Ultima oră
ULTIMĂ ORĂ | A fost anunţat programul etapei a 9-a din play-off şi play-out. Cinci meciuri vor avea loc de la aceaaşi oră ULTIMĂ ORĂ | A fost anunţat programul etapei a 9-a din play-off şi play-out. Cinci meciuri vor avea loc de la aceaaşi oră
VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1, în direct la Prima Sport 1! Două goluri în două minute pe „Arcul de Triumf” VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1, în direct la Prima Sport 1! Două goluri în două minute pe „Arcul de Triumf”
Pedro Rocha a fost numit preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, în ciuda inculpării sale pentru corupţie Pedro Rocha a fost numit preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, în ciuda inculpării sale pentru corupţie
VIDEO EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede” VIDEO EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede”
Jaqueline Cristian, victorie de răsunet la Madrid! Succes contra unei câştigătoare de grand slam Jaqueline Cristian, victorie de răsunet la Madrid! Succes contra unei câştigătoare de grand slam
Bomba momentului în fotbalul românesc! Daniel Niculae, OUT din Giuleşti?
Bomba momentului în fotbalul românesc! Daniel Niculae, OUT din Giuleşti?

Hamilton se alătură şi el campaniei anti discriminare a oamenilor de culoare. Mesajul subtil adresat piloţilor albi

Formula 1 Publicat de Daian Cutu pe 1 iun 2020
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38121/19378388/1/ham.jpg

Septuplul campion mondial al Formulei 1, Lewis Hamilton a ieşit cu o poziţie dură faţă de protestele care au loc în aceste zile în SUA, faţă de uciderea unui cetăţean de culoare de către poliţie, într-un mod brutal.

Britanicul care este primul pilot de culoare din istoria Formulei 1 a ieşi cu o declaraţie dură şi faţă de colegii săi din competiţie, care în mare parte sunt albi, pentru lipsa de atitudine faţă de această problemă socială, care a explidat în ultimele zile în toată lumea.

”Sunt unul dintre singurii oameni de culoare acolo şi încă rămân singur. Mă gândeam că până acum aţi văzut de ce se întâmplă acest lucru şi spuneţi ceva despre asta, dar voi nu puteţi sta alături de noi. Ştiu cine sunteţi... şi vă văd", a scris pilotul Mercedes, singurul de culoare din F1, pe contul său de Instagram.

El a revenit cu o altă postare în care a spus: "Nu sunt de acord cu jafurile şi cu incendierea clădirilor, ci cu cei care protestează paşnic. Nu poate exista pace până când aşa-numiţii noştri lideri nu vor face schimbări, nu numai în America, dar şi în Marea Britanie, în Spania, în Italia, peste tot. Modul în care sunt tratate minorităţile trebuie să se schimbe şi modul în care îi educaţi pe cei din ţara voastră despre egalitate, rasism, ură de clasă, faptul că suntem toţi la fel. Nu suntem născuţi cu rasism şi ură în inimile noastre, ci sunt lucruri învăţate de la cei pe care îi admirăm".

Pe lângă pilot şi fostul baschetbalist Michael Jordan s-a alăturat campaniei, alături de alte nume mari ale sportului, precum Serena Williams, Coco Gauf, Jaylen Brown, la care să adaugă foarte mulţi oameni implicaţi din NHL şi NBA.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Formula 1

Ultimele articole Toate articolele