Ultima oră
Cine ar trebui să apară la EURO? Verdict clar dat: ”El are o mare problemă la centrări!” | VIDEO EXCLUSIV

Cine ar trebui să apară la EURO? Verdict clar dat: ”El are o mare problemă la centrări!” | VIDEO EXCLUSIV
E gata! Cine va arbitra derby-ul FCSB – Farul. Echipa lui Becali poate câştiga titlul

E gata! Cine va arbitra derby-ul FCSB – Farul. Echipa lui Becali poate câştiga titlul
Romario s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani: "Sunt rupt de oboseală, o să vină targa să mă ia"

Romario s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani: "Sunt rupt de oboseală, o să vină targa să mă ia"
Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu
E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!” E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!”
Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech

VIDEO | Poveşti fabuloase din cariera lui Vasile Stângă. Cum a adus Bingo Europa în România. "În 1995 eram selecţioner şi sponsor al echipei naţionale" :)

Emisiuni Publicat pe 8 sep 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38225/19474935/1/vasile-stanga-1.jpg

Dublu medialiat cu bronz la Jocurile Olimpice, în 1980 şi 1984, Vasile Stângă are o poveste de viaţă spectaculoasă, iar după retragerea din activitatea de jucător a intrat şi în lumea afacerilor şi a fost omul care a adus celebrul joc Bingo Europa în România.

Invitat la Look Sport LIVE, Vasile Stângă a povestit cum a adus jocul de bingo în ţară şi cum a ajuns într-o postură cu adevărat inedită. La un moment dat era şi selecţioner, şi sponsor al echipei naţionale de handbal.

"În spatele acelei afaceri erau nişte spanioli. Eu eram interfaţa, cel cunoscut în România. Eu nu ştiam ce e ăla bingo. Eram în Spania, la Valencia, şi vedeam bingo, dar nu ştiam ce e.

Un director de bancă mi-a adus un afacerist şi zicea că vrea să investească în România, să facă un Bingo. Când am văzut despre ce e vorba, am spus că jocul va prinde în România. Aici am avut show-uri cum nici nu vă puteţi imagina.

Am luat cinematograful Modern, care era o ruină şi nu voiau să-l dea în chirie! Cât m-am luptat şi am scos toată mizeria de acolo...

Afacerea cea mai mare a fost bingo televizat, pentru că se juca la nivel naţional. Am avut noroc şi cu cei doi actori, Ţociu şi Palade, care au întreţinut atmosfera. Era ceva incredibil. S-au făcut şi bani. Atunci am ţinut echipa de handbal doi ani de zile, cu acei bani.

A fost o perioadă frumoasă. A durat câţiva ani. Telebingo vreo doi ani, pentru că eram concurenţii loteriei naţionale la un moment dat şi au început să ne saboteze la nivel politic. Am renunţat atunci, am spus stop. Au mai rămas sălile de bingo, dar m-am retras definitiv şi am intrat iar în lumea sportului.

În 1995 eram şi antrenor şi sponsor la echipa naţională de băieţi, când am mers în Islanda şi ne-am calificat la Campionatul Mondial!

Nu sunt milionar, astea sunt poveşti. Am şi câştigat, da, dar am şi investit. Şi majoritatea banilor mergeau la taxe şi impozite
", a declarat Vasile Stângă.

Vasile Stângă:

  • Dublu medialiat cu bronz la Jocurile Olimpice, în 1980 şi 1984;
  • Cel mai bun inter stânga din lume în 1982;
  • Golgheter al CM Handbal în 1982;
  • Selecţionat în echipa lumii de 4 ori;

VEZI MAI JOS INTEGRAL EMISIUNEA LOOK SPORT LIVE CU VASILE STÂNGĂ INVITAT.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Emisiuni

Ultimele articole Toate articolele