Ultima oră
Bayer Leverkusen rămâne neînvinsă în acest sezon şi face încă un pas spre trofeul Europa League. Marseille - Atalanta s-a terminat indecis Bayer Leverkusen rămâne neînvinsă în acest sezon şi face încă un pas spre trofeul Europa League. Marseille - Atalanta s-a terminat indecis
Olympiakos produce o mare surpriză în semifinalele Conference League. Fiorentina s-a impus în celălalt meci Olympiakos produce o mare surpriză în semifinalele Conference League. Fiorentina s-a impus în celălalt meci
VIDEO | Chelsea - Tottenham 2-0. Radu Drăguşin, rezervă în ”Battle of the Bridge” VIDEO | Chelsea - Tottenham 2-0. Radu Drăguşin, rezervă în ”Battle of the Bridge”
VIDEO | Tânărul Jiri Lehecka profită de abandonul lui Daniil Medvedev şi merge în semifinale la Madrid VIDEO | Tânărul Jiri Lehecka profită de abandonul lui Daniil Medvedev şi merge în semifinale la Madrid
Se conturează o campanie de transferuri stelară la CFR Cluj! Suma uriaşă pe care patronul ”o pune la bătaie” Se conturează o campanie de transferuri stelară la CFR Cluj! Suma uriaşă pe care patronul ”o pune la bătaie”
Unul din cei mai vechi străini din Superliga şi-a anunţat plecarea Unul din cei mai vechi străini din Superliga şi-a anunţat plecarea

VIDEO EXCLUSIV ǀ Radu Drăguşin, văzut de analiştii Prima Sport ca viitorul lider al naţionalei României

Echipa nationala Publicat de Emanoil Ursache pe 15 iun 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21227752/1/romania-belarus-preliminariile-c-e-2024-28-03-2023-1.jpg

Radu Drăguşin (21 de ani) a avut parte de un sezon excelent la Genoa. Fundaşul central al României a jucat în toate meciurile echipei sale din Serie B, cu care a promovat, iar în 37 de partide din 38 a fost ”integralist”. Stoperul crescut de Juventus a şi marcat 4 goluri, şi a reuşit să primească doar 3 cartonaşe galbene pe parcursul întregii stagiuni, absolut remarcabil raportat la poziţia sa pe teren şi la numărul de minute jucate.

Analiştii Prima Sport, Ionuţ Rada şi Răzvan Pleşca, îl văd pe Radu Draguşin deţinând resursele necesare pentru a deveni un lider al generaţiei sale. Fostul fundaş central chiar şi-a exprimat dorinţa în acest sens şi a subliniat că Drăguşin are potenţialul de a evolua în continuare ca fotbalist, chiar dacă îi place cum se prezintă şi în momentul de faţă.

Radu Drăguşin, văzut ca viitorul lider al României

”Este în actualitate, am înţeles că este jucătorul cu cea mai bună cotă în acest moment (n.r.- 8 milioane de euro, la egalitate cu Răzvan Marin). Este un fundaş care a crescut, un fundaş despre care e clar că lumea îşi doreşte să îl vadă ca un pion important în anii care urmează la echipa naţională şi de ce nu? E o şansă şi pentru el, e o şansă şi pentru toţi cei care cred în el să îl ajutăm. Pentru că nu este uşor, e clar că presiunea şi toţi ochii vor fi aţintiţi asupra lui. Cred că poate să crească! Este un fundaş care mie îmi place, dar poate să crească şi mai mult.

Eu mă aştept acum de la acest jucător, pentru că vine cu această încredere din Italia, dintr-un campionat foarte bun, să fie şi vocal. Să strângă, să îl vezi să dea tonul. Bine, este tânăr, e lipsit de experienţă, dar sper încet-încet să avem şi astfel de jucători vocali, cu personalitate, care să transmită mult mai mult decât că îşi face treaba şi atât. Pentru că echipa naţională are nevoie de astfel de jucători cu personalitate puternică, care sunt vocali şi pot să transmită şi publicului încrederea că se poate califica echipa naţională la următoarea ediţie a EURO 2024.”, a declarat Ionuţ Rada, în exclusivitate pentru Prima Sport.

La rândul său, Răzvan Pleşca a afirmat că Radu Draguşin poate să se transfere la o echipă mai importantă decât Genoa şi că tânărul stoper este suficient de valoros ca să fie liderul generaţiei actuale.

”Eu cred că se va transfera la un moment dat şi la o echipă importantă. Este speranţa actualei echipe naţionale a României, poate să fie chiar liderul acestei generaţii. Pare jucătorul care este văzut cel mai bine în străinătate, nu doar cota de pe Transfermarkt, care e de 8 milioane de euro. Joacă meci de meci în străinătate. Nu se accidentează şi are şi un fizic impunător. Că noi în România tot problema asta o avem, cu jucători cu un fizic fragil.”, a adăugat Răzvan Pleşca, în cadrul emisiunii Studio UEFA Nations League.

  • 5 selecţii a adunat Radu Drăguşin pentru prima reprezentativă a României. Fundaşul central a mai jucat până acum în Serie A pentru Juventus, Salernitana şi Sampdoria.

PROGRAMUL COMPLET AL GRUPEI

  • 25 martie 2023: Belarus – Elveţia 0-5, Andorra – ROMÂNIA 0-2, Israel – Kosovo 1-1
  • 28 martie 2023: ROMÂNIA – Belarus 2-1, Kosovo – Andorra 1-1, Elveţia – Israel 3-0
  • 16 iunie 2023: Kosovo – ROMÂNIA, Belarus – Israel, Andorra – Elveţia (21:45)
  • 19 iunie 2023: Elveţia – ROMÂNIA, Belarus – Kosovo, Israel – Andorra (21:45)
  • 9 septembrie 2023: Andorra – Belarus (19:00), ROMÂNIA – Israel, Kosovo – Elveţia (21:45)
  • 12 septembrie 2023: ROMÂNIA – Kosovo, Israel – Belarus, Elveţia – Andorra (21:45)
  • 12 octombrie 2023: Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveţia (21:45)
  • 15 octombrie 2023: Elveţia – Belarus (19:00), ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel (21:45)
  • 18 noiembrie 2023: Belarus – Andorra (19:00), Israel – ROMÂNIA, Elveţia – Kosovo (21:45)
  • 21 noiembrie 2023: ROMÂNIA – Elveţia, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21:45)

Partida Elveţia - România va fi difuzată luni, pe 19 iunie, de la 21:45, la Prima TV. Fanii naţionalei sunt aşteptaţi în ziua meciului la un eveniment în Parcul Titan. Meciul va fi proiectat pe un ecran uriaş iar suporterii primei reprezentative îi vor încuraja pe ”tricolori”, alături de vedetele Prima TV şi de atacantul ”Generaţiei de Aur”, Florin Răducioiu.

Sursa foto: Sport Pictures

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri