Ultima oră
Bogdan Andone, sancţionat drastic de Comisia de Disciplină după eliminarea de la meciul cu Dinamo Bogdan Andone, sancţionat drastic de Comisia de Disciplină după eliminarea de la meciul cu Dinamo
ULTIMĂ ORĂ | A fost anunţat programul etapei a 9-a din play-off şi play-out. Cinci meciuri vor avea loc de la aceaaşi oră ULTIMĂ ORĂ | A fost anunţat programul etapei a 9-a din play-off şi play-out. Cinci meciuri vor avea loc de la aceaaşi oră
VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1! Ilfovenii pleacă cu un punct mare de pe „Arcul de Triumf” VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1! Ilfovenii pleacă cu un punct mare de pe „Arcul de Triumf”
Pedro Rocha a fost numit preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, în ciuda inculpării sale pentru corupţie Pedro Rocha a fost numit preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, în ciuda inculpării sale pentru corupţie
VIDEO EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede” VIDEO EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede”
Jaqueline Cristian, victorie de răsunet la Madrid! Succes contra unei câştigătoare de grand slam Jaqueline Cristian, victorie de răsunet la Madrid! Succes contra unei câştigătoare de grand slam

VIDEO | Tuchel riscă să intre în conflict cu fanii echipei Chelsea! Antrenorul german nu se opune proiectului Super Ligii Europene

Chelsea Publicat de Andrei Ionascu pe 19 apr 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38272/20126217/2/tuchel.jpg

Antrenorul echipei Chelsea, Thomas Tuchel, nu se opune înfiinţării Super Ligii Europene, în condiţiile în care gruparea londoneză este printre cele 12 cluburi fondatoare ale noii competiţii care vrea să rivalizeze cu Liga Campionilor.

Majoritatea fanilor şi-au exprimat dezaprobarea faţă de anunţul făcut de 12 dintre cele mai mari cluburi europene, care au ajuns un acord pentru crearea unei noi competiţii, 'European Super League', guvernată de cluburile fondatoare. AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham s-au unit în acest demers.

UEFA şi federaţiile de fotbal europene au anunţat că vor lua măsuri drastice împotriva cluburilor care vor să înfiinţeze Super Liga Europeană, inclusiv excluderea din competiţii şi interzicerea participării jucătorilor la Cupa Mondială şi Campionatul European.

"Ştiam de ieri (de Super Liga Europeană). Eu sunt aici pentru a participa cu Chelsea la cele mai puternice competiţii, de aceea am venit, ador cele mai puternice competiţii din Europa. Nu mă implic în politica clubului, văd că acesta este subiectul cel mai important, credeam că vorbim despre meciul cu Brighton. Am încredere că acest club va lua deciziile corecte. Cred că este prea devreme să judecăm totul.

Fiecare trebuie să-şi joace rolul, iar rolul meu este să fiu antrenor, să mă concentrez pe câştigarea următorului meci. Sunt multe comentarii, dispute, opinii acum. Nu vreau să mă implic, pentru că nu ştiu detalii. Personal, nu am fost consultat cu privire la această decizie, nu mă implic în politica clubului, în luarea hotărârilor, nici eu, nici jucătorii. Cel mai bine este să rămânem calmi şi concentraţi pe meciurile următoare", a spus Thomas Tuchel la conferinţa de presă.

Super Liga Europeană ar urma să funcţioneze ca un sezon regulat între 20 de cluburi, 15 dintre ele ("cluburile fondatoare") fiind calificate automat în fiecare an, iar celelalte cinci primind invitaţii, "printr-un sistem bazat pe performanţa lor din sezonul precedent".

Lansarea acestei Super Ligi vine în momentul în care UEFA a aprobat o revizuire a Ligii Campionilor, începând din 2024. Noul format prevede creşterea numărului de echipe participante de la 32 la 36.

mail-share icon Email
viewscnt

Chelsea

Ultimele articole Toate articolele