Ultima oră
Elias Charambous, anunţ de ultim moment despre accidentarea lui Florinel Coman! Cât va lipsi golgheterul Superligii
Elias Charambous, anunţ de ultim moment despre accidentarea lui Florinel Coman! Cât va lipsi golgheterul Superligii
Mai este "U" echipa Clujului? Medii surprinzătoare de spectatori la meciurile celor două rivale Mai este "U" echipa Clujului? Medii surprinzătoare de spectatori la meciurile celor două rivale
 Jucătorul Rapidului care ar face faţă fără problemă la granzii fotbalului: „Joacă la jumătate dintre echipele valoroase ale Europei” Jucătorul Rapidului care ar face faţă fără problemă la granzii fotbalului: „Joacă la jumătate dintre echipele valoroase ale Europei”
FRF a anunţat echipele care au primit licenţa pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara FRF a anunţat echipele care au primit licenţa pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara
Irina Bara a fost învinsă în sferturi la turneul de la Oeiras Irina Bara a fost învinsă în sferturi la turneul de la Oeiras
Canotaj | Patru echipaje tricolore s-au calificat vineri în finalele pentru medalii. În total, sunt zece bărci ale României în finalele A

Canotaj | Patru echipaje tricolore s-au calificat vineri în finalele pentru medalii. În total, sunt zece bărci ale României în finalele A

VIDEO ǀ Ediţie de colecţie din ”Notele lui Banciu”. Un invitat special a evaluat naţionala României şi a povestit aspecte savuroase din fotbalul african

Emisiuni Publicat de Daian Cutu pe 23 nov 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38225/20476986/1/marinica-de-pus.png

Ediţia de luni a emisiunii Notele lui Banciu a adus momente savuroase, cu privire la cele mai importante momente ale săptămânii trecute. Marea surpriză a fost produsă de Mario Marinică (56 de ani), directorul tehnic al Federaţiei de Fotbal din Malawi, una din cele mai sărace ţări din lume. El a vorbit despre fotbalul african şi a acordat o notă naţionalei României.

După care Radu Banciu a luat la puricat posibila venire a lui Hagi la naţională, prestaţia lui Tătăruşanu în ultimul meci de campionat şi ce şanse ar avea Edi Iordănescu să antreneze în Franţa.

”Sunt în Malawi, acum pregătim loturile penntru U-20. Trebuie să ne ocupăm de antrenori, am fost şi cu echipa naţională la un meci. Terenul nostru nu este omologat şi a trebuit să jucăm în deplasare.

Trebuie să văd şi ce jucători sunt de lot, pentru că trebuie să încropim o listă de 41 de jucători pe care să o trimitem la CAF. (n.r. cum a ajuns în Malawi) Am ajuns în Africa de Sud prima oară, la recomandarea lui Ted Dumitru, acolo am avut nişte jucători din Malawi, am ţinut legătura şi am venit aici.


(n.r. despre condiţiile de acolo) Este foarte dificil. Am fost în Nigeria, în Tanzania, în Zambia, chiar sunt probleme peste tot. Infrastructura nu este bună, dar există ambiţie. Aici compensează faptul că încă copiii joacă fotbal în ţărână, cum era la noi mai demult şi astfel îşi îmbunătăţesc calităţile, nu cum sunt în Vest, unde copiii sunt cu gadgeturile, iar motricitatea lot scade. Din păcate sportul a devenit elitist în Vest, iar acolo faci doar o selecţie de talent, nu o identificare de talent.

(n.r. despre numele pe care le-a lansat) Christopher Samba a fost cel mai important jucător pe care l-am descoperit. A ajuns în Anglia la Black Burn şi QPR. În Ghana am făcut scounting pentru Chelsea şi Hull. E foarte greu să găseşti ceva, de bază sunt jucători care <<cară pianul>>.

Terenurile nu sunt bune. Jucătorii din Malawi se chinuie şi aşa se pierde mult, trebuie să faci 2-3 atingeri în plus din cauza terenului şi astfel e şi o provocare să reuşeşti, pentru că alte mijloace nu ai. Dar dacă chiar vrei există o şansă.


(n.r. cu ce se fac deplasările în Malawi) Cu autocarul. Peste tot fotbalul este un sport puţin mai avantajat decât alte aspecte. Sunt unele autocare mai bune, altele mai aşa cum erau pe la noi cateodată mai recent, până să fie înlocuite cele din Bucureşti. În general sunt autocare turceşti care au fost folosite pentru demnitari sau pentru guvern şi ulterior cumpărate de cluburile de fotbal. Nu sunt multe echipei aici, e implicat şi politicul aici”, a dezvăluit Marinică.

Cel mai interesant moment a fost atunci când invitatul a fost provocat să acorde o notă echipei naţionale a României.

Nota 6: ”E foarte dificil pentru că a avut performanţe oscilante. Depinde mult şi cum a fost văzut, dacă a fost sau nu văzută ca o echipă de tranziţie. Din păcate nu vin foarte mulţi jucători din urmă, iar cei care vin au o lacună psihologică, pentru că nu se pot adapta uşor, iar când joacă meciuri importante concentrarea este mai complicată”, a conchis directorul tehnic al naţionalei din Malawi

Despre Gică Hagi la naţională (nota 4): ”Hagi dacă acceptă o ofertă este mort, pentru că el ca antrenor este zero barat. El din prostie sau din orgoliu refuză o ofertă. Paradoxal, este singura variantă care îl avantajează. Pentru că refuzând rămâne un nume, chiar dacă e la pământ. E ca şi cum te-ai duce la Lăcătuş sau Stoichiţă. Nu înseamnă că dacă ai dat cu piciorul într-o minge şi ai avut un oarecare succes, oarecare succes. Dacă Gică Popescu a avut succes, atunci Cruyff ce a fost?! Timpul lor a trecut. Ei nu sunt nişte antrenori moderni, în orice caz au câştigat mai mult decât meritau. Poţi să îi pui în ramă şi să te uiţi la el. Ar fi fost minunat ca Hagi să fie cel mai mare antrenor din lume, dar nu e, la fel ca Maradona, care a fost bâtă”.

Prestaţia lui Ciprian Tătăruşanu, care a greşit în meciul cu Fiorentina, din Serie A (nota 3): ”Dacă i-am dat lui Hagi 4, atunci lui Tătăruşanu nu pot să îi dai mai mult. Cum suna Hagi şi cum sună Tătăruşanu”.

Edi Iordănescu la Valenciennes: ”Nu ştiu de ce a fost propus în Ligue 2. Sunt echipe în Ligue 1 care caută antrenor. De exemplu PSG, Pochettino pleacă la United. Iordănescu a antrenat pe FCSB! Să te întrebe Messi <<tu cine eşti, bă!>> Iar el să îi zică <<sunt Tata Pui 2>>. Eu nu am auzit ştirea asta nicio secundă în presa franceza. Eu nu înţeleg cum s-a gândit Valenciennes ca un neica nimeni să preia echipa. Acolo sunt jucători mari, nu e un matineu. Dacă ar ajunge acolo ar zice că e un nivel ca de Champions League. Niciun jucător din campionatul României nu face faţă la nivelul ăsta”.



 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Emisiuni

Ultimele articole Toate articolele