Ultima oră
VIDEO | Alaves - Girona 2-2. Ianis Hagi încurcă revelaţia din La Liga VIDEO | Alaves - Girona 2-2. Ianis Hagi încurcă revelaţia din La Liga
VIDEO | Frosinone - Inter 0-5. Campioana Italiei obţine cel mai clar succes stagional VIDEO | Frosinone - Inter 0-5. Campioana Italiei obţine cel mai clar succes stagional
Bernd Storck şi-a îndeplinit obiectivul. ”Şi-au depăşit limitele” Bernd Storck şi-a îndeplinit obiectivul. ”Şi-au depăşit limitele”
Naţionala României de volei feminin, o victorie şi trei înfrângeri în amicale cu Ţările de Jos şi Germania Naţionala României de volei feminin, o victorie şi trei înfrângeri în amicale cu Ţările de Jos şi Germania
A fost identificat momentul care a declanşat criza la Rapid. "Asta e realitatea" | VIDEO EXCLUSIV
A fost identificat momentul care a declanşat criza la Rapid. "Asta e realitatea" | VIDEO EXCLUSIV
Scene incredibile la Roma! Novak Djokovic a fost lovit în cap cu un recipient metalic în cap Scene incredibile la Roma! Novak Djokovic a fost lovit în cap cu un recipient metalic în cap

Opt cazuri de coronavirus la echipa de baschet „U” BT Cluj. În ce stare sunt sportivii

Baschet Publicat pe 13 oct 2020
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38217/19512858/1/u-bt-cluj.jpg
Oficialii echipei de baschet masculin „U” BT Cluj au anunţat că opt persoane din cadrul clubului au fost testate pozitiv cu SARS-CoV-2. 
 
„Din păcate, COVID-19, virusul care a bulversat lumea în acest an, nu ocoleşte echipa noastră. În urma ultimelor testării RT-PCR efectuate, un total de 8 jucători şi membri ai staff-ului au fost depistaţi pozitiv pentru noul tip de coronavirus. „U” BT a participat în perioada 7-8 octombrie la Memorialul Elemer Tordai de la Sibiu, întreaga echipă fiind testată în prealabil. Mai exact, până la turneul amical de la Sibiu, echipa a fost testată de trei ori, de fiecare dată cu rezultate negative. Staff-ul şi baschetbaliştii au fost testaţi înaintea cantonamentului din Serbia, înaintea deplasării din Bulgaria, respectiv pe 1 octombrie, înaintea meciurilor amicale cu CSM CSU Oradea.
 
Întrucât partidele cu CSM CSU Oradea s-au desfăşurat în perioada 2-3 octombrie, oficialii clubului nostru au luat legătura cu organizatorii turneului de la Sibiu, care ne-au precizat faptul că, pentru prezenţa noastră, este suficientă dovada testelor negative din data de 1 octombrie.
 
După revenirea de la Sibiu, sâmbătă, 10 octombrie, doi baschetbalişti au anunţat că prezintă simptome specifice COVID-19, astfel că staff-ul echipei a decis ca aceştia să nu se prezinte la antrenament, să rămână în izolare la domiciliu şi să informeze permanent clubul asupra evoluţiei situaţiei şi a simptomatologiei. Ulterior, duminică, 11 octombrie, alţi doi sportivi au anunţat că prezintă simptome specifice COVID-19”, au informat reprezentanţii clubului.
Apoi, luni, 12 octombrie, mai mulţi sportivi au prezentat simptome şi au fost testaţi. 
 
„Luni, 12 octombrie, cei patru sportivi care au prezentat simptome au fost testaţi, rezultatele fiind pozitive. Am comunicat imediat situaţia autorităţilor şi Federaţiei Române de Baschet, printr-o adresă oficială, şi am efectuat testările pentru restul echipei şi staff-ului în cursul dimineţii de marţi, 13 octombrie.
Astfel, astăzi au fost descoperite încă patru cazuri pozitive de COVID-19, rezultând total de 8 cazuri în cadrul echipei noastre (7 jucători şi un membru al staff-ului)”; mai spun clujenii.
 
Vestea bună este că toţi componenţii echipei, depistaţi pozitiv, se simt bine şi sunt în izolare la domiciliu. „În continuare, clubul aşteaptă deciziile din partea Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, iar testele vor fi repetate joi, 15 octombrie. Până atunci, activitatea la prima echipă, dar şi la formaţiile de juniori care îşi desfăşoară antrenamentele la BTarena, este suspendată. Suntem convinşi că, împreună, vom depăşi acest moment regretabil şi ne vom întoarce cu toţii sănătoşi la sală!”, se mai arată în comunicatul clubului clujean.
 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Baschet

Ultimele articole Toate articolele