Ultima oră
VIDEO | Academica Clinceni - Dinamo 1-0, ACUM, în direct pe Look Sport+ şi PrimaPlay. Gazdele cer penalty în debutul reprizei secunde VIDEO | Academica Clinceni - Dinamo 1-0, ACUM, în direct pe Look Sport+ şi PrimaPlay. Gazdele cer penalty în debutul reprizei secunde
Kjaer a fost operat la genunchi şi va lipsi de pe teren şase luni Kjaer a fost operat la genunchi şi va lipsi de pe teren şase luni
VIDEO | Monopostul lui Leclerc, distrus într-un accident la antrenamentele de la GP-ul Arabiei Saudite. Pilotul nu are probleme de sănătate VIDEO | Monopostul lui Leclerc, distrus într-un accident la antrenamentele de la GP-ul Arabiei Saudite. Pilotul nu are probleme de sănătate
Florinel Coman, refăcut pentru meciul FCSB – UTA Florinel Coman, refăcut pentru meciul FCSB – UTA
Focar de coronavirus la OCS Lille: sunt infectaţi aproximativ 30 de angajaţi
Focar de coronavirus la OCS Lille: sunt infectaţi aproximativ 30 de angajaţi
Anunţ surprinzător de 1 decembrie, în presa din Turcia! Galatasaray intenţionează să-l transfere pe Florin Tănase de la FCSB. UPDATE: Ultimele noutăţi  Anunţ surprinzător de 1 decembrie, în presa din Turcia! Galatasaray intenţionează să-l transfere pe Florin Tănase de la FCSB. UPDATE: Ultimele noutăţi

Simona Halep, ca în vremurile bune. Victorie solidă în primul tur la Moscova

Tenis Publicat de Daian Cutu pe 19 oct 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/20435653/1/hale.jpg

Simona Halep, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 8, s-a calificat în turul al doilea al turneului de categorie WTA 500 Kremin Cup, după ce a învins-o, marţi, cu scorul de 6-1, 6-4, pe rusoaica Anastasia Potapova, locul 68 WTA.

La Palatul Gimnasticii Irina Viner-Usmanova din Moscova, cele două jucătoare au oferit un duel spectaculos al unghiurilor deschise. Potapova găseşte cu reverul său puternic diagonale nimicitoare, lăsând impresia că îşi urcă adeversara în tribune. Cu o bună mobilitate, Halep a făcut faţă acestui atac agresiv al rivalei. Apoi, tot cu reverul, românca a dat un alt element geometriei jocului, în lungul liniei.

La 20 de ani, Potapova are exuberanţa în joc specifică vârstei. Luată uşor de val, vrea prea mult de la loviturile ei şi astfel comite erori neforţate. Marţi, a ridicat scorul în favoarea ei, s-a apropiat de ghem câştigat, apoi de multe ori s-a prăbuşit neaşteptat. Cu numeroase duble greşeli, cu avantaje rispite, dar şi cu unele lucruri bune făcute pe teren, sportiva rusă a trebuit să se recunoască învinsă în faţa experienţei fostului lider WTA.

Fără a fi încă la cel mai înalt nivel, Halep a jucat în modul inteligent, aşa cum ar trebui să o facă de fiecare dată cu astfel de adversare. Deşi a avut un moment de cădere, când a condus cu 6-1, 3-1, ea a reuşit să nu-şi piardă concentrarea şi a putut pune capăt meciului, nu însă fără emoţii.

Simona Halep a câştigat setul I cu 6-1, în 39 de minute, dar scorul este înşelător. Cu excepţia primului ghem şi al ultimului, jocul a fost foarte echilibrat, cu schimburi lungi, cu multe reveniri ale Simonei. Potapova a luat singurul ghem la 0-2, pe serviciul adversarei.

În setul secund, românca a condus cu 3-1, apoi rusoaica a etalat pe teren cel mai bun joc al ei, cu care a câştigat trei ghemuri la rând. Ghemul de 4-3 a fost ultimul reuşit de sportiva rusă. Halep a revenit, a câştigat pe servciul rivalei la 4-4, a salvat trei mingi de rebreak în ghemul următor şi pus capăt partidei, la a doua minge de meci, cu 6ă1, 6-4, după o oră şi jumătate de joc.

Simona Halep va evolua în turul următor tot cu o rusoaică, Veronika Kudermetova, locul 32 WTA, sau Oksana Selehmeteva, locul 238 WTA, venită din calificări.

Accederea în manşa a doua este recompensată la Kremlin Cup, turneu pe care Halep l-a câştigat în 2013, cu un premiu de 8.200 de dolari şi cu 55 de puncte WTA.

mail-share icon Email
viewscnt

Tenis

Ultimele articole Toate articolele