Ultima oră
Canotaj | Patru echipaje tricolore s-au calificat vineri în finalele pentru medalii. În total, sunt zece bărci ale României în finalele A

Canotaj | Patru echipaje tricolore s-au calificat vineri în finalele pentru medalii. În total, sunt zece bărci ale României în finalele A
Apariţie specială la Paris! România va avea reprezentare în concursul de iahting Apariţie specială la Paris! România va avea reprezentare în concursul de iahting
5 vinuri româneşti pentru Paşte de la 4 experţi Unvinpezi.ro 5 vinuri româneşti pentru Paşte de la 4 experţi Unvinpezi.ro
Formula 1 | Hülkenberg va părăsi Haas şi va deveni primul recrut al Audi

Formula 1 | Hülkenberg va părăsi Haas şi va deveni primul recrut al Audi
Ultimă oră! Transferul lui Coman în Qatar, prăbuşit? Becali a făcut anunţul: ”Poate să îmi aducă 50 de milioane şi să îl dau cu 5 milioane?”

Ultimă oră! Transferul lui Coman în Qatar, prăbuşit? Becali a făcut anunţul: ”Poate să îmi aducă 50 de milioane şi să îl dau cu 5 milioane?”
Cine ar trebui să apare la EURO? Verdict clar dat: ”El are o mare problemă la centrări!” | VIDEO EXCLUSIV

Cine ar trebui să apare la EURO? Verdict clar dat: ”El are o mare problemă la centrări!” | VIDEO EXCLUSIV

VIDEO | Dinamo - FC ”U” Craiova 0-0. "Câinii" ajung la 14 etape şi 116 zile fără victorie în Casa Liga 1! Oltenii au cerut un penalty pe final

Superliga Publicat de Daian Cutu pe 26 nov 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/20479383/2/2a.jpg

Dinamo şi FC U Craiova au terminat la egalitate, 0-0, în direct la Look Sport+, primul meci al etapei a 17-a din Casa Liga 1 2021/2022. Ambele echipe au avut situaţii bune de a marca, iar oltenii au cerut insistent un penalty în minutul 81, la o fază la care Raicea a căzut în careu după un duel cu Radu şi portarul Iliev.
 
La 116 zile distanţă de la momentul obţinerii ultimei victorii în Casa Liga 1, Dinamo spera că o va transforma pe FC U Craiova în a treia victimă a sezonului, după FC Voluntari şi Academica Clinceni. Oltenii aveau şi ei planuri mari, iar Compagno (12) şi Ondaan (21) au tras primele semnale de alarmă. Întâia ocazie mare i-a aparţinut lui Pinto (26), a cărui lovitură de cap a fost scoasă de sub bară de Popa, apoi Iliev (37) a reţinut şutul lui Bălan. În minutul 40 a venit rândul lui Sidibe să fie blocat de goalkeeper-ul bulgar al lui Dinamo, iar prima repriză s-a încheiat cu un conflict între Răuţă şi Ondaan, în urma căruia ambii au văzut cartonaşul galben din partea lui Adrian Cojocaru.
 
Bateen şi Sorescu au ratat primele ocazii ale reprizei secunde, apoi Raicea a furat cu mâna o minge din faţa lui Ricardo Grigore, a intrat în careu şi a nimerit bara, cu stângul. Era minutul 66, iar situaţia periculoasă i-a trezit pe câini. Imediat, Itu (71) a trimis în tribune din poziţie optimă, apoi lovitura de cap a lui Nunic (74) s-a dus direct pe Popa şi portarul oltean a reţinut. Raicea a fost din nou periculos în minutul 81, când Radu l-a tras de tricou în careu, dar nu a făcut suficient pentru a-l convinge pe Adrian Cojocaru să acorde lovitură de la 11 metri, în ciuda protestelor vehemente ale oaspeţilor.
 
Incapabilă de un forcing de final, Dinamo a ratat şansa de a întrerupe seria de 116 zile fără victorie şi rămâne cu doar două succese în primele 17 etape. Echipa lui Rednic are nouă puncte, suficient pentru penultimul loc, în timp ce cea a lui Trică stă ceva mai bine, cu 15 puncte, pe locul al 13-lea.

Dinamo - FC U Craiova 1948 0-0, live pe Look Sport+ şi PrimaPlay.ro

  • Dinamo: Iliev – Sorescu, Pinto, R. Grigore, A. Radu – C. Matei, Răuţă, Kainourgios (Itu 51)  – Torje, Ivanovski (Nunic 46), Măgureanu (Bani 60, Ehmann 83)
  • FC U Craiova: Popa – Negru, Kovacic, Gajic, Huyghebaert – Sidibe (Dr. Albu 46), Asamoah, Baeten (Van Durmen 76), Ondaan (Raicea 46) –  Cl. Bălan (Bauza 76), Compagno

Minutul 83: Introdus în minutul 60 în locul lui Măgureanu, Bani e schimbat după doar 23 de minute. Intră Ehmann.



Minutul 81: Oaspeţii cer penalty! Raicea intră în viteză în careu, cade după ce e tras de tricou de Radu şi lovit de Iliev, dar Adrian Cojocaru nu consideră că infracţiunea a avut intensitate şi nu dictează penalty.



Minutul 74: Radu centrează bine, Nunic apare nemarcat şi loveşte cu capul, dar nu plasează bine execuţia şi Popa reţine din nou.



Minutul 71: Ocazie mare şi a lui Itu! Pasa lui Bani ajunge cu noroc la mijlocaşul împrumutat de la CFR, care înalţă un zmeu dintr-o poziţie excelentă de gol.



Minutul 66: BARĂ FC U CRAIOVA! Raicea se foloseşte de mână pentru a trece de Ricardo Grigore, ajunge în poziţie optimă de finalizare, trage cu stângul şi nimereşte exteriorul barei!



Minutul 63: Compagno e găsit de centrarea bună a lui Huyghebaert, reia din prima, dar şutul nu are forţă şi Iliev reţine.



Minutul 57: Sorescu scapă pe un culoar bun, intră în viteză în careu, însă Huyghebaert are o intervenţie excelentă şi îi blochează preluarea.



Minutul 51: Baeten încearcă o execuţie pretenţioasă şi nu ratează cu mult ţinta! Accidentat la spate, grecul Kainourgios e schimbat cu Itu.



Minutul 46: Repriza a doua începe cu Nunic în locul lui Ivanovski, la Dinamo, şi cu Albu şi Raicea înlocuindu-i pe Sidibe şi Ondaan la olteni.

Minutul 42: Un fault dur al lui Răuţă la Ondaan atrage o reacţie violentă din partea olandezului şi ambii se aleg cu un cartonaş galben din partea lui Adrian Cojocaru.



Minutul 40: Ocazie a oaspeţilor! Sidibe se distrează cu Kainourgios, apoi şutează în Iliev, ieşit în întâmpinare pentru a închide unghiul.



Minutul 37: Ivanovski se accidentează la coapsă şi are nevoie de intervenţia staff-ului medical al gazdelor.

Minutul 26: Răspunsul oltenilor. Bălan pivotează cu Grigore în spate, îşi face loc pentru un şut la colţul scurt, cu dreptul, însă Iliev se întinde şi respinge în corner.



Minutul 26: Dublă ocazie a lui Dinamo! Şutul lui Ivanovski e respins ciudat în corner de Popa, apoi acelaşi goalkeeper scoate de sub bară lovitura de cap a lui Pinto.



Minutul 21: Ondaan bate bine o lovitură liberă de la 25 de metri, dar mingea e deviată de zid şi trece pe lângă poartă.

Minutul 12: Compagno îi ia faţa lui Radu, ajunge primul la centrarea lui Sidibe, dar ratează complet reluarea cu capul.

20:30: Start joc în Şoseaua Ştefan cel Mare!


Dinamoviştii trec printr-o perioadă extrem de grea. Pe lângă problemele cauzate de insolvenţă, rezultatele pe plan sportiv sunt extrem de modeste. ”Câinii” nu au mai câştigat de pe 2 august, când au învins codaşa Academica Clinceni, cu 1-0. Dacă nu se impun nici în faţa Craiovei, atunci ar putea ajunge la 4 luni fără victorie în Casa Liga 1.

Nici la FC ”U” nu e o situaţie strălucită. Nou promovata avea în startul sezonului ambiţii mari, dar lucrurile nu au mers strălucit. Eugen Trică a revenit pe banca tehnică şi are misiunea de a urca în clasament. Oltenii sunt în acest moment pe 14, cu 14 puncte. Un succes cu Dinamo i-ar urca două locuri.

„Dezamăgit, ţinând cont de felul cum am început jocul. Am reuşit să înscriem rapid. După care, la fel ca la meciurile trecute, avem mingea în posesia noastră şi o pierdem foarte uşor. Am avut probleme la Ricardinho în prima repriză. În a doua repriză a fost echilibrat jocul, n-au avut ocazii importante de gol. 

Aşa ca efort sunt mulţumit, nu a fost uşor. Sunt o echipă mult mai omogenă. Nu au fost periculoşi. A fost un joc pe mingi lungi, n-am reuşit să-i blocăm. Axul central a jucat bine faţă de alte meciuri, asta mi-a plăcut. Şi la fundaşii laterali a fost mult mai bine.

Am avut multe contraatacuri, am condus mai mult decât trebuia, în loc să jucăm simplu. Am irosit foarte multe faze bune. Trebuie să avem continuitate acum, să fim mult mai responsabili, să avem mult mai multă ambiţie. Trebuie să jucăm mai mult ca o echipă. Atât ne mai trebuia, să fim şi depunctaţi. Bine că s-a rezolvat. Trec meciuri şi tot pierdem, nu e bine”, a declarat Rednic, după meciul pierdut etapa trecută, la Voluntari.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Alte știri

Ultimele articole Toate articolele