Ultima oră
Sorana Cîrstea, fără replică pe zgura de la Madrid în faţa Igăi Swaitek, locul 1 WTA Sorana Cîrstea, fără replică pe zgura de la Madrid în faţa Igăi Swaitek, locul 1 WTA
VIDEO | Csikszereda - Unirea Slobozia 0-1. Liderul Ligii 2 reuşeşte o nouă victorie VIDEO | Csikszereda - Unirea Slobozia 0-1. Liderul Ligii 2 reuşeşte o nouă victorie
David Puicea, locul 8, în finala juniorilor la sărituri David Puicea, locul 8, în finala juniorilor la sărituri
VIDEO | Flacăra olimpică a plecat din Grecia spre Marsilia, pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 VIDEO | Flacăra olimpică a plecat din Grecia spre Marsilia, pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024
Cristi Balaj, ironii la adresa unui arbitru din Superliga. „Bine că e la VAR, nu în teren” Cristi Balaj, ironii la adresa unui arbitru din Superliga. „Bine că e la VAR, nu în teren”
"Când m-am apucat de fotbal nu mă gândeam că am să ajung atât de sus". La exact 18 ani de la semifinala cu Middlesbrough, Nicolae Dică a rememorat dubla istorică | EXCLUSIV "Când m-am apucat de fotbal nu mă gândeam că am să ajung atât de sus". La exact 18 ani de la semifinala cu Middlesbrough, Nicolae Dică a rememorat dubla istorică | EXCLUSIV

Moldovan sau Niţă? Fostul portar din Superliga ştie cine ar trebui să fie titular în poarta României la EURO 2024 | VIDEO EXCLUSIV

EURO 2020 Publicat pe 16 mar 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38209/21526224/1/432552088-318158067940061-4888320731811973041-n.jpg

Naţionala României s-a calificat la EURO 2024 din postura de lider neînvins al grupei din care au mai făcut parte Elveţia, Israel, Belarus, Kosovo şi Andorra.

Grupa "tricolorilor" de la turneul final este formată din Belgia, Slovacia şi câştigătoarea play-off-ului B (Bosnia şi Herţegovina – Ucraina / Israel – Islanda). România va debuta pe data de 17 iunie, cu formaţia care va câştiga play-off-ul B, urmând ca pe 22 şi 26 iunie să dispute partidele cu Belgia, respectiv Slovacia.

Până la debutul la EURO 2024, naţionala ţării noastre va juca mai multe meciuri de pregătire. Două dintre ele vor avea loc luna aceasta, cu Irlanda de Nord, pe 22 martie, partidă transmisă în direct la Prima TV, şi Columbia, pe 26 martie. 

Selecţionerul Edward Iordănescu i-a convocat pentru postul de portar în cele două partide amicale pe Horaţiu Moldovan (Atletico Madrid | Spania) Florin Niţă (Gaziantep | Turcia), Ştefan Târnovanu (FCSB), Marian Aioani (FC Rapid).

În preliminarii, Horaţiu Moldovan a fost titularul incontestabil în poarta României, însă de când s-a transferat la Atletico Madrid, nu a fost folosit în niciun meci. În schimb, Florin Niţă a fost folosit în poarta celor de la Gaziantep de 26 de ori în acest sezon.

Florin Niţă sau Horaţiu Moldovan?

Aflat în studio-ul Fotbal show, Răzvan Pleşca a analizat situaţia portarilor pe care selecţionerul îi are la dispoziţie şi a dat verdictul în privinţa celui care trebuie să apere poarta României la turneul final din vară.

Întrebat dacă este de părere că lui Moldovan i s-ar face o nedreptate în cazul în care nu va fi titular, fostul portar nu a ezitat şi a dat un răspuns clar.

"Nu neapărat, ar fi greu să apere Horaţiu Moldovan dacă nu joacă până la EURO. Acum, în momentul de faţă, Niţă e favorit la postul de titular. Niţă vine dintr-un campionat puternic, cum e campionatul Turciei, unde joacă meci de meci şi o face foarte bine. Cu Besiktas a ieşit omul meciului!" , a declarat Răzvan Pleşca, în exclusivitate pentru Prima Sport.

mail-share icon Email
viewscnt

EURO 2020

Ultimele articole Toate articolele