Ultima oră
VIDEO | ”E greu când pleacă şi vin mulţi jucători”. Mircea Rednic termină sezonul fericit VIDEO | ”E greu când pleacă şi vin mulţi jucători”. Mircea Rednic termină sezonul fericit
VIDEO | CFR Cluj - Sepsi 1-0, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Muhar deschide scorul VIDEO | CFR Cluj - Sepsi 1-0, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Muhar deschide scorul
VIDEO | Nottingham - Manchester City 0-2. ”Cetăţenii” sunt la un punct de primul loc VIDEO | Nottingham - Manchester City 0-2. ”Cetăţenii” sunt la un punct de primul loc
Brest, succes spectaculos cu Rennes. S-au marcat 9 goluri! Brest, succes spectaculos cu Rennes. S-au marcat 9 goluri!
VIDEO | Poli Iaşi - UTA Arad 0-2. Moldovenii au de tras pentru a scăpa de retrogradare VIDEO | Poli Iaşi - UTA Arad 0-2. Moldovenii au de tras pentru a scăpa de retrogradare
Bogdan Lobonţ a fost deranjat de o întrebare la conferinţa de presă dinaintea meciului cu Universitatea Craiova. ”De unde ştiţi voi” Bogdan Lobonţ a fost deranjat de o întrebare la conferinţa de presă dinaintea meciului cu Universitatea Craiova. ”De unde ştiţi voi”

Formula 1 se pregăteşte să schimbe formatul curselor sprint pentru 2024

Formula 1 Publicat de Daian Cutu pe 24 nov 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38121/21397734/1/ver.jpg

Formula 1 va schimba formatul curselor sprint pentru 2024, după ce a primit susţinerea echipelor şi a părţilor implicate, pentru a face weekend-urile de cursă mai uşor de urmărit, relatează Reuters.

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a anunţat, vineri, că în ianuarie, Comitetul său consultativ sportiv va prezenta o propunere finală Comisiei F1.

"Comisia a oferit susţinere pentru o actualizare a formatului de sprint pentru 2024, pentru a raţionaliza şi mai mult weekendul prin separarea activităţilor de Sprint de cele pentru Marele Premiu", a precizat FIA într-un comunicat. "Calendarul final al evenimentelor de sprint din 2024 va fi publicat în următoarele săptămâni".

Şase din cele 22 de etape din acest an au fost weekenduri de sprint, inclusiv Marele Premiu al Qatarului, în care Max Verstappen de la Red Bull şi-a adjudecat al treilea titlu mondial într-o zi de sâmbătă.

Echipele au discutat despre mutarea "shootout-ului" de calificare pentru ziua de vineri, cursa de 100 km urmând să aibă loc sâmbătă dimineaţa, înainte de calificările pentru marele premiu principal de duminică.

În formatul actual, calificările pentru marele premiu au loc vineri, iar calificările pentru sprint şi cursa se află în programul de sâmbătă.

"Cred că este clar că sprinturile trebuie să evolueze puţin", a declarat Christian Horner, şeful Red Bull, pentru reporteri.

"Sprinturile, în unele cazuri, au fost uşor sub aşteptări. Nu există nicio oprire la boxe, se tinde să rămână în ordinea din grilă şi este un pic ca şi cum ai primi o medalie pentru o cursă lungă. Cred că este nevoie să se mai lucreze puţin la el în cadrul forului sportiv şi apoi, fără îndoială, ne vom aşeza la următoarea reuniune a comisiei la începutul anului nou şi sperăm să finalizăm un format".

Punctele ar putea fi acordate mai extins pentru cursa de sprint, cu un posibil element de grilă inversă, de asemenea, în considerare.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Formula 1

Ultimele articole Toate articolele