Ultima oră
Cine ar trebui să apare la EURO? Verdict clar dat: ”El are o mare problemă la centrări!” | VIDEO EXCLUSIV

Cine ar trebui să apare la EURO? Verdict clar dat: ”El are o mare problemă la centrări!” | VIDEO EXCLUSIV
E gata! Cine va arbitra derby-ul FCSB – Farul. Echipa lui Becali poate câştiga titlul

E gata! Cine va arbitra derby-ul FCSB – Farul. Echipa lui Becali poate câştiga titlul
Romario s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani: "Sunt rupt de oboseală, o să vină targa să mă ia"

Romario s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani: "Sunt rupt de oboseală, o să vină targa să mă ia"
Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu
E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!” E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!”
Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech

Ratarea calificării la EURO, marea dezamăgire a anului trecut. Burleanu: "Calificarea naţionalei U21 este performanţa din 2020"

Echipa nationala Publicat de Andrei Ionascu pe 1 ian 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/19841272/1/razvan-burleanu-frf-1513x1008.jpg

Echipa naţională a României a ratat calificarea la EURO 2020, după ce a pierdut barajul cu Islanda. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, consideră că performanţele din anul trecut sunt calificarea naţionalei de tineret la Campionatul European şi obţinerea organizării EURO U21 din 2023, alături de Georgia.

Tot cu Mirel Rădoi pe banca tehnică a 'tricolorilor', Burleanu este optimist în ceea ce priveşte şansele echipei naţionale în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, într-o grupă din care mai fac parte Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia şi Liechtenstein.

În 2021, echipa naţională a României va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie - 8 august) şi la EURO U21 (24 martie – 31 martie, 31 mai – 6 iunie).

"Calificarea naţionalei U21 pentru a doua oară consecutiv la Campionatul European este performanţa din 2020 care ne-a făcut pe toţi fericiţi şi cu care ne mândrim. Avem o nouă generaţie talentată, iar această nouă calificare sper să îi determine să conştientizeze încă o dată pe toţi cei implicaţi în fotbal că este necesar şi important să investească în tineri şi că totodată România are foarte mulţi jucători talentaţi care au nevoie doar de a fi susţinuţi şi de a primi o şansă la nivelul Ligii 1.

Din punct de vedere administrativ, pe lângă gestionarea situaţiei în contextul pandemiei, am obţinut găzduirea EURO U21 din 2023, alături de Georgia. Este un succes pentru România şi, în acelaşi timp, reprezintă recunoaşterea din partea UEFA a capacităţii de organizare a echipei FRF, o echipă de profesionişti care lucrează excelent cu colegii de la UEFA Events. România devine astfel prima ţară care găzduieşte de două ori Campionatul European de tineret. Şi este cu atât mai important cu cât vom fi prezenţi pentru a treia oară consecutiv la Campionatul European sub 21 de ani, ceea ce înseamnă automat lărgirea bazei de selecţie pentru prima reprezentativă.

Am încredere în selecţionerul Mirel Rădoi şi vreau ca sub comanda lui România să revină la un Campionat Mondial după o pauză lungă. Sunt trist că România nu va juca la EURO pe Arena Naţională, ar fi fost o senzaţie unică. Dar, chiar dacă tricolorii nu vor fi prezenţi la turneul final, sunt sigur că România le va oferi o experienţă frumoasă atât echipelor participante care vor evolua aici, cât şi spectatorilor care sperăm să poată asista la meciuri", a spus Răzvan Burleanu pentru Agerpres.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri