Ultima oră
EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede” EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede”
Jaqueline Cristian, victorie de răsunet la Madrid! Succes contra unei câştigătoare de grand slam Jaqueline Cristian, victorie de răsunet la Madrid! Succes contra unei câştigătoare de grand slam
Bomba momentului în fotbalul românesc! Daniel Niculae, OUT din Giuleşti?
Bomba momentului în fotbalul românesc! Daniel Niculae, OUT din Giuleşti?
VIDEO | Dinamo - FC Voluntari, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start VIDEO | Dinamo - FC Voluntari, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start
Veste cumplită primită de Daniel Niculae, după ce a fost pus sub urmărire penală: „Pedeapsa este îndreptată spre maximum!” Veste cumplită primită de Daniel Niculae, după ce a fost pus sub urmărire penală: „Pedeapsa este îndreptată spre maximum!”
O nouă mutare senzaţională a Barcelonei, după ce l-a convins pe Xavi să rămână. Catalanii i-au pus suma pe masă jucătorului O nouă mutare senzaţională a Barcelonei, după ce l-a convins pe Xavi să rămână. Catalanii i-au pus suma pe masă jucătorului

OFICIAL: România, exclusă de la masa bogaţilor europeni! Doar campioana mai joacă în Liga Campionilor. Unde începe drumul european al celorlalte trei echipe

Superliga Publicat pe 29 oct 2020
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/19569164/1/cfr.jpg


Fotbalul românesc iese în mod oficial de la masa bogaţilor, în sezonul 2021/2022! Joi, Federaţia Română de Fotbal a anunţat că trei dintre cele patru reprezentante ale noastre în cupele europene vor merge în Uefa Conference League, a treia competiţie ca importanţă, şi doar campioana va avea şansa de a juca în Liga Campionilor.
 
"Odată cu adoptarea deciziilor Comitetului Executiv al UEFA din 24 septembrie 2020, au fost finalizate şi structura, formatul, calendarul şi conceptul comercial ale celor trei cupe europene, ciclul 2021-2024. În timp ce UEFA Champions League (UCL) a rămas neschimbată, modificări majore au fost aduse UEFA Europa League (UEL), în timp ce anunţata înfiinţare a UEFA Europa Conference League (UECL) a devenit, la rându-i, oficială. Ieri a fost dată publicităţii aşa-numita ''access list'' pentru primul dintre cele trei sezoane competiţionale, adică 2021-2022.
 
Ocupând locul 28 în clasamentul coeficienţilor UEFA, România va trimite o singură echipă (campioana stagiunii 2020-2021) în UCL, celelalte trei (adică ocupantele locurilor 2 şi 3, precum şi câştigătoarea Cupei României) urmând să se alinieze la scurt timp după startul UECL", anunţă frf.ro.

Echipele din România, direct în turul al doilea preliminar. Sezonul următor, decisiv!

Pentru ediţia 2021/2022, prima a noii competiţii, România îşi va trimite cele trei echipe direct în turul al doilea preliminar. Apoi, însă, rezultatele obţinute în acest sezon de CFR vor conta mult, pentru că am putea ajunge pe locurile 29 sau 30 în clasamentul UEFA, ceea ce ne-ar îngreuna drumul spre grupele UEFA Conference League: "Asta înseamnă că vorbim despre al doilea tur preliminar, numai că, fără puncte acumulate în viitorul apropiat, ne-am putea afla în pericol de a cădea pe poziţia a 29-a, ocupată de Polonia (care înseamnă două echipe - câştigătoarea Cupei şi locul 2 din campionat - în runda a doua preliminară şi una, adică ocupanta poziţiei a treia din campionat, în primul tur de calificare).
 
Nemaivorbind de ţara poziţionată a 30-a (actualmente Slovacia), care-şi va trimite toate cele trei reprezentante din UECL în primul tur preliminar. Efectul ar fi, în 2022 şi, eventual, în anii următori, de a începe lupta în primul tur preliminar", se mai arată pe site-ul Federaţiei.
 
Pentru a ajunge în grupe, cele trei echipe din România vor fi nevoite să treacă de tururile doi şi trei preliminare, apoi de play-off. Uefa Conference League se va juca cu opt grupe a câte patru echipe, urmat de un play-off eliminatoriu, de optimi, sferturi, semifinale şi marea finală, programată pe 25 mai 2022.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele