Ultima oră
ULTIMĂ ORĂ | A fost anunţat programul etapei a 9-a din play-off şi play-out. Cinci meciuri vor avea loc de la aceaaşi oră ULTIMĂ ORĂ | A fost anunţat programul etapei a 9-a din play-off şi play-out. Cinci meciuri vor avea loc de la aceaaşi oră
VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1, în direct la Prima Sport 1! Două goluri în două minute pe „Arcul de Triumf” VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1, în direct la Prima Sport 1! Două goluri în două minute pe „Arcul de Triumf”
Pedro Rocha a fost numit preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, în ciuda inculpării sale pentru corupţie Pedro Rocha a fost numit preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, în ciuda inculpării sale pentru corupţie
VIDEO EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede” VIDEO EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede”
Jaqueline Cristian, victorie de răsunet la Madrid! Succes contra unei câştigătoare de grand slam Jaqueline Cristian, victorie de răsunet la Madrid! Succes contra unei câştigătoare de grand slam
Bomba momentului în fotbalul românesc! Daniel Niculae, OUT din Giuleşti?
Bomba momentului în fotbalul românesc! Daniel Niculae, OUT din Giuleşti?

Recţia preşedinteului agenţiei naţionale anti-doping, după suspendarea lui Paul Pârvulescu

Academica Clinceni Publicat de Daian Cutu pe 9 iun 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38232/19386071/1/pv.jpg

Paul Pârvulescu (foto stânga, alături de antrenorul Ilie Poenaru), fotbalistul celor de la Academica Clinceni, a devenit primul fotbalist suspendat pentru dopaj, a anunţat, marţi, site-ul gsp.ro. Măsura a intrat în vigoare de pe 3 iunie şi a fost luată ca urmare a declaraţiilor publice făcute chiar de jucătorul în vârstă de 31 de ani.

Atât clubul, cât şi LPF şi FRF au fost înştiinţate de ANAD (Agenţia Naţională Anti Doping) că Pârvulescu nu va mai putea juca pentru Academica Clinceni şi că nu mai are dreptul, conform regulamentului, să se antrenze alături de colegii săi sau să folosească baza de pregătire a echipei.

"Un jucător care în presă a declarat că a folosit o metodă interzisă şi anume injecţiile intravenoase care intră sub incidenţa M2 şi aşa cum v-am spus în repetate rânduri, de fiecare dată când avem informaţii, suspiciuni, declaraţii cum că o persoană a încălcat reglementările antidoping, noi o trimitem la Departamentul Investigaţii.

Îmi este greu să spun în acest moment dacă el va fi găsit sau nu vinovat, există prezumţia de nevinovăţie, doar că aşa cum am văzut şi în presă anumite întrebări care apar, de ce el trebuie această perioadă de gestionare a cazului până se demonstrează dacă este sau nu vinovat.

De ce el trebuie să fie suspendat provizoriu? Răspunsul este simplu: ne obligă codul. Codul spune că atunci când un sportiv este notificat pentru că are anumite suspiciuni de încălcare a reglementărilor antidoping sub procedura capitolului M2 şi vorbim despre injecţii intravenoase, automat apare şi suspendarea provizorie" , a declarat preşedintele ANAD, Cristian Balaj, pentru Telekom Sport.

mail-share icon Email
viewscnt