Ultima oră
Adrian Ursea, şanse mari să preia o echipă din Superliga Adrian Ursea, şanse mari să preia o echipă din Superliga
Irina Begu s-a calificat în semifinale la turneul ITF de la Wiesbaden Irina Begu s-a calificat în semifinale la turneul ITF de la Wiesbaden
Problemele continuă la Rapid! Conflictul care ar fi izbucnit între jucători. Ce a spus fostul jucător: „Nu ştiu dacă e masa de adio” Problemele continuă la Rapid! Conflictul care ar fi izbucnit între jucători. Ce a spus fostul jucător: „Nu ştiu dacă e masa de adio”
Adrian Newey ar putea ajunge la Ferrari în primăvara anului 2025 Adrian Newey ar putea ajunge la Ferrari în primăvara anului 2025
GP-ul Kazahstanului a fost amânat din cauza inundaţiilor GP-ul Kazahstanului a fost amânat din cauza inundaţiilor
România a obţinut 11 medalii de aur în prima zi de participare la Campionatul European de Culturism şi Fitness 2024 România a obţinut 11 medalii de aur în prima zi de participare la Campionatul European de Culturism şi Fitness 2024

Scandal imens în Islanda, înaintea meciului cu România! Preşedintele Federaţiei şi-a dat demisia, după o anchetă privind agresiuni sexuale ale fotbaliştilor

Fotbal Internațional Publicat de Andrei Ionascu pe 30 aug 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/20377559/1/football-association-of-iceland-president-gu-ni-bergsson.jpg

Preşedintele Federaţiei Islandeze de Fotbal, Gudni Bergsson, a demisionat după ce a fost acuzat că a muşamalizat mai multe cazuri de hărţuire sexuală şi viol în care au fost implicaţi jucători ai echipei naţionale. Acest scandal vine cu câteva zile înaintea meciului Islanda – România, din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022.

Thorhildur Gyda Arnarsdottir, o tânără de 30 de ani, a depus o plângere la poliţie şi a susţinut că a fost agresată sexual de mai mulţi fotbalişti ai naţionalei Islandei, într-un club de noapte, în urmă cu patru ani.

La acea vreme, Federaţia Islandeză a transmis că nu are informaţii privind aceste incidente şi n-a declanşat o anchetă. Preşedintele Federaţiei, Gudni Bergsson, a spus că acele fapte nu s-au întâmplat, altfel ar fi luat măsuri.

Potrivit presei islandeze, o altă femeie a susţinut că a fost atacată cu brutalitate de un fotbalist islandez din echipa naţională. Tânăra nu a spus numele jucătorului, doar că avea 21 de ani în 2017 şi era sub contract cu un club din afara Islandei.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/20377559/2/fata-islanda.jpg

În plus, una dintre vedetele naţionalei Islandei, Gylfi Sigurdsson, a fost reţinut, apoi eliberat pe cauţiune în Anglia, fiind acuzat de pedofilie.

Toate aceste scandaluri au generat demisia lui Gudni Bergsson (54 de ani), care conducea Federaţia Islandeză de Fotbal din februarie 2017.

Site-ul ruv.is a scris că unul dintre fotbaliştii implicaţi în scandalul sexual ar fi Kolbeinn Sigthorsson (31 de ani), atacantul care joacă în acest moment pentru IFK Goteborg. Sighthorsson a fost exclus din lotul Islandei pentru meciurile din luna septembrie, a anunţat Federaţia, citând motive personale.

Astăzi, Federaţia Islandeză de Fotbal a publicat un comunicat în care îşi cere scuze pentru faptul că n-a fost declanşată o anchetă serioasă după dezvăluirile făcute de către Thorhildur Gyda Arnarsdottir.

"Am contactat experţi din exterior pentru a evalua toate rapoartele privind fapte de agresiune sexuală şi violenţă în cadrul structurilor Federaţiei. Vrem să oferim sprijin victimelor, vom lua aceste chestiuni în serios. Vrem să le cerem victimelor sau altor persoane care au informaţii despre aceste fapte grave să ne contacteze. Vom îndrepta lucrurile care au mers greşit şi vom analiza abordarea care există în cadrul fenomenului fotbalistic. Fotbalul face parte din societate şi trebuie să gestionăm cât mai bine lupta împotriva violenţei şi agresiunii sexuale", se arată în comunicat.

Meciul Islanda – România, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, este programat pe 2 septembrie, de la ora 21:45, pe arena Laugardalsvollur din Reykjavik.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/20377559/3/clasament-romania.jpg

Sursa foto: uefa.com

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri