Ultima oră
Cristi Balaj, ironii la adresa unui arbitru din Superliga. „Bine că e la VAR, nu în teren” Cristi Balaj, ironii la adresa unui arbitru din Superliga. „Bine că e la VAR, nu în teren”
VIDEO | Csikszereda - Unirea Slobozia, în direct pe Prima Sport 1. Oaspeţii au deschis scorul VIDEO | Csikszereda - Unirea Slobozia, în direct pe Prima Sport 1. Oaspeţii au deschis scorul
"Când m-am apucat de fotbal nu mă gândeam că am să ajung atât de sus". La exact 18 ani de la semifinala cu Middlesbrough, Nicolae Dică a rememorat dubla istorică | EXCLUSIV "Când m-am apucat de fotbal nu mă gândeam că am să ajung atât de sus". La exact 18 ani de la semifinala cu Middlesbrough, Nicolae Dică a rememorat dubla istorică | EXCLUSIV
Prima echipă retrogradată oficial în Serie B, după 3-0 cu Frosinone Prima echipă retrogradată oficial în Serie B, după 3-0 cu Frosinone
John Textor, patronul grupărilor Olympique Lyon şi Botafogo, suspendat 45 de zile în Brazilia. Care este motivul John Textor, patronul grupărilor Olympique Lyon şi Botafogo, suspendat 45 de zile în Brazilia. Care este motivul
Naţionala României se reuneşte duminică, pentru dubla cu Cehia din faza play-off CM2025 Naţionala României se reuneşte duminică, pentru dubla cu Cehia din faza play-off CM2025

BREAKING NEWS | CSA Steaua, retrasă din Liga 2? Documentul primit de MApN

Liga II Publicat pe 22 mar 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38110/21532445/1/csa-steaua.jpg

Ştefan Popescu, preşedintele FR de Pescuit Sportiv a trimis o adresă către MApN.

Prin această iniţiativă, Ştefan Popescu susţine că mai multe cluburi şi federaţii din România nu respectă legea şi au nevoie de reorganizare pentru a putea funcţiona în legalitate.

Conform Fanatik, preşedintele FR de Pescuit sportiv a solicitat către Ministerul Apărării, Ministerul de Interne şi Ministerul Transporturilor retragerea cluburilor Steaua, Dinamo şi Rapid, care se află în subordinea celor trei ministere, pe motiv că acestea nu respectă legea.

"Notificare prin care vă solicită să retrageţi Cluburile sportive din subordine Ministerului pe care îl conduceţi din federaţiile sportive naţionale unde sunt afiliate, întrucât afilierea acestora la federaţiile sportive naţionale este contrară prevederilor legale sus menţionate.

Potrivit art. 35 din Legea nr. 69/2000, federaţiile sportive naţionale sunt persoane juridice de drept privat, de interes naţional şi de utilitate publică. Însă, dobândirea personalităţii a acestora, este sub incidenţa OG 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, cu respectarea art. 6 şi 35 din această Ordonanţă.

Prin Decizia ICCJ nr. 19/2023 menţionată anterior, federaţiile sportive naţionale nu se pot constitui decât din asociaţii şi fundaţii de drept privat. Acest lucru este cuprins şi în art. 165(2) din Tratatul de funcţionare al Uniunii Europene, care prevede explicit independenţa structurilor sportive.

Faţă de aceste temeiuri de drept, coroboraat cu puterea de lege a Recursului în Interesul Legii pronunţat de ICCJ, vă solicităm să puneţi în aplicare aceste prevederi, fie dezafiliind cluburile sportive din federaţiile sportive naţionale la care sunt afiliate, fie procedând la transformarea acestora în persoane juridice de drept privat, asociaţii sau fundaţii.

Vă rugăm să ne comunicaţi deciziile pe care le-aţi luat în acest sens, pentru respectarea Legii", se arată în notificarea trimisă de Ştefan Popescu.

  • 2021 este anul în care CSA Steaua a promovat în Liga 2
  • 27.300.000 de euro buget a avut CSA Steaua în 2022
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Liga II

Ultimele articole Toate articolele