Ultima oră
Nouă stranieri pe lista preliminară pentru cantonamentul preolimpic din Spania Nouă stranieri pe lista preliminară pentru cantonamentul preolimpic din Spania
Marcelo Bielsa îşi va prelungi contractul cu Leeds United Marcelo Bielsa îşi va prelungi contractul cu Leeds United
Veste proastă pentru FCSB! Când poate reveni Adrian Şut într-un meci de fotbal Veste proastă pentru FCSB! Când poate reveni Adrian Şut într-un meci de fotbal
VIDEO | Derby-ul ultimelor clasate din play-off, Clinceni - Botoşani, de la 17:30 pe Look Sport. Echipele probabile VIDEO | Derby-ul ultimelor clasate din play-off, Clinceni - Botoşani, de la 17:30 pe Look Sport. Echipele probabile
Rangers – Aberdeen, sâmbătă, de la 14.30, pe Look Sport+. Hagi Jr. va sărbători primul titlu câştigat în Scoţia
Rangers – Aberdeen, sâmbătă, de la 14.30, pe Look Sport+. Hagi Jr. va sărbători primul titlu câştigat în Scoţia
Poli Iaşi – Hermannstadt, sâmbătă, de la 16.30, pe Look Sport. Derby-ul supravieţuirii se joacă în Copou
Poli Iaşi – Hermannstadt, sâmbătă, de la 16.30, pe Look Sport. Derby-ul supravieţuirii se joacă în Copou

BUNDESLIGA: Decizie radicală luată de germani! Toţi jucătorii intră în carantină

Bundesliga Publicat pe 22 apr 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38119/20132895/1/lewa.jpg

Liga germană de fotbal a anunţat, joi, că, din 12 mai, cele 36 de cluburi profesioniste vor trebui să intre în carantină într-o "bulă" pentru a putea încheia sezonul fără riscul infectării cu noul coronavirus.

  • Meciurile din Bundesliga se văd pe posturile LOOK SPORT.


Această decizie a fost luată pentru a evita orice amânare a unor meciuri din cauza potenţialelor infectări cu Sars-CoV-2 şi pentru a se asigura că întrecerea se va încheia la termen, cu atât mai mult cu cât în această vară naţionala Germaniei urmează să participe la Euro-2020 (11 iunie-11 iulie).

Înainte de această "bulă" în cadrul cantonamentelor, jucătorii şi antrenorii vor trebui mai întâi să respecte o "cvasi-carantină", începând cu 3 mai, care, potrivit DFL, va servi pentru "reducerea contactelor şi minimizarea în continuare a riscului de infectare".

În această perioadă, persoanele în cauză vor trebui să fie "exclusiv în mediul intern, pe terenul de antrenament sau la stadion", avertizează liga. Jucătorii vor putea, prin urmare, să stea doar acasă, să meargă la stadion pentru meciuri sau să se antreneze.

Apoi, din 12 mai şi timp de cel puţin 10 zile, cele 36 de cluburi profesioniste vor trebui să-şi izoleze tot personalul într-o "bulă" din care ieşirile vor fi limitate la maximum până la sfârşitul ultimelor două etape. Concret, jucătorii şi staff-urile vor rămâne fie în cantonamentul clubului, fie într-un hotel din apropiere.

Această măsură drastică fusese luată în considerare de ai mult timp de liga germană pentru a evita orice posibilă amânare a întâlnirilor dacă una sau mai multe echipe ar fi fost infectate, în condiţiile în care programul este deja foarte strâns. Confruntat cu refuzul multor cluburi, DFL a renunţat la proiectul său.

Dar iniţiativa a revenit în actualitate după ce Hertha Berlin a devenit, în urmă cu o săptămână, primul club din Bundesliga pus în carantină în totalitate, după apariţia mai multor cazuri pozitive în rândul personalului.

Bundesliga ar trebui să se încheie duminică, 22 mai.

mail-share icon Email
viewscnt

Bundesliga

Ultimele articole Toate articolele