Ultima oră
Romario s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani: "Sunt rupt de oboseală, o să vină targa să mă ia"

Romario s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani: "Sunt rupt de oboseală, o să vină targa să mă ia"
Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu Seară de Cannes la Cinemaraton dedicată regizorului Cristian Mungiu
E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!” E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!”
Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech
Mitică Dragomir ar face revoluţie la Rapid în rolul de preşedinte: ”Aş face selecţie pe banii mei. Dacă nu, să fiu răstignit pe Arcul de Triumf!” Mitică Dragomir ar face revoluţie la Rapid în rolul de preşedinte: ”Aş face selecţie pe banii mei. Dacă nu, să fiu răstignit pe Arcul de Triumf!”
VIDEO | Dinamo - FC Voluntari, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare VIDEO | Dinamo - FC Voluntari, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare

Fotbalistul de la CFR salvat în fotbalul românesc: "A fost norocul meu! Astăzi aş fi fost barman" Cazul prezentat de Gazzetta dello Sport: "Nu m-a vrut nimeni în Italia"

Superliga Publicat pe 13 nov 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19586298/1/bhp-3592.jpg

Croatul Gabriel Debeljuh a devenit om de bază în angrenajul lui Dan Petrescu la CFR Cluj, însă puţină lume ştie că atacantul croat de 24 de ani a fost pe punctul de a se lăsa de fotbal în urmă cu doar câţiva ani.

Vârful format la grupele de copii şi juniori ale clubului italian Torino a vorbit pentru Gazzetta dello Sport cu ocazia "dublei" CFR - AS Roma, din Europa League, precizând că transferul la Hermannstadt, din 2019, a reprezentat o veritabilă salvare pentru el. În caz contrar, probabil că astăzi ar fi lucrat ca barman într-un pub, spune atacantul campioanei.

Înainte să ajungă în România, Debeljuh a mai jucat la Piacenza, Mantova şi Erste (grupare din Serie D).

Debeljuh: "Astăzi aş fi fost barman!"

"Astăzi mă bucur de fotbal, dar am vrut să mă las. Dacă nu era familia mea, azi aş fi fost barman. Nu mai vedeam un viitor. Mereu am crezut în mine, dar a fost nevoie să ies din zona de confort, să cobor nivelul. Nu m-a vrut nimeni în Italia, iar România a fost norocul meu.

[...] Aveam 15 ani, fratele lui Panucci m-a remarcat. Torino mă curta de vreo 8 luni, dar nu voiam să îmi părăsesc familia. În cele din urmă, am lăsat totul şi am mers în Italia.

În 2015 am câştigat campionatul şi Supercupa la Primavera. Totul era bine, jucam, marcam, fanii se bucurau când mă vedeau pe stradă. Apoi, a început calvarul.

Îmi aduc aminte perfect. Jucam contra lui Lazio, condusă de Simone Inzaghi, când am suferit fractura de la genunchi. Şapte luni n-am jucat. M-am întors şi am jucat în acel final de sezon, dar am fost eliminaţi de Juventus, iar Torino nu a vrut să-mi extindă contractul.

Aşa că m-am dus la Piacenza, în Serie C, dar m-am accidentat din nou. Genunchiul nu mai ţinea, aşa că am fost nevoit să stau pe bară 5-6 luni şi să mă gândesc. Stăteam toată ziua pe canapea, doctorii îmi ziceau mereu acelaşi lucruri. Un coşmar psihologic, care a durat doi ani şi jumătate. Mă gândeam că ar fi mai bine să mă las şi să lucrez la bar cu părinţii mei, în Rovinj (Croaţia).

Debeljuh: "Petrescu îmi dă încredere la CFR!"

Agentul meu, Gianfranco Cicchetti, m-a sfătuit să o iau de jos şi să încep o mare provocare. Am înscris 11 goluri la Este şi am simţit că renasc, aşa că am ales să vin în România. Acum sunt foarte bine, antrenorul (n.r - Dan Petrescu) îmi dă încredere şi mă simt extraordinar. Sigur, în Italia este altă lume", a povestit Debeljuh, citat de Gazzetta dello Sport.

La CFR Cluj, Debeljuh are deja trei goluri marcate în opt partide, două dintre reuşite venind în Europa League.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele