Ultima oră
"Nu cred că putem progresa!" Boloni, decizie şoc după ce a dus-o pe Antwerp pe primele locuri în Belgia! Clubul a reacţionat imediat "Nu cred că putem progresa!" Boloni, decizie şoc după ce a dus-o pe Antwerp pe primele locuri în Belgia! Clubul a reacţionat imediat
Turneul legendelor României! Patru generaţii, un singur câştigător! Votează şi tu jucătorii care au scris istorie sub tricolor Turneul legendelor României! Patru generaţii, un singur câştigător! Votează şi tu jucătorii care au scris istorie sub tricolor
Luptător MMA, împuşcat mortal în faţa casei sale! Luptător MMA, împuşcat mortal în faţa casei sale!
Dennis Man, pe lista revelaţiei sezonului din Premeir League. "Încercăm să obţinem cât mai mult!" Câţi bani cere Becali Dennis Man, pe lista revelaţiei sezonului din Premeir League. "Încercăm să obţinem cât mai mult!" Câţi bani cere Becali
"O experienţă pe care nu o doresc nimănui!" Măturii din "infern": prin ce a trecut medicul lui Inter, după ce s-a infectat cu COVID-19 "O experienţă pe care nu o doresc nimănui!" Măturii din "infern": prin ce a trecut medicul lui Inter, după ce s-a infectat cu COVID-19
"Am ajuns la un acord!" Keşeru şi-a decis viitorul, chiar dacă riscă o scădere a saslariului. "Voi înţelege complet" "Am ajuns la un acord!" Keşeru şi-a decis viitorul, chiar dacă riscă o scădere a saslariului. "Voi înţelege complet"

Hagi, Adi Ilie şi mai cine? 13 români au jucat la Galatasaray

Video Publicat pe 12 feb 2020
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38118/19271039/1/romani-la-galata.jpeg

Între Galatasaray şi fotbaliştii români a fost dragoste la prima vedere. De-a lungul timpului la Galatasaray au evoluat 13 români. Drumul spre Turcia l-a deschis Iosif Rotariu în 1990, atunci cand Galata l-a transferat de la Steaua.
După Rotariu, cel de-al doilea român la Galatasaray a fost Iulian Filipescu. El a fost transferat în 1999, tot de la Steaua, iar după trei ani a plecat la Betis Sevilla.
În 1996 a fost momentul când pe Ali Sami Yen a sosit cel ce avea să devină cel mai iubit român de către turci, de atunci şi până în prezent şi probabil că şi în viitor va rămâne cel mai apreciat fotbalist român care a îmbrăcat tricoul lui Galatasaray. Gheorghe Hagi a jucat pentru Galatasaray în 191 de meciuri şi a marcat 71 de goluri. Cu Hagi pe teren, turcii au câştigat patru campionate în cinci ani, dar şi Cupa UEFA şi Supercupa Europei într-un meci cu Real Madrid.

În 1996, la trei luni după venirea lui Hagi, la Galatasaray a venit şi Adrian Ilie, care a marcat 17 goluri în 37 de meciuri. Un an mai târziu a sosit de la Barcelona Gică Popescu, care a stat patru ani la Galata şi avea să marcheze penalty-ul decisiv la loviturile de departajare, în finala Cupei UEFA contra lui Arsenal în 2000, la Copenhaga.

O scurtă perioadă în tricoul Galatei a jucat şi Ionuţ Luţu. În 2002 a venit pe Ali Sami Yen şi Radu Niculescu. Turcii au iubit jucătorii români şi aproape în fiecare an transferau un fotbalist român. În 2003 la Galatasaray vine Gabi Tamaş de la Dinamo. După ce au cumpărat de la Dinamo, turcii îl transferă de la Rapid pe Florin Bratu. În 2003 este rândul lui Ovidiu Petre să îmbrace tricoul galben-roşu. După acesta a urmat o pauză de câţiva ani fără jucători români, până în 2011, la venirea lui Bogdan Stancu. În 2017, la Galatasaray a venit Iasmin Latovlevici, care a stat un an la formaţia turcă.

În toamna lui 2019, Galatasaray l-a împrumutat de la Brighton pe Florin Andone. La a cincea apariţie în tricoul Cim Bom, Andone a marcat o dublă, dar a avut şi ghinionul unei accidentări care l-a ţinut departe de gazon ceva timp.

Atacantul român a revenit însă şi astăzi îl poti vedea în direct de la 19.30 pe Look Sport în cea de-a doua manşă a Cupei Turciei. În tur Galata a pierdut în deplasare cu 2-0 contra lui Alanyaspor.

Look Plus şi Look Sport transmit cele mai importante competiţii din sport, o diversitate unică de drepturi TV: Champions League, Europa League, Liga 1, Liga 2, Serie A, Bundesliga, La Liga, Ligue 1, campionatele din Turcia, Cehia, Portugalia, Scoţia, Olanda şi Belgia, campionatul Mondial de handbal feminin, Liga Campionilor la handbal feminin si masculin sau Liga Naţională de baschet.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Video

Ultimele articole Toate articolele