Ultima oră
E gata! Cine va arbitra derby-ul FCSB – Farul. Echipa lui Becali poate câştiga titlul

E gata! Cine va arbitra derby-ul FCSB – Farul. Echipa lui Becali poate câştiga titlul
Romario s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani: "Sunt rupt de oboseală, o să vină targa să mă ia"

Romario s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani: "Sunt rupt de oboseală, o să vină targa să mă ia"
Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu
E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!” E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!”
Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech
Mitică Dragomir ar face revoluţie la Rapid în rolul de preşedinte: ”Aş face selecţie pe banii mei. Dacă nu, să fiu răstignit pe Arcul de Triumf!” Mitică Dragomir ar face revoluţie la Rapid în rolul de preşedinte: ”Aş face selecţie pe banii mei. Dacă nu, să fiu răstignit pe Arcul de Triumf!”

"A fost o sinucidere!" EXCLUSIV | Răducioiu, dezvăluiri fără ocolişuri: de ce s-a retras din naţională la doar 26 de ani. Rolul jucat de Iordănescu şi Giovani Becali

Echipa nationala Publicat pe 5 iun 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/19382427/1/raducioiu-123.jpg


Florin Răducioiu a vorbit la LOOK SPORT LIVE despre cel mai delicat moment al carierei sale de fotbalist: retragerea din echipa naţională a României la vârsta de doar 26 de ani, moment petrecut după Campionatul European din 1996.

Raducioiu recunoaşte acum, la 24 de ani distanţă, că deczia sa a fost una "posibil pripită", dar spune că relaţia sa cu selecţionerul Anghel Iordănescu, dar şi cea cu agentul Giovani Becali era una deteriorată.

  • 40 de meciuri şi 21 de goluri a strâns Florin Răducioiu în tricoul echipei naţionale, până la vârsta de 26 de ani
  • 4 goluri a marcat Răducioiu la CM 1994, turneul final cu cea mai bună performanţă din istoria României. La acestea se adaugă 8 goluri marcate în campania de calificare pentru Campionatul Mondial din SUA

"M-am retras de la echipa naţională din cauză unor neînţelegeri pe care le aveam atunci, cu staff-ul, cu nea Puiu Iordănescu...

După acel European din 96, care a fost un dezastru pentru noi, cu trei înfrângeri. A fost un context ciudat pentru că eu cred că noi puteam să ne calificăm...

Am înţeles că era momentul de a mă retrage chiar aşa devreme, pentru că nu mă mai regăseam în această echipă. Începusem să am probleme cu antrenorii, începusem să am probleme un pic... mă despărţisem de Giovani Becali ca manager, am rupt colaborarea şi am înţeles că ceva nu era în regulă şi am luat această decizie.

Acum mă gândesc că poate nu trebuia să renunţ atât de repede şi să lupt mai mult şi să nu cedez. Era şi o schimbare de generaţii... Apoi am simţit că şi din punct de vedere sportiv îmi pierdeam locul de titular şi nu doream ca suporterii români să vadă declinul meu, chiar dacă era incredibil: aveam doar 26 de ani.

Influenţa era! E inutil să ne ascundem, să nu spunem adevărul (n.r. a impresarilor la naţională).

Eu îi datorez foarte mult lui Giovani Becali, a făcut foarte multe pentru mine şi am rămas într-o relaţie bună.

Acum mă gândesc şi eu că a fost ca o sinucidere să te retragi la 26 de ani, dar asta a fost situaţia şi eu nu am mai suportat.

Am vorbit cu Iordănescu şi îmi amintesc că mi-a spus că nu voi mai fi titular. Eu am zis atunci că nu mai vin. Repet: relaţia mea cu Giovani se stricase. Am vorbit atunci şi cu Mircea Sandu şi mi-a spus că îmi respectă decizia.

A fost alegerea mea pentru că eu din punct de vedere sportiv nu aceptam să fiu rezervă. E foarte simplu.

Într-un fel da (n.r. m-am simţit trădat), dar nu intru în detalii pentru că e trecutul meu. E adevărat că povestea mea e ciudată, ca un jucător în plină maturitate să se retragă, în cei mai buni ani ai maturităţii sportive.

E ca şi cum i-ai spune Cristinei Neagu acum câţiva ani să se retragă din naţională...

Îmi pare un pic rău acum pentru că nu trebuie să cedezi şi să renunţi în faţa dificultăţilor. Obstacole sunt, dar eu am hotărât asta atunci, în 96. E una din dezamăgirile mele pentru că mi-aş fi dorit să devin eu golgheterul echipei naţionale all time, dacă era posibil"
, a declarat Răducioiu în exclusivitate la LOOK SPORT LIVE, emisiune transmisă în direct de Look Plus şi www.looksport.ro, de luni până vineri, de la 10:00.    

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri