Ultima oră
Bomba momentului în fotbalul românesc! Daniel Niculae, OUT din Giuleşti?
Bomba momentului în fotbalul românesc! Daniel Niculae, OUT din Giuleşti?
Veste cumplită primită de Daniel Niculae, după ce a fost pus sub urmărire penală: „Pedeapsa este îndreptată spre maximum!” Veste cumplită primită de Daniel Niculae, după ce a fost pus sub urmărire penală: „Pedeapsa este îndreptată spre maximum!”
O nouă mutare senzaţională a Barcelonei, după ce l-a convins pe Xavi să rămână. Catalanii i-au pus suma pe masă jucătorului O nouă mutare senzaţională a Barcelonei, după ce l-a convins pe Xavi să rămână. Catalanii i-au pus suma pe masă jucătorului
Elias Charambous, anunţ de ultim moment despre accidentarea lui Florinel Coman! Cât va lipsi golgheterul Superligii
Elias Charambous, anunţ de ultim moment despre accidentarea lui Florinel Coman! Cât va lipsi golgheterul Superligii
Mai este "U" echipa Clujului? Medii surprinzătoare de spectatori la meciurile celor două rivale Mai este "U" echipa Clujului? Medii surprinzătoare de spectatori la meciurile celor două rivale
 Jucătorul Rapidului care ar face faţă fără problemă la granzii fotbalului: „Joacă la jumătate dintre echipele valoroase ale Europei” Jucătorul Rapidului care ar face faţă fără problemă la granzii fotbalului: „Joacă la jumătate dintre echipele valoroase ale Europei”

Aşteptarea a luat sfârşit! Când vom avea VAR în fotbalul românesc

Fotbal Internațional Publicat de Daian Cutu pe 15 sep 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/20395410/1/var.jpg

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, marfţi, că furnizorul de tehnologie pentru asistenţă video în fotbalul românesc a livrat zilele trecute simulatoarele pentru pregătirea arbitrilor, acestea fiind instalate la sediul Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Toate detaliile au fost puse la punct pentru startul, în această toamnă, a pregătirii practice a arbitrilor pentru introducerea sistemului VAR în competiţiile Liga 1 şi Cupa României, notează frf.ro, adăugând că pentru a respecta planul de implementare şi paşii obligatorii pentru certificarea arbitrilor, începând din 14 septembrie, oficialii de joc au început familiarizarea cu simulatoarele care îi vor ajuta să analizeze diferitele situaţii de joc.

Sistemul mult aşteptat va veni în fotbalul românesc din sezonul 2022-2023.

”Suntem în perioada de pregătire a arbitrilor, off-line. Perioada de pregătire s-a făcut la Cheile Grădiştei, în primăvară. Săptămâna trecută a venit aparatura iar de luni a început pregătirea la CCA.

Arbitrii se familiarizează cu sistemul, cum funcţionează, pe ce butoane să apese, cum să colaboreze cu operatorii. De acum, aceşti operatori fac parte din familia arbitrilor.

Din acest moment, 10 luni va dura instructajul arbitrilor. Pentru că pregătirea se face în serie şi nu paralel. E un proiect care necesită timp. Avem 50 de arbitri şi conform FIFA fiecare arbitru trebuie să stea cel puţin o oră pentru a se familiariza cu sistemul”,
a explicat Alexandru Deaconu, vicepreşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor.

mail-share icon Email
viewscnt