Ultima oră
Giovanni Becali a făcut anunţul! 5 milioane de euro pentru Darius Olaru

Giovanni Becali a făcut anunţul! 5 milioane de euro pentru Darius Olaru
Jaqueline Cristian a ratat calificarea pe tabloul principal la Roma Jaqueline Cristian a ratat calificarea pe tabloul principal la Roma
Dani Coman, în discuţii avansate să vină la un club cu pretenţii. ”Am avut o discuţie” Dani Coman, în discuţii avansate să vină la un club cu pretenţii. ”Am avut o discuţie”
”Toată lumea încearcă să se folosească de experienţa mea”. Mircea Lucescu, detalii despre întâlnirea cu Dan Şucu ”Toată lumea încearcă să se folosească de experienţa mea”. Mircea Lucescu, detalii despre întâlnirea cu Dan Şucu
Raliul Argeşului, următoarea oprire pentru MaNS Motorsport Raliul Argeşului, următoarea oprire pentru MaNS Motorsport
Echipajul Scîrlet - Itu se reuneşte la Raliul Argeşului CATENA Echipajul Scîrlet - Itu se reuneşte la Raliul Argeşului CATENA

Specialista Europa League recidivează! Sevilla câştigă al patrulea trofeu în ultimii 10 ani, după 3-2 cu Inter

Europa League Publicat pe 22 aug 2020
mail-share icon Email

 

//i0.1616.ro/media/581/3142/38108/19456634/10/sevilla-inter-1.jpg

 

FC Sevilla a câştigat Liga Europa pentru a şasea oară în istoria sa, după ce a învins, vineri seară, la Koln, formaţia italiană Inter Milano, scor 3-2. Pentru Inter au marcat Lukaku '5 (penalti) şi Godin '36. Golurile echipei andaluze au fost înscrise de De Jong, în minutele 12 şi 33 şi Diego Carlos '74.

FC Sevilla a mai câştigat competiţia în 2005/06, 2006/07, 2013/14, 2014/15, 2015/16.

Echipele trimise în teren:

Internazionale Milano: Handanovic  - Godin (Candreva '90), De Vrij, Bastoni - D'Ambrosio (Moses '78), Barella, Brozovic, Gagliardini (Eriksen '78), Young - Lukaku, Martinez (Sanchez '78). Antrenor: Antonio Conte

FC Sevilla: Bono - J. Navas, Koundé, Diego Carlos, Reguilon - Fernando, Jordan (Gudelj '85), Banega, Ocampos, Suso (Vazquez '77)- L. De Jong (En Nesiry '85). Antrenor: Julen Lopetegui.

Rezumatul live text + VIDEO: 


SEVILLA - INTER 3-2 (De Jong 22, 33, Lukaku aut. 74/ Lukaku 3, Godin 36)

Min. 90: Final de meci! Sevilla câştigă al patrulea trofeu Europa League în ultimul deceniu. Se impune cu 3-2 în faţa Interului.


Min. 82: Ocazie uriaşă pentru Inter. O centrare din partea stângă face panică în careul Sevillei. O serie de bâlbâieli face ca balonul să ajungă la Alexis Sanchez, dar execuţia moale a acestuia este respinsă de pe linia porţii. Rămâne 3-2 pentru Sevilla.


Min. 74: GOOOL SEVILLA! O nouă fază fixă face diferenţa între cele două echipe, după o lovitură liberă. Inter respinge balonul greşit, nu îl scoate din careu, iar Diego Costa reia din foarfecă. Lukakuk încearcă să respingă în corner, dar trimite în propria poartă.


Min. 65: Ocazie importantă pentru Lukaku. Belgianul scapă singur cu Handanovic, cu doi adversari pe urmele sale, şutează pe jos de la 18 m, dar Bounou scoate cu piciorul, după ce iese în întâmpinarea atacantului.


Min. 61: Pauza pare că a scos din ritm cele două echipe. Ritmul de joc a scăzut în intensitate, iar fazele de poartă nu mai sunt la fel de periculoase. În prima parte raportul şuturilor pe poartă a fost 4-2 pentru Sevilla, în partea a doua e 0-0.  


Min. 46: A început partea secundă! 


Min. 45: Final de primă repriză. Sevilla şi Inter închid prima parte la egalitate, 2-2


Min. 36: GOOOL INTER! Italienii restabilesc egalitatea după o fază aproape în oglindă cu cea din care Sevilla făcuse 2-1. Godin punctează cu capul. E 2-2.


Min. 33: GOOOL SEVILLA! De Jong marchează cu o lovitură de cap superbă. Trimite un lob perfect, după o lovitură liberă, la care Handanovic nu are şanse să intervină.


Min. 26: Meciul are un ritm bun, cu momente de joc împărţite. Fiecare echipă are câteva minute în care pare că pune stăpânire de jos şi menţine posesia în apropierea careului advers.


Min. 27: Inter cere din nou lovitură de pedeapsă după un henţ în careu. Arbitrul era poziţionat bine şi nu a avut nevoie de intervenţia VAR. Pe reluare se vede că fundaşul Sevillei este lovit în mână, dar nu a existat intenţie.


Min. 22: GOOOL SEVILLA! De Jong marchează un gol de mare atacant! O centrare nu foarte bună din flacul drept este reluată cu capul, din plonjon, în poarta lui Handanovic, care atinge balonul cu mâna stângă dar e insuficient. 1-1.


Min. 3: GOOOL INTER! Italienii obţin o lovitură de pedeapsă în urma unui contraatac şi a unei ocazii bune de gol a Sevillei. Lukaku este faultat clar în careu, iar arbitrul arată punctul cu var. Tot belgianul execută şi Inter face 1-0 repede.


Min. 1: A început finala! 


UPDATE: Echipele de start: 

Sevilla: Bounou - J. Navas, Kounde, Diego Carlos, Reguilon - Jordan, Fernando, Banega - Ocampos, L. De Jong, Suso
Rezerve: Sanchez, Vaclick - S. Gomez, Munir, Gudelj, Escudero, O. Torres, Vasquez, Jose Alonso, Genaro, P. Perez, En-Nesyri
Antrenor: Julen Lopetegui

Inter: Handanovic - Godin, De Vrij, Bastoni - D'Ambrosio, Barella, Brozovic, Gagliardini, Young - Lukaku, L. Martinez
Rezerve: Padelli - A. Sanchez, Moses, Sensi, Ranocchia, Valero, Eriksen, Esposito, Pirola, Birarghi, Skriniar, Candreva
Antrenor: Antonio Conte


Sevilla şi Inter se luptă pentru trofeul Europa League, vineri, 21 august, de la 22:00, în direct pe Look Plus şi Look 4K, într-o partidă care se va juca la Koln, cu porţile închise.

Cele două adversare au împreună opt trofee ale Cupei UEFA/Europa League cucerite. Sevilla este recordmena competiţiei, cu cinci trofee cucerite de-a lungul timpului (2006, 2007, 2014, 2015, 2016), fără să fi pierdut vreo finală disputată. De cealaltă parte, Inter are trei trofee (1991, 1994, 1998) şi a mai disputat o finală, pierdută în 1997.

Inter, favorită la pariuri

Casele de pariuri o văd pe Inter favorită în meciul de vineri seară, cu o cotă de 2,20 pentru o victorie în 90 de minute şi 1,60 pentru câştigarea trofeului.

De cealaltă parte, cota Sevillei pentru o victorie în timpul regulamentar e de 3,40, iar pentru câştigarea trofeului de 2,35.

Sevilla vs Inter în finala Europa League - echipele probabile

  • Sevilla: Bounou - Navas, Koundé, Diego Carlos, Reguilón -  Banega, Fernando, Jordán - Suso, En-Nesyri, Ocampos;
  • Inter: Handanovič - Godín, De Vrij, Bastoni - D’Ambrosio, Barella, Brozović, Gagliardini, Young - Martínez, Lukaku;

Sevilla şi competiţia ei preferată

Sevilla s-a calificat în a şasea finală de Europa League din istorie, după ce a trecut de Manchester United, scor 2-1, într-o partidă transmisă în direct de Look Plus.

Spaniolii au aşteaptă să-şi afle adversara din finală şi se află la capătul unui nou sezon excelent în Europa.

  •     În faza grupelor Sevilla a obţinut 5 victorii şi o înfrângere.

Andaluzii au ajuns până în finală după ce au suferit o singură înfrângere - în faza grupelor, în chiar ultimul meci, cu APOEL, când erau deja calificaţi şi au înregistrat două remize: cu CFR Cluj, în şaisprezecimi.

  • CFR, singura formaţie neînvinsă de Sevilla în Europa League 2019-2020

De altfel, trupa lui Dan Petrescu e singura care nu a părăsit învinsă terenul în două meciuri jucate împotriva Sevillei. Clujenii au fost eliminaţi după două remize (1-1 şi 0-0) şi doar după aplicarea regulii golurilor înscrise în deplasare.

În rest, Sevilla a avut un traseu perfect în fazele eliminatorii şi au câştigat cu Roma în optimi (2-0), cu Wolverhampton în sferturi (1-0) şi Manchester United în semifinale (2-1).

Inter, un singur gol primit în ultimele 7 meciuri

Inter ajunge şi ea în finală cu un traseu excelent şi cu o formă demnă de câştigarea trofeului.

Oamenii lui Antonio Conte excelează din punct de vedere defensiv - cu un singur gol încasat în ultimele şapte meciuri, dar şi cu un atac extrem de eficient.

Romelu Lukaku are un sezon fabulos, cu 33 de goluri marcate în toate competiţiile, în timp ce Lautaro Martinez pare că şi-a regăsit forma bună de la începutul sezonului chiar când era nevoie. Argentinianul a reuşit o dublă şi o pasă decisivă în victoria din semifinale cu Şahtior, scor 5-0, şi e anunţat titular vineri seară.

Arbitru olandez pentru finala Sevilla - Inter

UEFA a decis ca ultimul act din Europa League - Sevilla - Inter - să fie condus de centralul olandez Danny Makkelie.

Meciul se va juca pe arena din Koln, în Germania, cu porţile închise.

Makkelie va fi ajutat de asistenţii Mario Diks şi Hessel Steegstra (ambii din Olanda), în timp ce grecul Anastasios Sidiropolous va fi arbitru de rezervă.

Totodată, UEFA a stabilit şi componenţa brigăzii VAR pentru acest meci: Jochem Kamphuis (Olanda) va fi principalul arbitru VAR. Asistenţi VAR vor fi Kevin Blom (Olanda), Pawel Gil (Polonia), în timp ce Tomasz Sokolnicki (Polonia) va fi arbitru VAR pentru fazele de ofsaid.

mail-share icon Email
viewscnt

Europa League

Ultimele articole Toate articolele