de la Hamburg
Victor Piţurcă aruncă săgeţi către patronul Universităţii Craiova. „Ţin minte nişte declaraţii urâte ale lui Mihai Rotaru” Victor Piţurcă aruncă săgeţi către patronul Universităţii Craiova. „Ţin minte nişte declaraţii urâte ale lui Mihai Rotaru”
Ruşii şi belaruşii nu mai sunt acceptaţi ca voluntari, la JO de la Paris. „Ne tratează ca pe nişte terorişti” Ruşii şi belaruşii nu mai sunt acceptaţi ca voluntari, la JO de la Paris. „Ne tratează ca pe nişte terorişti”
Un fan al echipei Aston Villa a suferit un stop cardiac la meciul cu Olympiakos Un fan al echipei Aston Villa a suferit un stop cardiac la meciul cu Olympiakos

Pugilistul Felix Verdejo-Sanchez, participant la Jocurile Olimpice, condamnat pentru uciderea unei femei şi a copilului ei nenăscut

Box Publicat pe 30 iul 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38221/21270087/1/profimedia-0274450360.jpg

Un juriu federal l-a condamnat pe pugilistul Felix Verdejo-Sanchez, participant la Jocurile Olimpice, pentru moartea unei femei şi a copilului ei nenăscut, potrivit Procuraturii SUA din Districtul Puerto Rico.

El a fost găsit vinovat de răpire soldată cu moartea şi de uciderea intenţionată a unui copil nenăscut, au precizat procurorii într-un comunicat de presă.

Keishla Rodríguez Ortiz şi copilul ei nenăscut au fost găsiţi morţi în laguna San Jose din Puerto Rico la 1 mai 2021. O zi mai târziu, Verdejo-Sanchez - care a concurat la Jocurile Olimpice din 2012 - a fost arestat şi acuzat de răpirea, furtul maşinii şi uciderea lor, arată documentele tribunalului federal, potrivit relatării CNN.

Un juriu federal l-a condamnat pe Verdejo-Sanchez pentru infracţiunile federale care au rezultat din uciderea lui Rodríguez Ortiz, care a avut loc la 29 aprilie 2021, potrivit comunicatului.

În dimineaţa morţii lui Rodríguez Ortiz, Verdejo-Sanchez a pus în aplicare un plan premeditat de a o ucide pe aceasta şi pe copilul ei nenăscut, potrivit comunicatului.

Un martor a declarat autorităţilor că Verdejo l-a contactat pentru a-l ajuta să întrerupă o sarcină după ce Rodríguez Ortiz i-a spus că a făcut un test de sarcină şi că aştepta copilul lui, potrivit plângerii penale.

Procurorii au declarat că Verdejo-Sanchez a atras-o pe Rodríguez Ortiz în vehiculul său, unde, cu ajutorul unei alte persoane, a agresat-o şi a drogat-o, se arată în comunicat.

Verdejo-Sanchez a condus-o pe Rodríguez Ortiz până la podul Teodoro Moscoso şi a aruncat-o în laguna San Jose cu ajutorul celeilalte persoane, potrivit comunicatului.

Verdejo-Sanchez a sărit ulterior în lagună pentru "a termina de ucis ambele victime", au declarat procurorii în comunicat.

"Juriul a stabilit, conform documentelor judiciare şi a probelor prezentate la proces, că Felix Verdejo-Sanchez, împreună cu coinculpatul său ... ajutându-se reciproc, au comis o răpire care a dus la moartea lui Keishla M. Rodríguez Ortiz şi a copilului ei nenăscut", se arată în comunicat.

Verdejo-Sanchez riscă o pedeapsă pe viaţă pentru fiecare condamnare. Sentinţa va fi anunţată la 3 noiembrie.

mail-share icon Email
viewscnt

Box

Ultimele articole Toate articolele