Ultima oră
Decizia luată de CIO dacă niciun palestinian nu se califică la Jocurile Olimpice Decizia luată de CIO dacă niciun palestinian nu se califică la Jocurile Olimpice
Joan Chelimo Melly a stabilit un nou record al României, în proba de 10 kilometri Joan Chelimo Melly a stabilit un nou record al României, în proba de 10 kilometri
Sorana Cîrstea, fără replică pe zgura de la Madrid în faţa Igăi Swaitek, locul 1 WTA Sorana Cîrstea, fără replică pe zgura de la Madrid în faţa Igăi Swaitek, locul 1 WTA
VIDEO | Csikszereda - Unirea Slobozia 0-1. Liderul Ligii 2 reuşeşte o nouă victorie VIDEO | Csikszereda - Unirea Slobozia 0-1. Liderul Ligii 2 reuşeşte o nouă victorie
David Puicea, locul 8, în finala juniorilor la sărituri David Puicea, locul 8, în finala juniorilor la sărituri
VIDEO | Flacăra olimpică a plecat din Grecia spre Marsilia, pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 VIDEO | Flacăra olimpică a plecat din Grecia spre Marsilia, pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024

NEWS ALERT | Comisia de Disciplină a hotărât soarta Rapidului! FCSB, Universitatea Craiova şi FCU Craiova nu au scăpat nici ele

Superliga Publicat de Tudor Moisa pe 13 mar 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/21523014/1/rapid-bucuresti-fcsb-superliga-superbet-9-03-2024-1.jpg

Comisia de Disciplină a analizat incidentele de la partida dintre Rapid şi FCSB, iar miercuri a venit cu o decizie. Se pare că giuleştenii au scăpat ieftin şi nu vor avea tot stadionul închis la următorul meci acasă, ci doar unele sectoare.

De asemenea, Rapid a primit şi o amendă, la fel ca FCSB.

"FC Rapid 1923 vs. FC FCSB – Incidente - În temeiul art. 82.1 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancţionează clubul FC Rapid 1923 cu măsura organizării unui joc pe teren propriu cu interzicerea accesului spectatorilor în sectoarele 106, 107, 108, 109, 112, 113 şi 123 şi penalitate sportivă de 60.000 lei.
În temeiul art. 82.2 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancţionează clubul FC FCSB cu penalitate sportivă de 22.500 lei", se arată în decizie.

Tot miercuri au fost amendate şi FCU Craiova şi Universitatea Craiova, după incidentele de la derby-ul de duminică.

"FCU 1948 Craiova vs. Universitatea Craiova - Incidente - În temeiul art. 82.1 si 3.a şi c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancţionează FCU 1948 Craiova cu penalitate sportivă de 15.000 lei.

În temeiul art. 82.2 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sanctionează Universitatea Craiova cu penalitate sportivă de 33.750 lei", se arată în comunicat.

Articolele din Regulamentul Disciplinar menţionate prevăd următoarele:

Articolul 82 – Responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor

1 Clubul gazdă răspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor şi, în funcţie de situaţie, poate fi sancţionat gradual cu penalitate sportivă şi interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion sau măsura programării jocurilor fara spectatori de la 1 la 10 jocuri. În funcţie de circumstanţe măsura programării jocurilor fără spectatori se poate aplica parţial prin interzicerea ocupării unui anumit sector de tribună de la 1 la 10 jocuri.

2 Clubul vizitator răspunde pentru comportarea neregulamentară a propriilor grupuri de suporteri şi, în funcţie de gravitatea faptelor, poate fi sancţionat în mod similar cu clubul gazdă si/sau cu masura interzicerii propriei galerii sau propriului grup de suporteri la jocurile disputate in deplasare sau pe teren neutru de la 1 la 10 jocuri. Suporterii care ocupă în stadion sectorul destinat oaspeţilor sunt consideraţi a fi suporterii echipei oaspete, cu excepţia cazului în care se probează contrariul.

3 Comportamentul neregulamentar cuprinde:

a) introducerea în locurile de desfăşurare a jocurilor de băuturi alcoolice, obiecte şi materiale explozive, incendiare şi fumigene, substanţe toxice, halucinogene şi iritante, alte obiecte ce au fost folosite de spectatori la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot contribui la producerea unor acte de violenţă;

c) aprinderea ori aruncarea cu obiectele prevăzute la alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc;

Articolul 83 – Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor

2 Neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor privind asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în stadion care au avut drept rezultat:

d) aruncarea cu obiectele prevăzute la art. 82, alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc se sancţionează cu penalitate sportivă de la 10.000 la 60.000 de lei. În cazul săvârşirii unei noi abateri de acelaşi tip, clubul se sancţionează cu o penalitate majorată cu ½ faţă de sancţiunea aplicată anterior, până la atingerea pragului de 60.000 lei. Ulterior, la fiecare nouă abatere de acest tip, clubul va fi sanţionat gradual cu măsura programării jocurilor fără spectatori, cumulat cu penalitatea maximă de 60.000 lei.

Alte hotărâri ale Comisiei de Disciplină:

FC FCSB vs. ACS Petrolul 52 - Incidente - În temeiul art. 82.1 şi 3.a şi c, raportat la art. 83.2.b din RD, se sancţionează clubul FC FCSB cu penalitate sportiva de 7.500 lei.

AFC UTA Arad vs.FCU 1948 Craiova – Eliminare Zelgin Eduard (oaspeţi) - În temeiul art. 53.1 din RD, se sancţionează delegatul Eduard Zelgin cu suspendare pentru o lună şi penalitate sportivă de 640 lei.

AFC Botoşani vs. FCV Farul Constanţa - Eliminare Grigoryan Narek (oaspeţi) - În temeiul art. 63.1.g, raportat la art. 63.2.1 din RD, se sancţionează jucătorul cu suspendare pentru un meci şi penalitate sportivă de 740 lei.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele